‹ Įvairūs ‹ Mistika
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Rgp 09, 18:07
atgyvendamas gyvuno gyvenima, gyvunas gali pereiti i aukstesni lygmeni t.y atgimti zmogumi
nu sorry,bet nusišneki.Nori pasakyt visi gyvūnai atgyvenę savo gyvenimą tampa žmonėmis?Kas tai lemia?Ir kaip gyvūno siela gali atsirasti žmogaus sieloje?Visiškai skirtingi lygmenys gi.Paimk kaip pvz. tuos drugius,kur vieną dieną gyvena.Tai nori pasakyt,jie vieną dieną paskraidę po pasaulį,jau gali reinkarnuotis į žmogų,nes jų siela jau pakankamai subrendusi tam?  Kuo remiesi? Krikščionybe? Nes aš tai Induizmu, tai tavo post'as ne į temą gerokai.
aš kai tikiu siela ir matau realų skirtumą tarp gyvūno ir žmogaus sielos,tai remiuosi savo mąstymu.Bet net jei ir remtis induizmu vistiek anas tavo atsakymas makes no sense,nes induizme reinkarnaciją lemia karma.Tai kaip gyvūnui karma gali kažką nulemti?Jie instinktais tik vadovaujas.Jei tigras suvalgė triušį,kad išgyventų,tai jis blogas buvo ar geras?Ir į ką reinkarnuotis tada turėtų?
--------------------------------------
-

flying
- Įsijaučiantis
-
- Kaunas
- 1,338.00 Lt
» 2011 Rgp 09, 18:25
tai tie lygmenys yra skirtingi, nes zmogus skiriasi pagal issivystyma nuo gyvunu. drugys tai ir neatgims is kart zmogumi, dar jis pabus katinu, suniu ir pan.. tai gyvenimai, kuriuos turi atgyventi, kad patektu i kita lygmeni
-

JustuShe
- Forumo gyventojas
-
- 0.00 Lt
» 2011 Rgp 09, 18:37
Gabe7 rašė:nu sorry,bet nusišneki.Nori pasakyt visi gyvūnai atgyvenę savo gyvenimą tampa žmonėmis?Kas tai lemia?Ir kaip gyvūno siela gali atsirasti žmogaus sieloje?Visiškai skirtingi lygmenys gi.Paimk kaip pvz. tuos drugius,kur vieną dieną gyvena.Tai nori pasakyt,jie vieną dieną paskraidę po pasaulį,jau gali reinkarnuotis į žmogų,nes jų siela jau pakankamai subrendusi tam?  aš kai tikiu siela ir matau realų skirtumą tarp gyvūno ir žmogaus sielos,tai remiuosi savo mąstymu.Bet net jei ir remtis induizmu vistiek anas tavo atsakymas makes no sense,nes induizme reinkarnaciją lemia karma.Tai kaip gyvūnui karma gali kažką nulemti?Jie instinktais tik vadovaujas.Jei tigras suvalgė triušį,kad išgyventų,tai jis blogas buvo ar geras?Ir į ką reinkarnuotis tada turėtų?
pasiskaityk, prieš rašydama.
Reinkarnacija hinduizme
Tikėjimo reinkarnacija šaknys glūdi Indijoje, hinduizme. Upanišados (VIII a. pr. m. e.) moko, kad kitame gyvenime reikia laukti atpildo už šio gyvenimo darbus. Žmogaus karma („darbas“) nulemia, į kokią būtybę įsikūnys jo siela ir kokį likimą reikės iškentėti.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Reinkarnacija
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Rgp 09, 19:55
tai tie lygmenys yra skirtingi, nes zmogus skiriasi pagal issivystyma nuo gyvunu. drugys tai ir neatgims is kart zmogumi, dar jis pabus katinu, suniu ir pan.. tai gyvenimai, kuriuos turi atgyventi, kad patektu i kita lygmeni
nium,o tarkim nuo kur prasideda tie lygmenys?Kur ta pradžia?Ir kaip ta siela atsiduria toje pradžioje?Nuo ko prasideda tas "lygių" kilimas?  pasiskaityk, prieš rašydama.
nu tai jeigu žvirblis sulesa kirminą į ką jis įsikūnys?kokį likimą kitam gyvenime tam žvirbliui reikės išgyventi?  blogą ar gerą?  Jis blogai padarė ar gerai? 
-

JustuShe
- Forumo gyventojas
-
- 0.00 Lt
» 2011 Rgp 10, 13:43
buvimas gyvūnu yra bausmė žmogui. kažkiek metų jis turės būti kažkokiu gyvūnu. o elgesys, kai bus gyvulių, nemanau, kad labai daug įtakos turės, į ką ir kada įsikūnys. tiesiog maždaug sumąsto, kad tu turėsi 10 ar 70 metų būti kirminu. ir kol neatbūni, negali žmogumi atgimti.
Paskutinį kartą redagavo JustuShe 2011 Rgp 10, 13:44. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Rgp 10, 15:45
buvimas gyvūnu yra bausmė žmogui.
o tai visas žmogaus sielos turtingumas dingsta,kai jis persikelia į gyvūną?Ir nuo ko priklauso kokiu gyvūnu taps? o elgesys, kai bus gyvulių, nemanau, kad labai daug įtakos turės, į ką ir kada įsikūnys.
nu gerai,neturės,bet vistiek į kažką turėtų įsikūnyti.O kokie padarai tada reinkarnuojas į augalus?Į bakterijas?Nusidėję gyvūnai?  tiesiog maždaug sumąsto, kad tu turėsi 10 ar 70 metų būti kirminu. ir kol neatbūni, negali žmogumi atgimti.
 D tai daugmaž būni blogu žmogum,gauni blogos karmos ir tave paverčia kirminu.Ir kai pagyvūni kirminu,vėl būni žmogum.Ir jeigu blogas,vėl atgal į kirminą?  O jei geras vėl žmogum?  D
-

