Dietosapytiksliai irgi nėra labai gerai.na žiūrint kokia paklaida.Jei suvartoji 200kcal mažiau nei tau reikia,tai skaičiuojant labai lengva apsirikt tokia paklaida ir tada tiesiog gaunas,kad suvartoji tiek,kiek reikia,kas reiškia,kad nei numetei,nei priaugai svorio.Tai jeigu jau riboji mitybą,tai geriau taip,kad būtų rezultatų.Nu aišku,jeigu nuo dienos normos nuimi kokius 700kcal,tai aišku,gali ir abstrakčiau,bet nelabai sveika tokį minusą iškart daryt.
kaip ten pirmai rašė, geriau ne skaičiuot kalorijas, o tiesiog pradėt maitintis normaliai ir tiek, nereiks sukt galvos kiek tas kiek anas...nesąmonė totali mano galva, per daug laiko atima tokie dalykai. valgai kas gerai ir kas sveikia ir nekaloringa, viskas, saldainius išmeti šokoladą kartais želatiną druską cukrų meti lauk, sportuoji, neišrasi dviračio.
Aš maždaug nuo rugsėjo mėn pradėjau jas skaičiuoti. Šiaip kiek žiūrėjau, tai mano norma turėtų būti 2400 kažkur, čia tikrai žiauriai daug, niekad tikriausiai nesulieknėčiau. Vartoju maždaug 1500 kiekvieną dieną, kartais mažiau ar daugiau +-250.
O šiaip dabar jų beveik neskaičiuoju, kaip Vykst ir rašė, kad svarbu nevalgyti kaloringo maisto, normaliai maitintis, sportuoti, atsisakyti saldumynų. Aišku sunku buvo daug ko atsisakyti, aš kartais pavalgau pvz kokios picos, ar šokoladuką kartą į mėnesį. : D Bet nevalgymo vakarais tai normaliai laikausi,irgi kartais darau išimtis. šokoladuką į mėnesį?
pati juokies.. aš ir kažkada galvojau skaičiuosiu, bet tingiu. Geriausia tai pačiai viską darytis, žinai ką ir po kiek dedi(kad ir ta pati pica) o ne taukuota iš kavinės:?;/ Dabar užsiimu sportu, tai mitybos labai nekoreguosiu, nebūtų net ko atsisakyt.. ta prasme žinau, kad sunkiai ištverčiau be tam tikrų produktų;d dar kažkada čia galvojau laikysiuos tos grikių dietos, bet nėėėėužką. Man grikių dieta nepadėjo, numečiau apie 4-5, vėliau gražinau tuos 4. nesąmonė.
Na ne į mėnesį, aš sau leidžiu visokius miuslių batonėlius, jogurtą kokį, pavalgau gi, nesilaikau dabar griežtai, bet vengiu ypač šokolado, mc. Dabar nesistebiu kodėl per metus buvau priaugus apie 10kg, kai vos ne kiekvieną dieną būdavo šokoladukai, riebus keptas maistas, porcijos nežmoniško dydžiokiekvieną savaitgalį kebabai, mc, picos ir tt. Čia gi siaubas. : D Dabar išmokau valgyt dažnai nedidelėm porcijom, aerobikuoju kartais, lanką suku, nevalgau kepto maisto. Bet va kebabą buvau neseniai suvalgius, ir nieko, pasportuoji daugiau ir viskas. : D Tinka man taip, dabar nei kankinuosi nei ką. muon jei sportuoji pastoviai tai savaitgaliais ne tai kad galima, o būtina/patartina padaryt tokią dieną arba bent jau vieną valgį dienoj, kaloringą, kebabas, pica ar kažkas panašaus, geriausiai man pvz tinka šeštadienis arba sekmadienis, tada visą dieną valgau :d bet dabar kai sukūdęs žiauriai tai taip ar taip nieks neina į blogą svorį ;d
O as manau, kad jei sportuoji, tai ir 2200 kcal gali suvartot laisvai. Ir 2200 kcal yra normalu, ka, valgyt nemegsti?
Su +-1500 merginos svori meta. O siaip jei megsti nesveika maista, neribok taip saves, kad karta per menesi ir taskas. Tiesiog per didele kontrole niekur nenuveda. Zinoma, tu dabar dziaugies (ir reiktu of course) taciau praeis ir kas bus tada? Tikriausiai vel pradesi valgyt VIEN nesveika maista (nes jogurtai ir musliai vistik nusibosta- reikia valgyt kuo platesne skale, o kcal skaiciuotojos dazniausiai to nedaro, kadangi nezino kcal kitu produktu, tai ir pasilieka, prie 'saugiu'). Is savo patirties sakau... neuzsisesk ant dideles kontroles. Atsiprasau uz ne LT raides. Kai 'vykst' sake galima viena diena pasidaryt 'maisto' diena ir uzest. Svoris neaugs- pati bandziau. O bet. Paskui norisi tu dienu dazniau, o jei noras bus ivygdytas- kg grys.
priklauso kiek valgai.Tarkim sudegini 2000.Kasdien stengies suvartot 1500.Reiškia per savaite padarai 3000 kcal minusą (pusė kg).Jeigu tą septintą "laisvės" dieną suvartosi kokius 4000kcal,tai automatiškai per visą savaitę būsi netekus tik 1000kcal. Nemetu aš to svorio, jaučiuosi pavalgiusi, galbūt ir išeina 2000 kartais, būna net ir daugiau.
Sportuoju dabar ne intensyviai, pvz visą savaitę nk nedariau nes neturėjau laiko, šią savaitę kas antrą dieną aerobiką pasportuosiu. Galbūt greitu metu sporto klubas. Šiandien pasilepinau riebiais ledais, vakar pica, viskas normaliai : D kol kas viskas lengva. P.S. tikrai neriboju savęs taip žiauriai, vaikinas pasiūlo kur nuvažiuoti tai neatsisakau, neriboju, bet prisilaikau, jei žinau kad galiu kažką sveikesnio suvalgyt. Pamenu, kai laukiausi grikių dietos, galvą jau pradėdavo svaigt, tikrai durna buvau, kad jos laikiausi.
Logiskai sakai, pati taip galvojau, taciau is tiesu ne visai taip yra. Pati po edimu sekdavau savo svori (o edimai ir po virs 4000 kcal buvo- nesididziuoju, geda, bet taip yra) ir jie tesdavosi 2d. (~4000- 6000 pliuso) likusia savaites dali dazniausiai valgydavau ~1800 (-200) ir sportuodavau beveik kasdien ~30min. (-300) taigi, teoriskai, svoris kaip ir augti ar laikytis turejo- taciau jis man krito. Per menesi ~3kg tokiomis 'pastangomis'. Kiek googlinau, tai supratau tiek, kad persivalgymai tokie gali pagreitint medziagu apykaita. Taciau kai kiekviena diena pradejau su pliusu valgyti, svoris pradejo augti stabiliai augti.
Saunuole tada ‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata |

Su +-1500 merginos svori meta. O siaip jei megsti nesveika maista, neribok taip saves, kad karta per menesi ir taskas. Tiesiog per didele kontrole niekur nenuveda. Zinoma, tu dabar dziaugies (ir reiktu of course) taciau praeis ir kas bus tada? Tikriausiai vel pradesi valgyt VIEN nesveika maista (nes jogurtai ir musliai vistik nusibosta- reikia valgyt kuo platesne skale, o kcal skaiciuotojos dazniausiai to nedaro, kadangi nezino kcal kitu produktu, tai ir pasilieka, prie 'saugiu'). Is savo patirties sakau... neuzsisesk ant dideles kontroles. Atsiprasau uz ne LT raides.