Įvairūs Filmai, TV, knygos

Dogvilis / Dogville

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Lie 27, 12:33

Šokiruojantis filmas "Dogvilis" - pirmoji amerikietiškosios trilogijos dalis, sukurta Bertoldo Brechto romano "Pirate Jenny" motyvais.

Didžiosios depresijos laikais gražioji bėglė Greisė, gelbėdamasi nuo gangsterių, atsiduria mažame Amerikos provincijos miestelyje Dogvilyje.

Veiksmas vyksta vienoje scenoje, Dogvilio gatvės, namai ir krūmai nupiešti kreida ant juodų grindų. Pagrindinė miestelio gatvė - Guobų. Pagrindinis košmaras - mažo miestelio širdis ir siela, žmonės čia tokie geri, obuoliai tokie aromatingi, saulėlydis toks žavingas ...

Įsivaizduojamos sienos, įsivaizduojamos durys, kreida nupieštas šuo, kurio tik lojimas tikras, bet žmonės čia - iš kūno ir kraujo.

Rašytojas Tomas pirmasis pasitinka Greisę ir ima įkalbinėti miestiečius paslėpti ją. Atsidėkodama moteris sudaro gan keistą sandėrį: dirbti kiekvienam miestelėnui. Ji privalo kasdien padaryti gerą darbą, bet kai už Greisės galvą pasiūloma didelė pinigų suma, žmonės nutaria dar kartą peržiūrėti sutartį. Dogviliečiai sutinka priglausti bėglę, bet dabar ji privalės atidirbti tą pinigų sumą, kurią miestelis prarado.

Nuo šiol Greisė turi dirbti nuo ryto iki vakaro, kęsti pažeminimus, įžeidinėjimus, teikti miestelėnams lytines paslaugas. Palaipsniui ji tampa vergė ir kalinė. Viena, ko nežino miestelio gyventojai, yra tai, jog Greisė atlieka misiją ir visi jie žaidžia su ugnimi.

Paveikslėlis

Ar matėt kas nors šį filmą? Ką manot apie tokį filmo pateikimo būdą? Gal matėt antrą trilogijos dalį "Manderlis / Manderlay"?

--------------------------------------

Vartotojo avataras

madmozelė

Aktyvus dalyvis

11,250.94 Lt

Standartinė » 2009 Lie 27, 21:39

mačiau. senokai, bet mačiau. labai... sunkiai žiūrėjosi filmas kol pripratau. antros dalies nemačiau, bet planuoju greitu laiku vėl pasižiūrėti dogvilį. nes kas labiausiai įstrigo iš filmo tai obuoliai. kaip Greisė guli sunkvežimyje obuoliuose. ir kaip tas pats rašytojas iš jos gero darbo paprašė.
šiaip sudėtingas filmas, bet kartu ir labai įdomus.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Lie 27, 22:43

Na aš tai vakar pažiūrėjau, todėl įspūdžiai dar švieži :D .
Ir man labai patiko. Po 15-20 min. man jau netrūko sienų, nekliudė tai, kad krūmai nupiešti su kreida ir pan. Visa tai mane labai žavėjo, tiesiog gerte gėriau filmą. Gal pabodo filmai, kurie yra perkrauti specialiaisiais efektais, todėl šis minimalistinis variantas man buvo kaip tik.
Manau šios minimalistinės dekoracijos padėjo atskleisti filmo esmę: sienos tarp žmonių gali būti daug storesnės nei namo sienos, kreida nupieštas šuo gali būti daug vertesnis išlikti gyvas nei žmonės iš kūno ir kraujo.
Tiesiog filmas apie santykius tarp žmonių, tų santykių kainą bei trapumą.

Vartotojo avataras

madmozelė

Aktyvus dalyvis

11,250.94 Lt

Standartinė » 2009 Lie 27, 23:41

būtent. kartais mažiau tiesiog yra daugiau. filmas buvo apie žmones. ir visas dėmesys nuo pat filmo pradžios buvo sukoncentruotas ties santykiais tarp jų. visiškai niekas neblaškė (:

Vartotojo avataras

Baigtė

®espect

Reykjavik

3,504.31 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 18:33

Šiandien peržiūrėjau. Mane šis filmas ir sukrėtė, ir sužavėjo. Vienas geriausių mano matytų filmų.

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 19:27

o,jaučiu reiks ir man pažiūrėt.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 19:28

Yra ir Dogvilio tęsinys Manderlis (lyg ir istorijos tęsinys tik jau su kitais aktoriais), bet niekur jo nerandu...

Vartotojo avataras

muuly

Įsijaučiantis

Vilnius.

4,563.62 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 19:45

Žiūrėjau. Tikrai geras ir prasmingas filmas. :love:
Norėčiau tą tęsinį pamatyti...

Įvairūs Filmai, TV, knygos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt