Įvairūs Filmai, TV, knygos

Kaip renkatės filmą?

lexhoco

Apšilinėjantis

956.38 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 13, 14:49

..
Paskutinį kartą redagavo lexhoco 2015 Sau 23, 13:34. Iš viso redaguota 1 kartą.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

And_me

®espect

Vilnius

667.38 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 13, 18:56

Kadaise jau rašiau į šią temą, bet geriau pagalvojau.

Pirma vieta - rekomendacijos. Labai dažnai žiūriu šio forumo narių nuomones.
Antra vieta - žanras.
Trečia vieta - aktoriai (dažnai filmą išvis žiūriu tik dėl jame vaidinančio aktoriaus/aktorės).
Ketvirta vieta - reitingas IMDb.com (nors ne visada kreipiu į jį dėmesį, ne visada į jį pažiūriu).
Toliau ,- pripažinsiu, pavadinimas. Gali būti neapsakomai geras filmas, bet jeigu jau pavadinimas koks nors man labai nepatinkantis, filmo galiu ir nepažiūrėti... Taip pat, kai kurių filmų pavadinimai, atvirkščiai - sudominantys.
Toliau eina treileris, galiausiai aprašymas - jį paskaitau visai nedažnai. Daug įdomiau žiūrėti filmą nežinant jo siužeto, nes kartais aprašymas per daug detalių išduoda. O vėliau, pažiūrėjus filmą, savo pastebėjimus palyginti su tuo aprašymu. Aišku, šitaip galima užtaikyti ir ant visai neįdomaus filmo, bet jeigu vadovaujuosi ankščiau einančiais punktais, taip nelabai nutinka.

Vartotojo avataras

Giliukė

Patyręs forumietis

Londonas

460.76 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 13, 19:43

Pirmiausia turiu nuspręsti kokį filmą noriu žiūrėti.
Tada ieškau ko nors šiek tiek atitinkančio norus.
Žvilgteliu į pavadinimą, aktorius.
Pasižiūriu treiler'į ar neatidžiai akimis permetu aprašymą. (Kartais paieškos baigiasi ties šia vieta)
Na, o jei dar abejoju pasiskaitau komentarus, atsiliepimus ar paklausinėju mačiusių draugų-pažįstamų.
Tai tiek ; )

Vartotojo avataras

Backwards Pumpkin

Aktyvus dalyvis

>.<

2,667.53 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 13, 20:15

mano pasirinkima tikriausiai nulemia filmo istorija ir rezisierius (cia kalbant apie senus, kuriu daugiausiai ir ziuriu). o visa kita pagal save. zinau 1-2 metus i prieki, kokius filmus noriu pamatyt. :) retai kada taip random pasirenku filma.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 13, 22:00

Artes rašė:Kažkaip pastebėjau, kad vis rečiau pasitikiu kitų nuomone (dažnai komentarus paskaitau tik iš smalsumo). Tiesiog filmo supratimas yra per daug subjektyvus reikalas, kad visiem patiktų arba nepatiktų. Teko pažiūrėt visuotinai išpeiktų (ar apskritai net nepastebėtų) filmų, kurie man tikrai patiko, ir atvirkščiai - daugeliui patikę filmai man kartais pasirodo per daug "suorientuoti" vakarietiškai akiai.
Taigi dažniausiai filmus renkuosi pagal režisierių, žanrą ir/ar trailerį/aprašymą.

Hm, paskaičiau prieš pusmetį rašytą savo komentarą ir ko gero ne itin kas tepasikeitė. Kaip ir anksčiau, labai didelės reikšmės man turi režisierius. Jei patiko nors du kurio nors režisieriaus darbai, stengiuosi jų pažiūrėti kuo daugiau.
Aprašymai. Aš juos skaitau. Tačiau jei pajaučiu, jog yra detaliai atskleidžiama bent jau pusė scenarijaus - apsistoju ties pradžia.
Žanras. Pastaruoju metu itin susidomėjau mistiniais, sci-fi filmais. Anksčiau taip mylėtos dramos dabar jau taip nebežavi. Išliko (ir manau visada išliks) tik tai - kuo neaiškesnis ir labiau suveltas filmas, tuo man labiau patinka (aišku, filmo nemačius tai nuspėti yra gana sunku).
Permetu akimis ir aktorių sąrašą. Visada maloniau žiūrėti į mėgstamus veidus (bet tai tikrai nėra lemiamas rodiklis).
Komentarai. Hm, pasitikiu kai kurių kritikų nuomone ar įtikinančiu filmą mačiusių žmonių komentaru, bet taip būna itin retai. Apskritai - į komentarus "patiko/nepatiko" rimtai nežiūriu. Netgi atvirkščiai - jei prie filmo dominuoja tokie komentarai kaip "nesupratau, nesąmonė" visai gali būti, kad susidomėsiu tokiu kūriniu...
Ir taip, aš taip pat turiu begales filmų, kurie tyliai laukia savo eilės, kada bus pažiūrėti. Tiesa pakeliui įsikiša vienas kitas "neplanuotas" filmas ar naujai kino ekranuose pasirodęs darbas. O kartais specialiai pažiūriu kažką "ne į temą". Vis tik progresui būtinas atsitiktinumo faktorius ir nauji vėjai.

Nemalonus

Dalyvis

Vilnius

1,649.16 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 13, 22:30

IMDB reitingas, tada traileris. kol kas to užtenka, nežiūriu filmo su mažiau nei 5 reitingu. Nebent traileris palieka labai gerą įspūdį. Ir fantastinių nežiūriu.

Vartotojo avataras

3999059

Aktyvus dalyvis

Kretinga

6,975.89 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 15, 20:40

Žiūriu, kad būtų iš naujesnių, perskaitau komentarus - susidarau bendrą vaizdą apie filmą, peržvelgiu siužetą, koks filmo žanras, peržiūriu dar treilerį jei reikia. Vat dažniausiai taip būna, kaip kažkas minėjo čia, su dramom, meilės filmais jeigu pvz aktoriai man nesimpatizuoja, tai ir filmas nesukels jokių jausmų, bus neidomus.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 15, 20:53

jeigu pvz aktoriai man nesimpatizuoja, tai ir filmas nesukels jokių jausmų, bus neidomus.

Hm, sakyčiau gana įdomus mąstymas...

Nemalonus

Dalyvis

Vilnius

1,649.16 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 15, 20:55

įdomus kuria prasme? Man netiesiogine pasirodė irgi įdomus... :cha:

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 15, 21:01

Na ta "įdomiąja" prasme;DD

Vartotojo avataras

iCore.

Forumo gyventojas

Panevėžys

338.17 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 16, 18:21

Pagal žanrą, Aktorius, kalbą. :)

Vartotojo avataras

Allez

®espect

♣ Narnia

545.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 16, 19:37

Draugai papasakoja truputį ir sudomina ;D

Vartotojo avataras

miisu

®espect

15,767.38 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 16, 20:51

maždaug aprašymą,imdb vertinimą,metus.

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 16, 21:26

Iš karto pažiūriu koks imdb įvertinimas, jei mažiau 7, tai nenoriu žiūrėt, bet kartais tenka, kai pvz daug kas pataria arba vaidina aktorius kuris man patinka. Vėliau metus, tada žanrą. Aprašymą retai skaitau, nes tyngiu, bet būna kad ir paskaitau. Tada dar kartais nueinu į obuolys ir įdomu pažiūrėti kaip lietuviai vertina.

Vartotojo avataras

NeverAgain

Patyręs forumietis

Kažkur toli

724.87 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 16, 22:54

Pasižiūriu pavadinimą, žanrą ir aprašymą, bet būna paėmu kas ant seilės užeina ir jeigu nepasiseka ir šlamštą paėmu gaila būna. :>
Paskutinį kartą redagavo NeverAgain 2011 Spa 11, 14:56. Iš viso redaguota 1 kartą.

Įvairūs Filmai, TV, knygos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (1712) buvo 2026 Bal 14, 02:02

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias