Įvairūs Studijos, mokykla

Biologų kampelis

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2011 Lap 26, 18:24

Esmė tokia: dalijamės naudinga informacija. Ne ta, kurią kiekvienas galime iškapstyti internete, bet tarkim mokyklose gautos užduotys ar naudinga įdomi medžiaga :) Noriu, kad čia burtųsi žmonės, kuriems biologija be galo įdomi, kurie galbūt jau dabar ruošiasi LitBo 2 turui ir t.t. :) Galų gale, lai tai būna vieta diskusijoms apie įvairius biologinius reiškinius, pradedant dietomis, sveika ar ne, baigiant moliuskais :D...

--------------------------------------

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2011 Lap 27, 20:46

Vat. Iškilo klausimėlis. Fotosintezės metu vyksta nuo šviesos priklausančios reakcijos, bet kaip yra su ta cikline ir necikline pernaša? Ar jos vyksta paraleliai, ar viena po kitos, ar tik kažkuri viena? :)

Vartotojo avataras

Euthanasia

Dalyvis

Kaunas

4,111.33 Lt

Standartinė » 2011 Lap 28, 21:35

O mokytojos nenori paklaust? (:
Man dabar tiesą sakant pačiai baisiai įdomu pasidarė kaip čia su tom pernašom, bet tik po savaitės tą temą eisim.

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2011 Lap 29, 17:52

Na va. Išsiaiškinau, kad ciklinė pernaša ir neciklinė vyksta paeiliui :) Pirmiausia viena, paskui kita :) Tu 12-okė? :) Aš tai neįsivaizduoju, kada eisim :D 11kl. esu.
P.S. Patarkit kas nors, kaip išmokti neskubėti ką nors rašant. Nes tarkim šiandien per modulį egzamino tipo užduotis davė, tai testą be klaidų padariau, o kur pačia atsakyt, tai durnai susimoviau. Tarkim: parašiau, kad venomis veninis teka, nors puikiai žinau, kad taip nėra, su dendritu: žinau, kad juo sklinda į, o aksonu iš, bet vėlgi ne taip parašiau :D

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2011 Lap 29, 17:52

Gausiu lupt nuo mokytojos :DD

Vartotojo avataras

Euthanasia

Dalyvis

Kaunas

4,111.33 Lt

Standartinė » 2011 Gru 02, 17:28

aš irgi vienuoliktokė, bet juk tos pernašos prie fotosintezės temos ir yra. O fotosintezė juk vienuoliktos klasės kurse, ne?

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2011 Gru 03, 13:45

Na taip, prie fotosintezės :) Gal iš skirtingų knygų mokomės ir gaunasi skirtingai :) na bet kokiu atveju mokausi tai, ko dar nesimokiau ;D O tu olimpiadoj dalyvausi?

Vartotojo avataras

Euthanasia

Dalyvis

Kaunas

4,111.33 Lt

Standartinė » 2011 Gru 03, 14:16

Ne S.Mader tuos galingus vadovėlius naudojat? : )
nee, nedalyvausiu. Ne tokia jau didelė iš manęs biologė. Išmokstu tik tai ką reikia, o daugiau kažkaip nesidomiu. Užteko kai devintoj ar dešimtoj klasėj pabandžiau sudalyvaut ir nieko gero iš to nesigavo :D

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2011 Gru 03, 15:47

Na taip, iš tų, bet mokytoja tiesiog savo nuožiūra sudėliojusi temas :) O kitąmet iš kitokių mokysimės kažkokių. :) Nors man Mader patinka, ten viskas plačiai ir aiškiai :D aš pernai dalyvavau nesiruošusi ir užėmiau 13 vietą Kaune, o šiemet tikiuosi į dešimtuką bent patekt :D

Vartotojo avataras

Euthanasia

Dalyvis

Kaunas

4,111.33 Lt

Standartinė » 2011 Gru 04, 21:23

o šauniai : )
man va įdomu, tokie žmonės, kur biologijoj aukštas vietas užimat, ar daug laiko papildomai tai biologijai skiriat? Ta prasme kiek užima tolesnis domėjimasis ja? Nes tikiu, kad mokotės ne tik tai kas pamokose pateikiama, juk taip?

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2011 Gru 04, 22:22

Nemanau, kad 13-a vieta labai jau gerai, matai, perfekcionistė esu :D Bet ačiū.
Kai paklausei, pagalvojau... Iš tiesų tai tas susidomėjimas biologija pirmiausia turi atsirasti, o tik paskui galima galvoti, kad va to nežinau, tas įdomu, pasimokysiu ir panašiai. Juk kas iš to, jei aš tarkim 3 valandas skaityčiau istoriją, kuri man visai neįdomi?
Dabar kiek aš laiko praleidžiu. Teisybę sakant, tai su ja gyvenu nuo ryto iki vakaro :D Skamba kraupiai, bet panašiai ir yra, bent jau nuo pernai metų :) Esmė ta, kad kai pradedi vis labiau gilintis, iškyla vis daugiau klausimų, su kuriais gyveni, kurie neduoda ramybės. Randi atsakymą, valio, nerandi, ieškai toliau. O jeigu skaičiuoti tik gryno darbo: t.y. skaitymo, konspektavimo, užduočių atlikimo laiką, tai maždaug po 2h kasdien :))
P.S. Negaliu nieko sakyti apie tuos, kurie užima pirmas vietas, man tolokai iki jų, manau :) Tai tiek. Svarbiausia, kad tai darau ne vien dėl kažkokios olimpiados ar panašiai, man tai įdomu ir nelaikau to darbu :) Nejaučiu, kaip prabėga valanda, kita, trečia :))
O kas pačiai įdomiausia? :)

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2012 Sau 03, 23:23

Ar yra čia besiruošiančių arba bent jau dalyvausiančių LitBo 2 ture? Jei ruošiatės, tai kaip? Kaip sekasi? :)) Sausio 20d. jau arti...

Vartotojo avataras

Ginc.

Patyręs forumietis

Zarasai

23,787.16 Lt

Standartinė » 2012 Sau 04, 15:45

Rezultato dar nežinau, bet nuojauta sako, kad aš nepatekau xDD Po biologijos ir chemijos olimpiadų supratau, kad man chemija labiau limpa ;DD

Klausimas. Kiek % CO2 yra ore? ;D Žinau, kad deguonies yra 21%, dar žinau, kad anglies dioksido turi būti 0,xxx % ;D

li94na

Įsijaučiantis

2,111.10 Lt

Standartinė » 2012 Sau 04, 17:34

O tai jau vyko pas jus 2 turas? Ar čia apie mokyklos turą šneki? Anglies dioksido 0,04 suapvalinus ;)

Vartotojo avataras

Ginc.

Patyręs forumietis

Zarasai

23,787.16 Lt

Standartinė » 2012 Sau 05, 02:09

Apie mokyklini :) Labai jau daug teste atsakymų spėjau ;D Ten kur buvo tuščia, tai visur C surašiau xDD
Ačiū labai ;)
Žinau, kad chemijos į kitą turą patekau, tai dabar man nuplaukia atostogos, nes reik visa šių metų kursą išmokt iki 13d.. >_>"

Įvairūs Studijos, mokykla

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių