Geras filmas per TVNa aš labiau laukiu "Versmė", nes seniai jau noriu pažiūrėti ir tikrai nepraleisiu šios galimybės.
O "Šioje šalyje nėra vietos senukams" jau teko matyti, tad šiuo atveju jis tiesiog pasitarnaus "užmušant" laiką iki pastarojo. Taigi žiūrėsiu abu - ir tai yra faktas. Šiandien (04.03) 23.10 per TV3
Žalioji mylia Filmas, sukurtas pagal siaubo romanų meistro Stiveno Kingo (Stephen King) knygą. Polas Edžkombas (akt.Tomas Henksas) dirba kalėjime ypatingojo bloko prižiūrėtoju. Kaliniai šį bloką vadina “Žaliąja mylia” – dėl kitokių – žaliai dažytų grindų. Šiame bloke paskutines dienas gyvena myriop nuteisti nusikaltėliai. Gyvenimas čia lekia greitai, tačiau tvarkingai, kaip ir pridera kalėjime. Viskas pasikeičia, kai į “Žaliąją mylią” laukti mirties bausmės atvyksta naujas kalinys – Džonas. Jis nuteistas už siaubingą dalyką – dviejų mažų mergyčių išniekinimą ir nužudymą. Tačiau netrukus Polas Edžkombas pradeda nujausti, kad jo naujasis “auklėtinis” – nepaprastas žmogus, kad jį į šią Žemę siuntė pats Dievas…
Turbūt žiūrėsiu ![]() Šiandien, 04.03, per LNK, 00:30, rodo lietuvių filmą "Zero". Siužetas:
Filmas pasakoja tris skirtingas istorijas: apie jaunuolį, dezertyravusį iš privalomosios krašto apsaugos tarnybos, prasilošusį ritualinių paslaugų firmos savininką ir apie tris smulkius vagis, užsidirbančius apiplėšinėjant "sutranzuotus" vairuotojus. Šių, trijų nieko bendro tarp savęs neturinčių, istorijų herojus finale suveda atsitiktinis įvykis. ![]() Gegužės 9 d., sekmadienį, 21.15 val. per LTV. – septyniais „Oskarais“ apdovanota amerikiečių drama „Šindlerio sąrašas“ (Schindler‘s List). Tikra istorija apie Čekijoje gimusį Oskarą Šindlerį. Verslininkas, fabriko savininkas suklesti Antrojo pasaulinio karo metais išnaudodamas pigią žydų darbo jėgą. Tačiau savo akimis išvydęs genocido žiaurumus, jis paklūsta žmoniškumui ir sudaro daugiau kaip 1100 žydų sąrašą. Tokiu būdu savo pinigais jis išgelbsti juos nuo dujų kameros... Režisierius: Steven Spielberg. Vaidina: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Mark Ivanir, Elina Löwensohn, Michael Schiller. Drama, JAV, 1993 N-7 p.s. šis filmas #6 imdb.com Aš atvirkščiai - nebemoku žiūrėti filmų per televizorių. Nu nekenčiu reklamų! Ir kaip visada - ne vietoj ir ne laiku.Daug mieliau per PC žiūriu: kai noriu - pasidarau reklamą, kur noriu - atsuku atgal ir t.t. Nu žodžiu... Bet šįkart gal teks žiūrėti, nes parsisiuntus neturiu (o filmas labai labai domina). Tik toks jausmas, kad aš jį kažkada jau žiūrėjau (bet nieko - bus proga prisiminti).
Na šitą aš rekomenduočiau pažiūrėti kiekvienam jaunam žmogui. Rašau jaunam, nes būtent jaunystėj renkamės savo kelią, kuriuo galbūt eisime visą gyvenimą. Filmo herojus irgi pasirinko, tik tas kelias buvo kiek kitoks, nei "civilizuota" ir "moderni" visuomenė yra pripratusi (ir dažnai reikalauja iš jaunų žmonių). Pagrindinis filmo veikėjas, tai Žmogus, kuris ėjo savo laimės keliu, o ne tuo, kurį nutiesė ir standartu pavertė "kiti". Beje - viskas paremta tikra vieno žmogaus istorija!
Filmas, kurį mačiau. Kurį žiūrėsiu. Ir kurį pažiūrėti rekomenduoju visiems. ‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos |