Facebook vs. Twitter
75 pranešimai(ų)
• Puslapis 4 iš 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Jų negalima lyginti, tai du, visiškai skirtingo pobudžio internetiniai puslapiai. Facebook, kaip žinia, yra socialinis tinklas - milžinas, o twitter yra mikroblogų sistema. Naudingiau yra kiekvienam, pagal jo poreikius. Pvz.: neseniai čia buvo sugedęs Skype tinklas, pirmąsias naujienas sužinojau būtent iš twitter, nes ten, žmonės, dirbantys skype galėjo duoti vartotojams žinią greičiau, nei kokiu nors kitu būdu. Pvz.: Jeigu man įdomu kokie renginiai artimiausiu metu vyks, pažiūrėti kaip sekasi mano seniai matytam draugui ar šiaip paskaityti krūvą visokio šlamšo, parodyti draugams savo kelionę (nuotraukas), pasidalinti įdomiomis nujorodomis, ar šiaip galų gale kaip nors susisiekti su seniai amtytu žmogumi - aš tą padarysiu būtent per facebook.
o kuo jau per twitterį greičiau? ![]() ![]() algimo, tai paprasta. Lietuvoje twitteris yra gana silpnai paplitęs, tačiau didžioji pasaulio dalis nutikus kam nors, kaip mano aprašytam pavizdyje bėgs skaityti kas nutiko būtent į twitterį. Pavyzdžiui, man patinka paskaitinėti įvairius atnaujinimus, kuriuos paskelbia tam tikros programinės įrangos kūrėjai, jie ten paskelbia dalykus, kurie feisbuke, oficialiose svetainėsi ir visur kitur būna paskelbti tik prieš išleidžiant produktą arba žymiai vėliau nei twitteryje arba nebūna paskelbtos apskritai.
P.S. Juk pasakiau, kad tas problemas apie skype iš twitterio žmonės galėjo sužinoti anksčiau, t.y. twitteryje naujienos buvo paskelbiamos bent keliomis valandomis anksčiau. O kai kalba eina apie tokį didelį tinklą, kaip skype, kuriuo naudojasi begalybė įmonių visame pasaulyje, skype daugybė žmonių moka pinigus už paslaugas ir turint omeny tai, kad skype yra greito susisiekimo priemonė - kelios valandos yra didelis laiko tarpas. Šiuo atveju twitteris buvo pirmasis naujienų šaltinis, todėl įmonės galėjo greičiau surasti sprendimą iškilusiai problemai ir galbūt išsaugoti tūkstantį pinigų bei neprarasti klientų. Manau tokioje situacijoje twitteris turi įtakos ir nemažai. Su visa derama pagarba, aš tik argumentuoju ![]()
75 pranešimai(ų)
• Puslapis 4 iš 5 • 1, 2, 3, 4, 5
‹ Kompiuteriai ‹ Internetas, technologijos |