Linksmai.lt projektai Lyrics.Linksmai.lt (Muzika)

Fever Ray

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Bal 23, 21:46

Fever Ray

Paveikslėlis

Fever Ray – solinis Karin Dreijer Andersson projektas.
Karin Dreijer Andersson Švedijos elektronikos muzikos grupės „The Knife“ vokalistė (kitas grupės atlikėjas – jos brolis Olofas). Andersson taip pat buvo pagrindinė dabar jau iširusios grupės „Honey is cool“ vokalistė ir gitaristė.
Pirmasis „Fever Ray“ albumas buvo išleistas skaitmeniniu formatu 2009m.

Žanras: Electronic, ambient

P.s. visai įdomus vieno žmogaus rašinėlis apie Fever Ray muziką, klipus ir pan.
čia

--------------------------------------

Vartotojo avataras

sigaA

Patyręs forumietis

Šiauliai

10,689.24 Lt

Standartinė » 2011 Bal 24, 15:06

įdomus rašinys apie šią atlikėją :up: dainos yra labai liūdnos, įdomios. tačiau tokia muzika - ne man.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Bal 24, 16:19

Hm, ko gero nesutikčiau su žodžiu „liūdnos“. Kalbant apie Fever Ray muziką, man labiau derinasi tokie epitetai kaip mistiška, tamsu, paslaptinga... Apskritai, klausant jos muzikos, man visada kyla asociacijos su senove, užkeikimais, pagonybe ir panašiais dalykais.
O šiaip kažkurį laiko tarpą buvau apleidusi jos muziką. Bet dabar vėl perklausiau ir nebesinori jungtis nieko kito...
“Now's the Only Time I Know“, "Mercy Street", „Stranger Than Kindness“, „The Wolf“...♥

Vartotojo avataras

rausvas.katinėlis

Aktyvus dalyvis

9,634.98 Lt

Standartinė » 2011 Bal 24, 18:50

When I grow Up :up: :up:
kitas bandžiau klausyt, bet nelipo... gal dar atrasiu iš naujo visai netikėtai, bet kol kas sakau NE.

Vartotojo avataras

insomned

Forumo gyventojas

Vilnius

296.00 Lt

Standartinė » 2011 Bal 24, 20:08

Kažkada bandžiau siųstis ir klausytis "The Knife" muzikos. Gėda prisipažint, bet po maždaug trijų mėnesių bemaž viską ištryniau, palikusi 2 dainas (Reindeer, Wanting To Kill). Kodėl? Slogu. Atrodo "N.Y. Hotel" pavadinimas apibūdina beveik visą diskografiją. Jautiesi lyg apsigyvenęs kokiame nuošaliame viešbutyje (verčiau motelyje) ir visą laiką jauties.. vienišas.
O kalbant apie Fever Ray.. Juk berods ji ir jos brolis ir yra "The Knife" įkūrėjai, tad viskas čia panašu.
Šiaip sakau, pati muzika visai graži, tikrai būna akimirkų kai noris pasijust neįprastai, bet dar daug ką lemia vokalas. O Fever Ray šioje srity tikrai ne man

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Bal 25, 22:00

Tiesą sakant ir aš The Knife vos pora dainų esu pasilikusi (Reindeer, Heartbeats). Bet manau reiks kada vėl pabandyti jų paklausyti. Gal įvyks koks tai nušvitimas ir kitaip jų muziką išgirsiu, nei kad anksčiau. Beje, nors atlikėja ta pati, negalėčiau sakyti, kad muzika labai panaši. Šiuo atveju Fever Ray mano skoniui vis tik labiau pritinka.

Vartotojo avataras

laisva siela

Forumo gyventojas

Kažkuris iš tūkstančio.

4,069.52 Lt

Standartinė » 2011 Bal 25, 22:55

Kai prisimenu, kaip atradau šitą atlikėją...:}
Youtubo svetainėj ieškojau kažkokio naujo meno klipuko. Atsitiktinai užgriebiau "Keep the streets empty for me". Na ir kaip įsijungiau, taip išsižiojus ir prasėdėjau:} Užkabino muzika, apsivijo taip sakant ir nebepaleido. Tą pat dieną susiradau visą albumą ir visos dainos pasiliko kažkur vietoj pilkosios smegenų masės- įkritau tiesiog.
Nes ta muzika...švelniai laukinė, kažkiek mistiška, kažkiek lyg apeiginė ir kartu labai sava. Taip natūrali.
O jeigu lyginti su The Knife - ten kažkaip aštriau skamba man viskas. Jeigu Fever muzika praplaukia, sukuria kažkokią mistiškumo aurą, tai The Knife - na, juk neveltui toks pavadinimas:} Pats grupės įvaizdis yra super, bet juos klausau rečiau nei Fever. O tarp kitko, dar vienas dalykas, kuris mane veža šioje atlikėjoje - įvaizdis, įvaizdis ir dar kartą įvaizdis.
Neatsirenku, kurią jos dainą labiausiai myliu, nes visos man kažkuo savos.

Linksmai.lt projektai Lyrics.Linksmai.lt (Muzika)

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (795) buvo 2025 Gru 08, 09:28

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias