Įvairūs Filmai, TV, knygos

David Lynch

Vartotojo avataras

insomned

Forumo gyventojas

Vilnius

296.00 Lt

Standartinė » 2010 Spa 19, 19:39

Paveikslėlis

Deividas Keitas Linčas (angl. David Keith Lynch; g. 1946 m. sausio 20 d. JAV) – amerikiečių filmų režisierius ir aktorius.
Jo filmai yra žinomi dėl savo siurrealistinių siužetų ir kruopštaus muzikos ir vaizdo derinimo.
Lietuvoje Davidas Lynchas labiausiai žinomas kaip TV serialo Tvin Pykso miestelis kūrėjas.
Na, šiaip norėčiau užvest diskusiją apie jį, kaip apie trumpametražių filmų kūrėją. Keliu kelis.

The Amputee

The Alphabet

Interpretacijos; nuomonės ir šiaip.
(atsiprašau, jei tokia tema jau buvo)

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Dogma.

®espect

Zarasai

1,214.48 Lt

Standartinė » 2011 Geg 02, 15:31

Įdomūs man jo darbai atrodo : )

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Geg 03, 19:38

niekad nebuvau Lyncho gerbėja.Tiesa, mano nuomonė visiškai subjektyvi,nes žiūrėjau tik vieną jo filmą,bet man to užteko ir nežadu daugiau švaistyt laiko tam,ko niekada nesuprasiu.Siurrealizmas geras žanras,tačiau kas per daug,tas nesveika. :)
Man patinka tokie psichologiniai filmai,kuriuose turi šansų susigaudyti kas ir kaip(galų gale susirast interpretaciją),o dabar pusė Lyncho filmų... režisieriaus teigimu,nei viena Eraserhead interpretacija nebuvo arti tikrosios filmo prasmės.Nu tai kokia prasmė išvis žiūrėti jo filmus?

Vartotojo avataras

maggie.

Patyręs forumietis

22,391.17 Lt

Standartinė » 2011 Geg 17, 21:21

va būūūtent :d

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Geg 20, 20:54

O man Lyncho darbai patinka. Sutinku, koks nors "Inland Empire" tikrai gali išvesti iš kantrybės (turiu omeny tai, jog daugiau nei tris valandas trunkanti istorija su kiekviena minute vis labiau sudėtingėja, o pabaigoje apskritai nebesupranti, apie ką filmas buvo), tačiau pamenu po pirmo karto (taip, tą beprotybę žiūrėjau 2 kartus, kas reikštų 6 valandos gryno Lyncho!!!) filmas paliko tikrai labai didelį įspūdį. Ir negalėčiau to logiškai paaiškinti. Tiesiog. Mistiška, painu, niūru ir svarbiausia - KEISTA. Tiesa, pažiūrėjus filmą antrą kartą - kažkiek nusivyliau, kadangi išties buvau pasiryžusi jį perprasti iki galo. Nepavyko.
Visai kas kita - "Mulholland Dr.". Pamenu po pirmo karto jis net nepaliko tokio didelio įspūdžio, tačiau po antrojo tapo vienu geriausių kada nors matytų filmų. Ir beje - supratimo prasme jis bene paprasčiausias iš Lyncho darbų.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Geg 20, 22:40

Tiesiog. Mistiška, painu, niūru ir svarbiausia - KEISTA.

greičiausiai kiti žmonės mėgsta tą nesupratingumą,man tiesiog sunku suvokti.Kažkada pažįstamas rekomendavo tokį irgi keistą filmą,o kai nesupratus paklausiau apie ką,atsakė,jog nežino,tačiau jį labai mėgsta. :) Čia,matyt,kas ką nori gauti iš kino.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Geg 21, 16:15

greičiausiai kiti žmonės mėgsta tą nesupratingumą,

Na matyt aš ir priklausau šiai žmonių kategorijai. Tiesiog yra filmų, kurių nebūtina suvokti iki galo, kad galėtum netrukdomai juo mėgautis (pateikimu, spalvomis, išsakomomis mintimis ar atskirais epizodais). Ir šiaip... Filmų su aiškiais siužetais prikurta masės, tuo tarpu darbų, panašių į Lyncho stilių – ne tiek jau ir daug (taigi matyt tas kitoniškumas ir paperka).
Nesakau, suprasti filmą yra labai svarbu, bet kalbant konkrečiai apie Lynchą - tai nėra taip jau ir būtina [tiesiog... kuriama atmosfera užpildo bet kokias suvokimo spragas) . Žodžiu, tai, kaip tą nesuprantamumą pateikia Lynchas - man patinka.
Kažkada pažįstamas rekomendavo tokį irgi keistą filmą

Gal netyčia pameni to filmo pavadinimą? :fish:

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Geg 21, 19:25

Gal netyčia pameni to filmo pavadinimą?

Arizona Dream :)

Įvairūs Filmai, TV, knygos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien: