Įvairūs Filmai, TV, knygos Knygos, žurnalai

Erich Maria Remarque - Vakarų fronte nieko naujo

Vartotojo avataras

illuminated

®espect

-13,073.73 Lt

Standartinė » 2011 Sau 30, 18:35

Paveikslėlis
Apie:
Jis žuvo 1918 metų spalio mėnesį, vieną iš tų dienų, kai visame fronte buvo taip ramu ir tylu, jog kariuomenės pranešimą sudarė tiktai vienas sakinys: „Vakarų fronte nieko naujo"

Romane „Vakarų fronte nieko naujo" pasakojama apie Pirmojo pasaulinio karo tikrovę, apie kártų kareivių gyvenimą. Tačiau visų pirma - tai pasakojimas apie jaunus žmones, iš kurių žiaurus likimas atėmė ateities planus ir svajones...

Paulius Boimeris kartu su klasės draugais tiesiai iš mokyklos suolo patenka į frontą, kuriame susiduria su šiurkščia karo realybe. Nežmoniškas kapralo Himelštoso muštras, pavojai fronto linijose, vienas po kito mūšio lauke krintantys likimo draugai yra dar besiformuojančių jaunuolių, tačiau jau kareivių, kasdienybė. Karo žiaurumui ir beprasmybei nėra ribų. Jaunuolius iš šio košmaro gelbsti tik tvirta draugystė, kuri yra vienintelė atsvara visa naikinančiam karui.

~~~

Esat kas skaitę? Kokia nuomonė? Aš visada labai norėjau perskaityt šitą knygą ir galutinai žengiau žingsnį, kai sužinojau, jog būtent ją galėsiu atsiskaityt mokytojai. :} Skaitau gan lėtokai, dėl laiko stygiaus, tačiau ta knyga net jau dabar man lyg kažkas TOKIO.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Tina

Forumo gyventojas

Kretinga

55,811.32 Lt

Standartinė » 2011 Sau 30, 22:44

aš skaičiau, visai nebloga iš tikrųjų. tik man kažkodėl labai buvo sunku įsivaizduot veikėjus. kadangi man čia buvo privaloma literatūra gana sunkiai skaitėsi. bet buvo verta;)

Vartotojo avataras

illuminated

®espect

-13,073.73 Lt

Standartinė » 2011 Sau 31, 21:27

aš tą knygą rimtai pradėjau skaityt vakar, o šiandien baigiau ryti. ir užbaigus knygą nžn. vos neapsiverkiau :? tiesiog praktiškai vos ne pirmą kartą susidūriau su tokia knyga, kuri vietomis atrodo nieko ypatingo, o vėliau taip įsirėžia į vidų, kad neįmanoma apsakyt vėlesnės būsenos..:?

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Vas 01, 17:52

klasika.

Vartotojo avataras

laisva siela

Forumo gyventojas

Kažkuris iš tūkstančio.

4,069.52 Lt

Standartinė » 2011 Vas 07, 00:00

Taip, aš ją skaičiau. Ir taip, ši knyga mane kažkodėl šokiravo. Turbūt todėl, kad ganėtinai neblogai atskleidė tam tikrą tuometinės pasaulio santvarkos pusę.
Pamenu, perskaičius šią knygą, tikrai neužplūdo ramios ir palaimingos mintys. Turbūt todėl aš ją iki šiol atsimenu. Viena iš nedaugelio klasikos knygų, verta šio vardo ir dar daugiau. "Prarastosios kartos" rašytojo kūrinys. Jį perskaičius, sąvoka "prarastoji karta" įgyja apčiuopiamą reikšmę.

Vartotojo avataras

illuminated

®espect

-13,073.73 Lt

Standartinė » 2011 Vas 07, 00:08

Šiandien nusipirkau (clap). Tiesiog labai labai norėjosi turėt šitą knygą šalia savęs. Sukėlė be galo daug emocijų ir jausmų - nuo juoko iki ašarų (beveik), nuo neapykantos iki susižavėjimo.. Tiesiog įsirėžė ši knyga giliai giliai ir kažkaip nemanau, kad bent greičiausiu metu (o gal išvis niekada) ją pamiršiu. :}

Ir labai kažkodėl laukiu vis artėjančių istorijos pamokų apie Pirmąjį Pasaulinį Karą. Anksčiau pernelyg dėmesio neteikdavau šiam karui, žinojau pagrindinius dalykus, tačiau dabar nori nenori teko pasidomėt šituo dalyku ir pradėjau be galo laukt.

Vartotojo avataras

Pabaisiuke

Lankytojas

376.00 Lt

Standartinė » 2011 Geg 18, 23:02

Mmm. Remarkas.. Vienas iš mylimiausių rašytojų penketuko.. Niekada nemirštanti klasika :up:

Vartotojo avataras

Etcetera

Moderatorė

Vilnius.

8,985.19 Lt

Standartinė » 2011 Geg 19, 06:59

Pabaisiuke, sutinku su tavim! :>

Knyga geresnė už filmą, bet vistiek knyga- paliekanti įspūdį.

makemewannadie

Lankytojas

196.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 11, 16:16

Knyga, kažkas nerealaus ir dar man labai mėgstančiai knygas, filmus karo tematika. Ištikro, dar didelis pliusas, kad joje kalbama pirmuoju asmeniu. Kam patiko ši, pamėginkit paskaityti Frank Mccourt ''Andželos pelenai''. Kažko panašaus turi, nors istorijos ir skirtingos, bet veiksmas vyksta Airijoje, kai Europoje padėtis itin nekokia (:

Vartotojo avataras

DripDrop

Patyręs forumietis

Kaunas

2,859.86 Lt

Standartinė » 2011 Bir 19, 12:55

Dabar ją skaitau, jau nedaug ir beliko... Neabejoju, jog ji įstrigs kaip viena geriausių knygų. Retai kada knyga mane paliečia taip, kad skaitant norėtųsi stabtelėti ir pamąstyti, kas skaitant perbėgtų šiurpuliukai ar kiltų ypatingai stiprūs jausmai. Bet dabar tiesiog negaliu likti abejinga skaitydama tokius žodžius: "kitas eina į tvarstymo punktą spausdamas iš pilvo besiveržiančias žarnas; <...> randame vieną kareivį, kuris, nenorėdamas nukraujuoti, dvi valandas laikė sukandęs dantimis savo rankos arteriją" arba "Tai sužeistieji arkliai. <...> Vieno sudraskytas pilvas, iš jo kyšo išlindusios žarnos. Arklys susipainioja jose ir griūva, bet ir vėl atsikelia".

Be jokių abejonių, 10/10.

Įvairūs Filmai, TV, knygos Knygos, žurnalai

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 2 nariai :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 2 svečių(iai)
Daugiausia vartotojų (4304) buvo 2026 Geg 22, 00:32

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių