‹ Kompiuteriai ‹ Svetainės kūrimas
-
mode118
- Patyręs forumietis
-
- 717.84 Lt
» 2009 Kov 01, 15:03
13 pamoka - kintamiej iš HTML formos.
Sukuriame registracijos formą:
- Kodas: Pasirinkti visus
<html><head> <title>Registracija</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> </head><body> <form action="skriptas.php" method="POST"> Vardas: <input type="text" name="vardas"><br> Pavardė: <input type="text" name="pavarde"><hr> Vartotojo vardas: <input type="text" name="vvardas"><br> Slaptažodis: <input type="password" name="pass"><br><hr> Lytis: Vyras <input type="radio" name="lytis" value="v"> Moteris <input type="radio" name="lytis" value="m"><br> Amžius: <select name="amzius"> <option value="0">Pasirinkite</option> <option value="1">0-10</option> <option value="2">11-12</option> <option value="3">13-14</option> <option value="4">15-16</option> <option value="5">17-18</option> <option value="6">19-20</option> <option value="7">21-22</option> <option value="8">23-24</option> <option value="9">25-26</option> <option value="10">27+</option> </select><hr> <input type="submit" value="Registruotis"> </form> </body></html>
Ankstesnėse pamokose nepaminėjau, norit, kad rodytų lietuviškas raides (Taip pat ir rusiškas ir t.t.) reikai įterpti - Kodas: Pasirinkti visus
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
tarp <head> gairės. Susikuriame failą "skriptas.php" Jame įrašome: - Kodas: Pasirinkti visus
<? $vardas=$_POST["vardas"]; // Pasiimame iš formos siųstus duomenys kurių vardas "vardas" ir kurie siųsti "POST" budu, jei norime pasiimti duomenys kurie siųsti GET metodu rašome: // $kint_vardas=$_GET["duom_vardas"]; $pavarde=$_POST["pavarde"]; // Pasiimame pavardę $vvardas=$_POST["vvardas"]; $pass=$_POST["pass"]; $lytis=$_POST["lytis"]; $amzius=$_POST["amzius"]; // Jau pasiimėme visu sduomenys iš formos // Dabar juos sujungsime $all="Labas ".$vardas.$pavarde.". Tavo vartotojo vardas yra ".$vvardas.", slaptažodis ".$pass.". Tavo lytis yra yra ".$lytis.", o amžius ".$amzius; echo$all; // Išvedame duomenys ?>
Taip turi atrodyti forma:
Mes užpildome formą taip:
Ir rezultatas:
Kadangi mes faile "skriptas.php" neįdėjom į <head> gairę <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">, lietuviškus simbolius iškraipo.
Jei iškylo klausimų, klauskite drąsiai!
Kitoje pamokoje: duomenų tikrinimas.
Parašykit komentarą, kad galėčiau naują pranešimą rašyt.
--------------------------------------
-

*Vita.
- Aktyvus dalyvis
-
- Vaižgantai
- 0.00 Lt
» 2009 Kov 01, 19:03
Oho, kaip įdomiai... Dar reikia 
-

THa KeinuX
- Forumo gyventojas
-
- Sun-City
- 0.00 Lt
» 2009 Kov 02, 16:29
Jei moki gal įdėtum pamoka kaip padaryti pilna registracija su prisijungimu? 
-
mode118
- Patyręs forumietis
-
- 717.84 Lt
» 2009 Kov 06, 20:16
keinulis rašė:Jei moki gal įdėtum pamoka kaip padaryti pilna registracija su prisijungimu? 
Parašysiu vėliau, kai daugiau išmoksim, kad suprastumėt kodą
14 pamoka - duomenų tikrinimas
Pvz. vedant slaptažodį, nesimato ką vedi ir gali padaryti klaidą, todėl dauguma svetainių per registraciją prašo jį įvesti 2 kartus, o po to patikrina ar tie abu slaptažodžiai sutampa (manau tikrai nepadarysit 2 kartus tos pačios klaidos)
Tikrinam su if
<? $kodas="labas"; $kodass="labbas"; if($kodas=="labas"){ //jei $kodas" sutaps su "labas" bus vykdomas šis kodas (šiuo atveju bus vykdomas sis kodas) } else { // jei ne bus vykdomas šis kodas }
// Arba kai reikia patikrinti daugiau galime taip if($kodas=="$kodass"){ // Jei $kodas sutaps su $kodass bus vykdomas sis kodas } elseif($kodas=="laabas"){ // jei $kodas sutaps su laabas bus vykdomas sis kodas } else { // jei nesutaps virsutiniai abu bus vykdoma sis kodas }
14+ pamoka - ciklas Ciklai naudojami daug kartų pakartoti tuos pačius veiksmus. T.y. norint išvesti: Labas, as esu Robotas1.Labas, as esu Robotas2.Labas, as esu Robotas3.Labas, as esu Robotas4.Labas, as esu Robotas5.Naudojam while - Kodas: Pasirinkti visus
<? $sk=1; while($sk<=5){ //pradedam cikla ir vykdysime ji tol kol $sk nebus mazesnis arba lygus 5 $tkk="<a href="http://linksmas.net/post361534.html">Labas, as esu Robotas".$sk.".</a><br>"; echo$tkk; // ciklo metu isvedam $tkk $sk++; // kintamaji sk padidinam vienetu } // uzdarom cikla ?>
Kitoje pamokoje: Darbas su failais
Parašykit komentarą, kad galėčiau naują pranešimą rašyt.
Paskutinį kartą redagavo mode118 2009 Kov 07, 19:06. Iš viso redaguota 6 kartus.
-

THa KeinuX
- Forumo gyventojas
-
- Sun-City
- 0.00 Lt
» 2009 Kov 06, 20:32
Aisku aciu.
-
mode118
- Patyręs forumietis
-
- 717.84 Lt
» 2009 Kov 07, 14:03
15 pamoka - darbas su failais
Šioje pamokoje išmoksime, kaip atsidaryti, radaguoti, sukurti failus.
Atidaryti failą galime šiuo būdu:
<? $failov="failas.txt"; // Failo vardas $failas=fopen($failov, "r"); // Atidarome failą skaitymui (r yra read)
fclose($failas); // Uždarome failą ?>
Failą galime atidaryti taip: 'r' - atidaro failą tik skaitymui, žymeklį pastato failo pradžioje, 'r+' - atidaro failą skaitymui ir rašymui, žymeklį pastato failo pradžioje, 'w' - atidaro failą rašymui, žymeklį pastato failo pradžioje, failo dydį nunulina (ištrina visus buvusius duomenis), o jei failas neegzistuoja - sukuria jį, 'w+' - atidaro failą skaitymui ir rašymui, žymeklį pastato failo pradžioje, faila nunulina, o jei failo nėra, jį sukuria, 'a' - atidaro failą tik rašymui, pastato žymeklį į failo pabaigą, jei failas neegzistuoja - sukuria jį, 'a+' - atidaro failą ir skaitymui ir rašymui, pastato žymeklį į failo pabaigą, jei failas neegzistuoja - sukuria jį. Skaitymas - Kodas: Pasirinkti visus
<? $failov="failas.txt"; // Failo vardas $failas=fopen($failov, "r"); // Atidarome failą skaitymui $duomenys = fread($failas, filesize($failas)); // kintamajame "duomenys" bus saugoma teksats kuris yra faile "failas.txt" fclose($failas); // Uždarome failą ?>
Rašymas - Kodas: Pasirinkti visus
<? $tekstas="LABAS"; // tekstas kuri rasysime i faila $failov="failas.txt"; // Failo vardas $failas=fopen($failov, "w"); // Atidarome failą skaitymui fwrite($failas, "$tekstas"); // I failas "failas.txt" irasome LABAS fclose($failas); // Uždarome failą ?>
Kitoje pamokoje - Fukcijos
Be to pamokoje apie duomenų tikrinimą, pridėsiu pamoka apie ciklą.
Parašykit komentarą, kad galėčiau naują pamoką rašyt.
-

THa KeinuX
- Forumo gyventojas
-
- Sun-City
- 0.00 Lt
» 2009 Kov 07, 17:08
-
mode118
- Patyręs forumietis
-
- 717.84 Lt
» 2009 Kov 07, 19:31
keinulis rašė:Labai naudingos pamokos.  Klausimas ar galima 13 pamoka - kintamiej iš HTML formos. Sujungti su 15 pamoka - failai?
O kaip tu nori sujungti? Aiškiau parašyk 16 pamoka - funkcijos Cituoju iš kitos svetainės: Funkcija - tai programos kodo blokas, į kurį galime kreiptis funkcijos vardu. Funkcijų naudojimas būtinas, norint padarytį programos kodą lengvai skaitomą ir suprantamą o taipogi tam, kad padaryti kompaktiškesnę programą. Tai yra, vietoj to, kad daug kartų rašyti analogišką programos kodą, galite sukurti funkciją ir kreiptis į ją reikiamą kartų kiekį.
O mes pradėsim iškart nuo kodo
<? function pavadinimas(kintamieji) { //sukuriam funkcija // cia turi buti kodas } // uzdarom funkcija ?>
PVZ.: - Kodas: Pasirinkti visus
<? function labas($vardas, $pavarde) { //sukuriam funkcija "labas" $tekstas="Labas as esu ".$vardas." ".$pavarde."<br>"; echo$tekstas; // isvedam varda ir pavarde, kuriuos perduosime, kai kreipsimes i funkcija } // uzdarom funkcija $pet=labas(Petras,Terkovas); // $pet=Labas, aš esu Petras Terkovas.<br>, nes funkcijai buvo perduoti du kintamieji $vardas="Petras"; ir $pavarde="Terkovas"; $jon=labas(Jonas,Cuklis); // Cia taip pat buvo kreiptasi i funkcija tik su kitokiomis kintamuju reiksmemis. echo$pet.$jon; // Labas, aš esu Petras Terkovas.<br>Labas, as esu Jonas Cuklis.<br>Labas, aš esu .<br> ?>
Rezultatas: Labas as esu Petras Terkovas Labas as esu Jonas Cuklis Galime kreptis į funkciją prieš jos sukurimą: - Kodas: Pasirinkti visus
<? $pet=labas(Petras,Terkovas); // $pet=Labas, aš esu Petras Terkovas.<br>, nes funkcijai buvo perduoti du kintamieji $vardas="Petras"; ir $pavarde="Terkovas"; $jon=labas(Jonas,Cuklis); // Cia taip pat buvo kreiptasi i funkcija tik su kitokiomis kintamuju reiksmemis. echo$pet.$jon; // Labas, aš esu Petras Terkovas.<br>Labas, as esu Jonas Cuklis.<br>Labas, aš esu .<br>
/* Cia gali buti koks nors kodas lalala momomo dar kodo ;) */
function labas($vardas, $pavarde) { //sukuriam funkcija "labas" $tekstas="Labas as esu ".$vardas." ".$pavarde."<br>"; echo$tekstas; // isvedam varda ir pavarde, kuriuos perduosime, kai kreipsimes i funkcija } // uzdarom funkcija ?>
Ir rezultatas tas pats  P.S. Galime funkcijai ir neperduoti jokiu kintamųjų: - Kodas: Pasirinkti visus
<? $pasisveikinimas=labas(); echo$pasisveikinimas; // Labas
function labas() { //sukuriam funkcija "labas" $tekstas="Labas<br>"; echo$tekstas; // isvedam "Labas" } // uzdarom funkcija ?>
Rezultatas:
Labas
Kitoje pamokoje - MySQL
Lauksiu komentaro, kad galėčiau naują pamoką rašyt.
-

THa KeinuX
- Forumo gyventojas
-
- Sun-City
- 0.00 Lt
» 2009 Kov 08, 09:29
Nu pavyzdziui kad ivedi duomenis i html. (kaip pas tave kad yra) ir jos per php skripta isiraso i tam tikra faila. Nu cia kaip sveciu knyga. Nes dabar yra taip kad jos iraso, ivestus duomenis i tam tikra vieta. O kaip padaryti kad ivestus duomenis irasytu i .txt faila ar kur nors kitur. Nu tikiuos supratai 
-
mode118
- Patyręs forumietis
-
- 717.84 Lt
» 2009 Kov 09, 18:09
keinulis rašė:Nu pavyzdziui kad ivedi duomenis i html. (kaip pas tave kad yra) ir jos per php skripta isiraso i tam tikra faila. Nu cia kaip sveciu knyga. Nes dabar yra taip kad jos iraso, ivestus duomenis i tam tikra vieta. O kaip padaryti kad ivestus duomenis irasytu i .txt faila ar kur nors kitur. Nu tikiuos supratai 
Sujungti galima. Tiesiog kintamąjį su formos duomenimis įrašyk į failą 
-

THa KeinuX
- Forumo gyventojas
-
- Sun-City
- 0.00 Lt
» 2009 Kov 09, 18:28
mode118 rašė:Sujungti galima. Tiesiog kintamąjį su formos duomenimis įrašyk į failą 
Aisku aciu. (Nepyk kad klausineju mokinuos php (siek tiek))
-

-ReWaS-
- Aktyvus dalyvis
-
- kaunas
- 11,831.48 Lt
» 2009 Kov 19, 13:22
as dar visiskas naujokas ant tinklalapiun kurimo tai noreciau kad man kas nors isamiai paiskintu nes as pradedu su http://members.freewebz.com bet nevelnio ten nesuprantu ka ten daryt kai uzregistruoji svetaine
-

THa KeinuX
- Forumo gyventojas
-
- Sun-City
- 0.00 Lt
» 2009 Kov 19, 20:00
rewas rašė:as dar visiskas naujokas ant tinklalapiun kurimo tai noreciau kad man kas nors isamiai paiskintu nes as pradedu su http://members.freewebz.com bet nevelnio ten nesuprantu ka ten daryt kai uzregistruoji svetaine
Cia nieko pats negalesi padaryti.
-

-ReWaS-
- Aktyvus dalyvis
-
- kaunas
- 11,831.48 Lt
» 2009 Kov 20, 17:27
keinulis rašė:Cia nieko pats negalesi padaryti.
nesupratau tavo atsakymo 
-
mode118
- Patyręs forumietis
-
- 717.84 Lt
» 2009 Kov 21, 19:41
Ten nėra PHP palaikimo. (Neveiks php kodai)
‹ Kompiuteriai ‹ Svetainės kūrimas
|
|
|