‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai
-

Etcetera
- Moderatorė
-
- Vilnius.
- 8,985.19 Lt
» 2009 Geg 26, 19:24
Anotacija:
Šarlotė Brontė (Charlotte Bronte, 1816–1855) – anglų rašytoja, ne mažiau žinomų rašytojų Emilės Brontės (Emily Bronte) ir Anės Brontės (Anne Bronte) sesuo. Pirmąjį eilėraščių rinkinį išleido kartu su seserimis, vėliau savarankiškai parašė keletą romanų („Šerlė“, „Vijetė“, „Džeinė Eir“ ir kt.). Rašytoja garsėjo nepaprasta vaizduotės jėga ir tuo, ką didysis vokiečių poetas J. V. Gėtė vadino genijaus paslaptimi – gebėjimu akimirksniu pajausti ir perprasti žmones, jų elgesio ir mąstysenos ypatumus.
„Džeinė Eir“ – autobiografiškiausia Šarlotės Brontės knyga. Tai ir viena gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje. Tačiau jos negalima pavadinti banalia meilės istorija su laiminga pabaiga...
Visų niekinama ir žeminama našlaitė Džeinė auga giminaičių namuose o vėliau – prastos reputacijos našlaičių prieglaudoje. Paaugusi pradeda dirbti egocentriško misterio Ročesterio dukrelės aukle. Neišvaizdi, tačiau inteligentiška moteris sužavi Ročesterį. Įsiplieskia meilė. Bet ar Ročesterio pečius slegianti paslaptis nesunaikins jųdviejų jausmo?
Džeinės Eir istorija, parašyta 1847 m., įdomi ir šiandien: prieš keletą metų romanas buvo įtrauktas į populiariausių visų laikų Didžiosios Britanijos knygų dvidešimtuką. Romanas daug kartų ekranizuotas.
--------------------------------------
-

Ksė.
- ®espect
-
- Vilnius.
- 15,621.05 Lt
» 2009 Geg 26, 21:03
Negalvojau kad jinai tokia populiari.
Mamos klausiau ar iš senos leidybos turim kokių knygų.
Mama sakė kad gera yra Džeinė Eir.
Tai turiu seną leidimą.
Reiks tikrai perskaityti. 
-

BauGA
- Dalyvis
-
- Utena
- 8,737.98 Lt
» 2009 Lie 06, 22:00
Skaitau dabar  Pasiemiau is mamos bibliotekos  Dar tokia seno leidimo, bet nuo to knygos idomumas nesikeicia 
-

Gustė*
- Aktyvus dalyvis
-
- Šiauliai
- 6,095.88 Lt
» 2009 Lie 20, 10:14
Mano močiutė skaito  Sakė yra ir filmas Džeine Eir ,tad nori paskaityti ir knygą. 
-

Pauzė.
- Aktyvus dalyvis
-
- Klaipėda
- 1,577.48 Lt
» 2009 Rgp 01, 19:32
Nuostabiausia knyga, kokią tik esu skaičiusi. Iš tiesų, pačioj pradžioj nieko įdomaus nėra. Bet kai pradeda rutuliotis jausmai prasideda įdomumas. O knygos galas viską kompensuoja. Nors ir nuspėjamas, bet prikaustė visą mano dėmesį. Tikrai galiu rekomenduoti šią knygą.
-

laisva siela
- Forumo gyventojas
-
- Kažkuris iš tūkstančio.
- 4,069.52 Lt
» 2009 Rgp 03, 13:10
Mačiau filmą, paskaičiau knygą. Pusė velnio. Tik filmą seniai žiūrėjau, o norėtųsi vėl pamatyt. Niekur nerandu. ; ( Šiaip įdomu. Kas netingės , tegu skolinasi iš mamų šitą knygą.
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2009 Rgp 13, 19:25
net nežinojau, kad ji buvo/yra tokia populiari. Nusipirkau knygą už labai mažą kainą ;}
Su drauge kartu perskaitėm, tada atsiuntėm filmą. Knyga patiko, filmui - 0 taškų
Net nežinau ką pakomentuoti, išskyrus tai, jog knyga tikrai verta to populiarumo ir visų senelių, mamų garbinimo. O mums, dabartiniui jaunimui, truputį tai atgyventa. Gal ir klystu.. :} man asmeniškai, knyga patiko.
-

WhiteTie
- Aktyvus dalyvis
-
- Vilnius
- 14,622.85 Lt
» 2009 Rgs 16, 00:31
Skaičiau būdama 13 metų ir tada paliko didelį įspūdį. Jei prisiminimas neišblėso, reiškia, gera knyga buvo (: O ko norėti, klasika juk.
-

Samer
- Patyręs forumietis
-
- 897.20 Lt
» 2009 Spa 18, 20:05
Visiskai nepatiko... Nu nzn ne mano skonio 
-

SoOf.^
- ®espect
-
- Kaunas
- 5,539.04 Lt
» 2009 Spa 18, 22:52
Paklausiau mamos, ar turim. Sakė paieškos. Na, kai taip išgyrėt, tai negaliu nepaskaityt. : ))
-

Samer
- Patyręs forumietis
-
- 897.20 Lt
» 2009 Spa 19, 17:16
SoOf.^ rašė:Paklausiau mamos, ar turim. Sakė paieškos. Na, kai taip išgyrėt, tai negaliu nepaskaityt. : ))
Nieko ypatingo nera... Nesuprantu del ko cia ta knygam taip visiem patinka...
-

SoOf.^
- ®espect
-
- Kaunas
- 5,539.04 Lt
» 2009 Spa 24, 16:04
SummerGirl rašė:Nieko ypatingo nera... Nesuprantu del ko cia ta knygam taip visiem patinka...
Na, neįsivaizduoju kokias tu knygas skaitai, jeigu tokia visų taip giriama ir tikrai gera knyga tau nepatiko.
Man patiko. Tikrai įdomi, įtraukianti knyga. Tik būna tokių pastraipų, kurias turiu perskaityti du kart, kad jas suprasčiau.
-

Pauzė.
- Aktyvus dalyvis
-
- Klaipėda
- 1,577.48 Lt
» 2009 Spa 25, 16:09
Manau, mažai kam šita knyga gali nepatikt. Aš nepernešu visokių Heroinų, Saulėlydžių, Harių Poterių, Šaunių mergaičių šaunių knygų ir pan.. Mano draugei jos belenkaip patinka. Abi vienu metu skaitėm Džeinę Eir, abiems be proto patiko. Knyga visoms kartoms. Aš taip manau. Gal ir jau nebedera šiems laikams, bet primena kaip kažkada gyveno žmonės, kokios vertybės buvo.
-

Samer
- Patyręs forumietis
-
- 897.20 Lt
» 2009 Spa 26, 15:23
SoOf.^ rašė:Na, neįsivaizduoju kokias tu knygas skaitai, jeigu tokia visų taip giriama ir tikrai gera knyga tau nepatiko. Man patiko. Tikrai įdomi, įtraukianti knyga. Tik būna tokių pastraipų, kurias turiu perskaityti du kart, kad jas suprasčiau.
As visiskai apsoliuciai pries meiles romanus ir pan... O skaitau tokias kaip pvz. Pabegimas, As kvepuoju, Vaiduoklis uz sienos (tiksliai jau pavadinimo neatsimenu) ir pan. o tokiu nevirskinu
-

Samer
- Patyręs forumietis
-
- 897.20 Lt
» 2009 Spa 26, 15:50
Nu man visai nieko ir isvis cia tiesiog pavardinau paskutines knygas kurias skaiciau 
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai
|
|
|