JustuShe
- Forumo gyventojas
-
- 0.00 Lt
» 2011 Rgp 10, 16:21
ech. aš ant tiek į reinkarnacija nesigilinau, nes ja netikiu - ji nėra moksliškai įrodyta. tiesiog pasakiau, ką žinojau ; D pasiskaityk pati arba eik pas kokį guru. vat jis išaiškins visą teoriją tą... ir šiaip mažiau ieškok logikos tokiuose dalykuose: D nes jos nėra. kaip nėra logikos, kad pasaulį sukūrė dievas ir kad žmonių rasė prasidėjo vien nuo ievos ir adomo...[taip gaunasi kraujomaiša?]. tiesiog žmonės nenori susitaikyti su egzistavimo pabaiga. tikisi kažko daugiau iš gyvenimo, negu yra - pomirtinio gyvenimo, rojaus etc. .
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Rgp 10, 19:17
tai kam ginti tai,apie ką nenusimanai ir net netiki? :/
-

JustuShe
- Forumo gyventojas
-
- 0.00 Lt
» 2011 Rgp 10, 22:03
aš neginu...tiesiog diskutuoju, atsakau į klausimus tavo.
-

lukof
- Dalyvis
-
- ukmerge
- 138.00 Lt
» 2011 Rgp 10, 22:55
Žmogaus siela. Tiesa ar melas? temos ats. TIESA.
-

korumuda
- Aktyvus dalyvis
-
- Vilnius
- 80.00 Lt
» 2011 Rgp 11, 18:09
Gabe7 rašė:nu sorry,bet nusišneki.Nori pasakyt visi gyvūnai atgyvenę savo gyvenimą tampa žmonėmis?Kas tai lemia?Ir kaip gyvūno siela gali atsirasti žmogaus sieloje?Visiškai skirtingi lygmenys gi.Paimk kaip pvz. tuos drugius,kur vieną dieną gyvena.Tai nori pasakyt,jie vieną dieną paskraidę po pasaulį,jau gali reinkarnuotis į žmogų,nes jų siela jau pakankamai subrendusi tam?  aš kai tikiu siela ir matau realų skirtumą tarp gyvūno ir žmogaus sielos,tai remiuosi savo mąstymu.Bet net jei ir remtis induizmu vistiek anas tavo atsakymas makes no sense,nes induizme reinkarnaciją lemia karma.Tai kaip gyvūnui karma gali kažką nulemti?Jie instinktais tik vadovaujas.Jei tigras suvalgė triušį,kad išgyventų,tai jis blogas buvo ar geras?Ir į ką reinkarnuotis tada turėtų?
Karma lemia absoliučiai ne tai. O sielų visą laiką yra tiek pat, nes siela negali būti gyvūno, augalo, na, negali būti skirstoma, nes tai yra Siela. Ir tu tikrai pernelyg pasipūtėlė esi, jei manai, kad kiti gyvūnai yra kažkuo menkesni už žmones.
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Rgp 11, 21:14
o ką lemia karma?mano žiniom,karma nustato koks žmogaus kitas gyvenimas bus. gyvūnai ir yra menkesni.Jei nebūtų,negyventų gamtoj ir žmonės jų nekontroliuotų.Lygiai taip par ir siela.Na man siela asocijuojasi su sąmone,protu ir pamastyk pats,pas kuriuos ji labiau išvystyta.Gyvūnas vadovausi vien instinktais,potraukiu,o žmogus emocijom,norais ir t.t.
-

Miglė.
- Aktyvus dalyvis
-
- Kaunas
- 267.69 Lt
» 2011 Rgp 15, 15:45
Ir tu tikrai pernelyg pasipūtėlė esi, jei manai, kad kiti gyvūnai yra kažkuo menkesni už žmones.
Pasipūtimas? Kažkodėl bažnyčia teigia, kad sielą turi tik žmonės.. (nesakau, kad būtinai sutinku su tuo, čia aš turbūt be nuomonės)
-

xytte
- Įsijaučiantis
-
- 1,835.00 Lt
» 2011 Lap 17, 22:15
Kalbat taip, lyg viską žinotumėte.. Nu bet aš ne apie tai... Žodžiu šnekant apie praeitą gyvenimą... Tai man pagalvojus apie konkretų laikotarpį ar netgi tautą apima keistas jausmas ( galvojant apie kitą - ne)... Toks lyg nu rimt, aš ten buvau... Žodžiu net gi pasitaiko sapnų tokių, kurie maždaug pasikartoja ( vieta ta pati būna) ir po to apima keistas jausmas, bet manau visiems būna įvairiausių jausmų po sapnų... Taigi nesvarbu... Na nežinau, bet mano nuomone tai susiję su praeitu manuoju gyvenimu...
‹ Įvairūs ‹ Mistika
|
|
|