Diskusijos Gyvenimas

Darbas

Vartotojo avataras

HotMess

Forumo gyventojas

United Kingdom

42,980.47 Lt

Standartinė » 2012 Sau 17, 16:12

Viskas apie darba - CV, motyvacinio laisko rasymas, darbo paieskos, patirtis ir t.t. Pasidalinkite patirtimi.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

HotMess

Forumo gyventojas

United Kingdom

42,980.47 Lt

Standartinė » 2012 Sau 17, 18:00

...
Paskutinį kartą redagavo HotMess 2013 Bir 02, 12:21. Iš viso redaguota 1 kartą.

Vartotojo avataras

Vykst

®espect

Kaunas

2,821.00 Lt

Standartinė » 2012 Sau 17, 22:52

nuo kokių 14, 15 metų per atostogas dirbdavau su tėčiu stroikėse, anas suvirintojas, o aš būdavau kaip pagalibinis tipo : D dar kol tiek metų ir vaikis būdavau tai pagrinde padirbdavau, kad nesėdėt namie ir šiaip, kapeiką gaudavau tai man tada užteko pinigo. taip kiekvieną vasarą, dabar baigęs mokyklą, įstojau į ištęstines studijas kolegijoj, egzus atsiskaičiau, tai per vieną tokį bakuriuką suradau darbdavį, nu cypa kaip pagalbinis irgi, tvarkyt patalpas, padėt meistrams, remontuojam žaliakalnio turgų, viską griaut, gipso plokštes prisukinėt, su bulgarke ir perfu pasidarbuot, šiaip kžn, fizinis darbas grynai, kartais nusikalu kaip arklys darbinis, bet iš kitos pusės visai nieko, išmokau daug dalykų, kurių manau gyvenime prireiks, kas kaip daros, kaip vyksta, o ir pinigai nepamaišo. o ant vasaros žadu išvažiuot from lt ir tiek. ateity žiūrėsiu

Vartotojo avataras

kavamanija

Patyręs forumietis

Autostrada Vilnius- Panevėžys

54.00 Lt

Standartinė » 2012 Sau 18, 07:26

Liūdna patirtis... ;D Šiek tiek padedu tėvui versle tvarkytis.. bet čia jau pareiga mano, ne darbas.. :cha:
Ėjau pirmam kurse į darbo pokalbį batų parduotuvėj, tai pasijutau protingesnė už vedėją.. manęs 4 kartus klausė, kaip suderinsiu su mokslais :cha: būtų dar paklausę, būčiau tiesiai šviesiai rėžus: koks jums skirtumas kaip, svarbu suderinsiu? :D Po to klausė ar nenorėsiu grįžti pas tėvus per atostogas, dar klausė KAM MAN REIKIA DARBO IR PINIGŲ ir kodėl jau pirmam kurse noriu dirbti :cha: žiauru buvo, nepatiko ir šiaip sakė, kad viską informuos po kelių dienų kas ir kaip.. o nesugebėjo net el laiško parašyt, kad nereikia manęs. Po manęs ėjo kambariokė pora metų vyresenė, tai ją priimė, bet po pirmo mėnesio ji jau norėjo iš ten išeiti, išėjo berods po 5 ar 6 mėn vien dėl valdžios ir darbuotojų išnaudojimo.. :-)

Dabar jau susitariau dėl praktikos vasarą viename Production house (filmai/reklamos), tai jei viskas bus gerai, sakė, jog galėsiu pas juos dirbti ir toliau, jau normalų darbą, tai labai tikiuosi, kad pasiseks vasarą, būtų tobula dirbti normalų darbą, pagal specialybę.. O dabar durnas tvarkaraštis labai, neįmanoma suderint... nebent dirbt namie/savaitgaliais :roll:
Paskutinį kartą redagavo kavamanija 2012 Lie 27, 02:43. Iš viso redaguota 1 kartą.

Vartotojo avataras

darkman

Forumo gyventojas

39,602.17 Lt

Standartinė » 2012 Sau 18, 20:09

patirties daug neturiu, bet su tevu gal pora šimtų langų sumontavę savaitgaliais. sunkoka, bet padėt reikia :)po vasaros reikės ieškot pastovaus darbo, bet žinoma ne Lietuvoje. Norvegija arba UK.

Vartotojo avataras

HotMess

Forumo gyventojas

United Kingdom

42,980.47 Lt

Standartinė » 2012 Vas 02, 14:31

Vartydama skelbimus radau toki darba - sandwich artist - gaminti sumustinius Subway :D Nezinau kaip jums, bet man Subway sumustiniai menu net nedvelkia :D

null

Dalyvis

5,399.00 Lt

Standartinė » 2012 Vas 02, 20:05

pradėjau kaip braškių rinkėja norvegijoj, po to lietuvoj bandutes glosčiau ceche, buvau administratorė, apskaitininkė, amerikoj verslo analitikė, dabar graikijoj eventų organizatrė, vasarą vėl į jav grįžtu. iš pradžių per pažįstamus dirbau, dabar mano jauno amžiaus ir darbo patirties santykis leidžia visai lengvai darbus susirast siunčiant cv ir motyvacinį. bet visgi, ne lietuvoj...

Vartotojo avataras

Evelyn

Forumo gyventojas

Vilnius

26,484.57 Lt

Standartinė » 2012 Vas 02, 22:07

kol kas vienintelis pradirbtas darbas (per draugę, kai toje firmoje trūkdavo darbuotojų) - degustatorė/lankstinukų dalintoja. dirbau tik tris kartus (po tris valandas), bet daugiau nenorėčiau.
bandysiu šiai vasarai darbelio kokio ieškotis, tik prastai man sekas su paieškom (bent aną vasarą taip sekės)

balansas

Lankytojas

340.00 Lt

Standartinė » 2012 Vas 04, 13:21

Lietuvoje darbo rinka yra išsigimusi, išsigimęs ir verslo sektorius. Faktų tėkmė labai paprasta: atkurta nepriklausomybė, išaugusi paklausa VISKAM (nes socializmas didelio pasirinkimo niekada nemėgo), galimybės parduoti VISKĄ ir... Puikios galimybės užsiimti kontrabanda, ką daug kas ir padarė.

Anyway, Lietuvoje "verslininkai" (išskyrus tuos kelis procentus) yra bukagalviai, kuriems nusišypsojo sėkmė ir tinkamas laikas, kai nereikėjo sukti galvos dėl idėjos, nes kad ir ką veši -viską ims. Protingų konkurentų nebuvimas išaugino šitus "medžius", kurie vėliau ėmė samdyti žmones ir kurti stambesnius junginius. Problema tame, kad protas tai neužaugo.

Rezultatas: galybė bukų darbdavių, kurie verslo efektyvumą supranta kaip kuo mažesnės algos mokėjimą ir kuo vergvaldiškesnį darbo laiko išnaudojimą. Taškas. Požiūris į žmogų kaip į mechaninę dėžę išsivysčiusiose šalyse jau daugiau mažiau atgyvenęs, o Lietuva... Ir pasikeis viskas nebent tada, kai į verslo sektorių ateis nauja karta, kuri, tikėkimės, supras daugiau, nei "medžiai".

Vartotojo avataras

HotMess

Forumo gyventojas

United Kingdom

42,980.47 Lt

Standartinė » 2012 Bal 03, 16:07

Paskutiniu du menesius per agentura dirbau internetinej parduotuvej su dar dviem lietuvem ir kruva lenku. Daugiausia buvom prie drabuziu ir sekso prekiu, buvo lengva, bet sumazejo uzsakymu ir visus agenturu darbuotojus, 11 zmoniu, atleido. Kaip nervina su tais laikinais darbais, tik ipranti prie tos vietos, zmoniu ir vel reikia naujo ieskotis :(

Vartotojo avataras

Precious

Įsijaučiantis

2,273.00 Lt

Standartinė » 2012 Bir 05, 18:45

Pries pora metu dirbau part time knygyne. Kolektyvas buvo labai mielas, bet nepakenciamai letas ir tai labai nervuodavo. Pamenu is neturejimo ka veikti tvarkydavau kiekviena lentyna, kad tik laikas greiciau eitu. Niuri mano darbo patirtis, bet mokslai vis dėlto eina pirmi.

Vartotojo avataras

HotMess

Forumo gyventojas

United Kingdom

42,980.47 Lt

Standartinė » 2012 Lie 05, 22:14

Kaip uzkniso dirbti agenturoms! Su viena buvau beveik metus, po 2-3 dienas per savaite dirbdavau, karta skambinu, sakau, kad einu pas gydytoja ir negaliu rytoj dirbti, o jie man sako "gal vistiek gali dirbti, o pas gydytoja neiti?". Zodziu gali sirgti, svarbu tik dirbk. Siuo metu atsisakiau visu darbu, kurie trunka maziau nei 2 savaites ir nieko nebeliko, sedesiu namie geriau, tvarkysiuosi, bet su agenturomis, kurios pranesa, kad siandien dirbi tik likus kelioms valandus iki darbo pradzios, nebusiu!

Vartotojo avataras

Sturgelis

Forumo gyventojas

Somewhere under the Sun

5,520.43 Lt

Standartinė » 2012 Lie 08, 18:33

HotMess, kodėl tu išvis su agentūrom prasidedi? Kas iš mano draugų išlėkė į užsienį, tas jokiais būdais neieško darbo per agentūras. Kaip sakei, darbai jų trumpalaikiai ir atlyginimas itin prastas. Geriau kaip nors atsidėk vieną ar dvi savaites ir pati ieškokis darbo. Siųsk DAFIGA savo CV, eik į pokalbius ir parodyk, kad tikrai nori dirbt. Nieko nebus, jei lauksi, kol agentūra tau ant lėkštutės pateiks gerą darbo pasiūlymą.
Kaip mano gera draugė, dirbanti odontologo padėjėja, sakė, jei užsienietis nori gauti gerą darbą, jis turi lipti per kitų galvas ir parodyti, kad jam ne tik reikia pinigų, bet ir kad jis nori dirbti. O ir prasimušti svetimoj šaly reikia ne vienerių metų. Bet jei nori, viskas yra įmanoma.

Mano pačios darbo patirtis skurdi: žolininkei esu dirbusi, braškes turguj pardavinėjusi, neįgalius vaikus namie prižiūrėjusi. Pavieniai tokie darbai. Pernai vasarą porą mėnesių dirbau "Šiaulių krašte" (susiveikiau per universitetą), o dabar praktiką atlieku Lrytas.lt. Kaip supratau, rugpjūtį dirbti dar tikrai galėsiu, o toliau... Nežinau, ar priims, bet norėčiau dirbti ir mokslo metais. Tačiau kai matau, kokio tempo ten reikia, manau, teks ieškotis kažkokio kito darbelio.

Vartotojo avataras

Kvirli

Įsijaučiantis

870.00 Lt

Standartinė » 2012 Lie 09, 17:12

Aš kone kiekvieną vasarą dirbu....nuo 12 bobulencijom daržus ravėdavau,tas pačias daržoves dar ir turguj parduodavau,esu braškes tuo metu skynusi,pernai pas ūkininką plytas tasiau,vištas padėjau pjaut,šią žiemą vietinėj kavinėj grindis ir indus ploviau,reklamose prieš keletą metų filmavausi (ne lt),miestelyje padedu šventes organizuoti,dažnai būnu vedančiaja,irgi kažkiek nukrenta,um...ai dar pernai tėvų tapytus paveikslus pardavinėjau palangoj,šiaip ir esmės tai buvo pelningiausia neskaitant dabartinio darbo-per pažįstamą viešbuty-restorane indų plovėja įsidarbinau,šiaip nepilnamečių nepriima (man 17), bet...po ,,blatu'' praėjau,nes visai nėra darbuotojų-pagal pareigas aš indų plovėja,bet plaunu ir grindis,ir sienas ir apskritai beveik visas patalpas,bet suma viską atperka...

Vartotojo avataras

HotMess

Forumo gyventojas

United Kingdom

42,980.47 Lt

Standartinė » 2012 Lie 09, 18:43

Sturgeli - nera taip, kad vien su agenturomis sedeciau ir pati nieko nedaryciau. Siuntineju CV visur kasdien, tik dazniausios problemos - vairavimo teisiu ir NVQ neturejimas trukdo. Teisiu laikytis nelabai noriu tiesa pasakius, o NVQ.. reiketu eiti savanoriauti arba i koledza, arba dirbti ir tuo paciu gauti, bet kol kas vis dar tikiuosi rasti vieta, kur galesiu dirbti ir NVQ gauti tuo pat metu

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių