Diskusijos Grožis ir sveikata

Trumparegystė

Vartotojo avataras

Intec

Aktyvus dalyvis

Plungė

7,908.12 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 27, 11:57

Gutsy rašė:Gal esate girdėję apie trumparegystės korekciją lazeriu? Ką apie tai manote?

Aš pati ne kartą apie tai girdėjau, ir mane ši operacija domina, bet nežinau arryščiausi. Yra tikimybė, jog operacija nenusiseks. Labai maža, bet yra. Nors kas nerizikuoja - negeria šampano ;D Ji atliekama nuo 18 metų. Lazeriu pakoreguojamas akies išgaubtumas. Tai nėra trumparegystės visiškas išgydimas, o tiesiog alternatyva akiniams, kontaktiniams lęšiams. Liga gali ir toliau progresuoti.
Bet mane gundo tai, kad nereikėtų būti priklausomai nuo kažkokio daikto, ar tai akinukų, ar lęšių, ir galėčiau bent jau kuriam laikui pamiršti turinti problemų su regėjimu.

Čia su ta operacija paprastas dalykas, nes tu pasidarysi operacija ir tau patvarkys iki tiek kiek su akiniais ar lęšiais matai, žodžiu matysi tiek kiek matei su akiniais ar lęšiais tiktai jų nenešiodama. Bet yra kitas dalykas tu tą operaciją pasidarai ir daug šansų, kad po to gali vėl pradėti prastėti regėjimas, tada vėl teks grįšti prie akinių ar lęšių, be to operacija daro beroc metus ar du turi visiškai nekisti regėjimas.

O man pačiam irgi akis pasilpo, ankščiau mačiau gerai, bet tėtis ir sesė akinius nešioja, nuo vaikystės beveik, tai ir man grėsė, dar kompas padarė savo tai dabar 2.0 abi akys, daktaras niekaip neleidžia nešiot visada akinių, sako tik ė tv, kompa ir dar į lenta, o kitur nenešiot, bet aš nešioju visada, nes nematau net žmogaus veido bruožu, pvž šūlei šaukia kažkas atsisuki ir jis tolokai nuo tavęs ir nematai kur jo akis žiūri, kartais net neina atpažint, apie parduotuves nebešneku, turi lengtis arti kad pamatyt sušikta kaina, kitados neina visai įžiūrėt be akinių. Tai todėl ir nešioju visada...

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Violet Hill.

Aktyvus dalyvis

Kaunas

700.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 27, 12:19

Turėjau geras akis, bet susigadinau.. Kairė akis 0,3, dešinė 1,0. Tai artimiausiu metu talonas pas okulistę.. >< Dar gerai, kad bent jau mano manymu su akiniais neatrodau tragiškai ;D Šiaip žiauriai bijau bet kokių gydytojų, ypač dantistų ir okulistų, na, labiau, kai šiaip tikrina akis. Tai žinojau, kad nekas su rega, todėl buvau išmokus tų raidžių eilutę kurią klausė ir beveik visąlaik šaudžiau kiek atsimenu, bet susimoviau ir nieko nemačiau ;D
Paskutinį kartą redagavo Violet Hill. 2010 Rgp 27, 12:24. Iš viso redaguota 2 kartus.

Caffeine

®espect

Vilnius

2,880.80 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 27, 12:22

Kas nešiojat akinius, bandykit gerinti akis pagal šitą programą: http://evaldo.private.lt/category/sveik ... paregiams/ aš ją darau ir jau po savaitės matau geriau.:j

Vartotojo avataras

Milkyfriday

®espect

Vilnius

14,581.76 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 27, 13:06

man su lazeriu akyj lešį kažkokį tirpdė. bet jau antrą dieną vyzdis išsiplėtęs. o_O

Vartotojo avataras

Editukia

Dalyvis

Kaunas

905.91 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 27, 14:14

Pas mane abi po -0,5 ir liepe akinius nesiot nors cia is vis minimaliai..anksciau linzes nesiojau,po to man jas uzdraude nesiot..žodžiu ;D

Vartotojo avataras

Kvaksia

®espect

7,334.39 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 27, 14:33

O kodėl uždraudė? ;o

Vartotojo avataras

iceluw

Apšilinėjantis

Tauragė

1,102.08 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 27, 15:52

Mano viena akis normali, o kita trumparegė ;DD Šaunu :play:

Vartotojo avataras

Editukia

Dalyvis

Kaunas

905.91 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 28, 09:01

Kvaksia rašė:O kodėl uždraudė? ;o

Neisivaizduoju.,sake negalima.. :roll:

Vartotojo avataras

Ignaas

Įsijaučiantis

kaunas.

1,529.97 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 28, 10:43

Mano kaire akis truputį prastaj mato o šiaip tai gerai viskas.

Hiphoper64

Aktyvus dalyvis

Vilnius

9,830.21 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 30, 13:58

Nešioju akinius, bet tik jeigu iš toli tv žiūriu ar mokykloj nematau kas ant lentos parašyta :D į tolį gan prastai matau.

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 30, 23:54

Va kaip tik ryt pas gydytoją einu, sužinosiu kiek dar pablogėjo, nors jau ir anksčiau -5.75 buvo..

Vartotojo avataras

Deisiukia

Dalyvis

Skuodas

543.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 31, 08:58

Man -2,7.
Fak.
Bet mano abu tėvai ir abu seneliai iš tėčio pusės trumparegiai. LABAI trumparegiai. Nekenčiu paveldimumo. :D
Mama lęšius pusmečiui nupirko, bet namie neleido nešiot jų. Nu nesveika tipo. Tai tik į mokyklą ir šiaip kur nors su jais.
:piktas:

Vartotojo avataras

rausvas.katinėlis

Aktyvus dalyvis

9,634.98 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 31, 19:49

o kuo pvz. netinka akiniai? :-) klausiu įdomumo dėlei.

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 31, 20:03

Deisiukia rašė:Man -2,7.
Fak.
Bet mano abu tėvai ir abu seneliai iš tėčio pusės trumparegiai. LABAI trumparegiai. Nekenčiu paveldimumo. :D
Mama lęšius pusmečiui nupirko, bet namie neleido nešiot jų. Nu nesveika tipo. Tai tik į mokyklą ir šiaip kur nors su jais.
:piktas:

Šiaip nemanau kad laabai nesveika, bet manau bet koks svetimkūnis nėra labai gerai. Nors, tai gi dabar yra ir naktiniai lęšiai, kurių gali neišsiminėt. Tai tie turbūt yra nesveika minimaliai kiek tik įmanoma.

Vartotojo avataras

rausvas.katinėlis

Aktyvus dalyvis

9,634.98 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 31, 20:07

dirgina akis, akys sausėja, gali būt toks jausmas, kad lyg pripiltos smėlio :-)

Diskusijos Grožis ir sveikata

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių