|
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
-

candella.
- Forumo gyventojas
-
- empty streets.
- 23,956.77 Lt
» 2009 Gru 21, 21:53
manau visus ilgainiui daėstų tos replikos, netolerantiški žmonės nieko gero neduoda. aplamai aš nesuprantu ar taip trukdo ar ką? nu tegul atrodo kas kaip nori, nesikiši ir nerūpi. aišku, ir man būna, kad užkliūna išvaizda, bet labai jau retai ką nors pasakau ir tai mieliau pasakau į akis negu už jų. jau geriau nuoširdžiai žmogui pasakyti, kas jam, mano nuomone, netinka, negu rėkt ir pan.
--------------------------------------
-

MuOn
- ®espect
-
- Vilnius
- 21,478.95 Lt
» 2009 Gru 21, 21:56
Būna tokių žmonių, kurie save apibūdina "sakau viską ką galvoju" ir mano kad tai pliusas, tačiau toli gražu taip nėra. :]
Kartais, o gal net ir labai dažnai (priklauso nuo pačio žmogaus) geriausia yra nutylėti. Rūpinkis tu geriau savim, o ne žiūrėk į kitus. ;}
-

candella.
- Forumo gyventojas
-
- empty streets.
- 23,956.77 Lt
» 2009 Gru 21, 21:57
tai čia va tinka du pasakymai:
1. jei jau kalbi, Tavo žodžiai turi būti geresni už tylą.
2. iš pradžių pagalvok, o paskui sakyk.
jei visi žmonės vadovautųsi jais, pasaulis būtų žymiai gražesnis. bet čia tik svajuko dramblionės.
-

Mėlynė.
- Patyręs forumietis
-
- Šiauliai
- 21,041.32 Lt
» 2009 Gru 21, 22:00
MuOn rašė:Būna tokių žmonių, kurie save apibūdina "sakau viską ką galvoju" ir mano kad tai pliusas, tačiau toli gražu taip nėra. :] Kartais, o gal net ir labai dažnai (priklauso nuo pačio žmogaus) geriausia yra nutylėti. Rūpinkis tu geriau savim, o ne žiūrėk į kitus. ;}
Tiesą pasakius, kartais labiau vertinu tuos žmones, kurie į akis pasako, o ne už akių apkalba. Bet tas pasakymas turi būt tikslus ir kuo mažiau įžeidžiantis. Mažai kas taip moka, deja
-

pittule
- Įsijaučiantis
-
- 3,507.06 Lt
» 2009 Gru 21, 22:00
o man labai nepatinka kai šneka ir ką nors nutyli, visada geriau skaudi tiesa, negu absurdiškas nutylėjimas.. bet kuriuo atveju jei pasakai kaip tau atrodo, ir kritika gera, tai gali duoti naudą pačiam žmogui.. : )
-

candella.
- Forumo gyventojas
-
- empty streets.
- 23,956.77 Lt
» 2009 Gru 21, 22:02
tik tas žmogus, kuriam skiriama kritika, turi mokėti ją priimti. o daug kas nemoka, todėl daugelis ir nutyli tiesą. nes pvz aš neturiu nei vienos klasiokės, kuri mokėtų sveikai priimti kritiką.
-

pittule
- Įsijaučiantis
-
- 3,507.06 Lt
» 2009 Gru 21, 22:08
nevisi supranta, kad kritika nėra įžeidimas, jeigu yra pasakyta protingai ir mandagiai pakankamai : )
-

Artes
- ®espect
-
- ...netoli
- 30,325.57 Lt
» 2009 Gru 21, 22:53
pittule rašė:o man labai nepatinka kai šneka ir ką nors nutyli, visada geriau skaudi tiesa, negu absurdiškas nutylėjimas..
Vietoj nutylėjimo daug blogiau padlaižiavimas (kai sakoma tai, ką nori girdėti kitas). O nutylėjimas ne visada yra blogai. Apskritai nutylėjimas gali būti daug didesnės tolerancijos išraiška, nei visko rėžimas į akis.
-

Seya
- Įsijaučiantis
-
- 3,024.82 Lt
» 2009 Gru 22, 12:13
Iš tikrųjų tas nutylėjimas ir sakymas viską į akis labai nuo situacijos priklauso. Nes kartais geriau vienaip, kartais kitaip. Bent man tarp draugų labai svarbus tas dalykas, kad viską sakytu tiesiai šviesiai, nes jau geriau iš gerų draugų išgirst tiesą, negu iš svetimų, be to, svetimų nuomonė dažniausiai net nerūpi.
Apie pačią toleranciją manau, kad vėlgi, kalbant apie kitus žmones, tai visokių yra, visi esam skirtingi ir reikia toleruot visus. Nes apšaukti kvailiu tą, kurio nuomonė skiriasi nuo tavosios, man nesuprantama.
Ir pati berašydama ką tik pagalvojau, kad tolerancija nėra tiesos nutylėjimas. Toleruoji žmogų - priimi toks koks jis yra. Jei jis tau nepatinka ir tu jam tai pasakai - tiesos sakymas. Jei sugebi pasakyti viską gražiai, be jokių "tu durnas, asilas" ir t.t., tokiu būdu netolerancijos nelabai įžvelgiu.

-

SoOf.^
- ®espect
-
- Kaunas
- 5,539.04 Lt
» 2009 Gru 22, 12:18
Seya rašė:Apie pačią toleranciją manau, kad vėlgi, kalbant apie kitus žmones, tai visokių yra, visi esam skirtingi ir reikia toleruot visus.
Bet ar tikrai visus..?
-

MuOn
- ®espect
-
- Vilnius
- 21,478.95 Lt
» 2009 Gru 22, 18:22
Dėl to išsakymo viską į akis, tai nelabai sutinku.
Aš pvz tikrai moku priimti kritiką. Bet turiu vieną draugę, kuri sako VISKĄ. Tai jau peršasi išvada, kad ji tai sako specialiai kad tave įžeisti arba nejaučia tų ribų, kažkas tokio.. ![Wink ;]](https://linksmas.net/images/smilies/wink.gif)
-

pittule
- Įsijaučiantis
-
- 3,507.06 Lt
» 2009 Gru 23, 12:06
na, aš tiesiog žinau, kad negaliu patylėt, bet nesistengiu nei trupučio kito įžeisti, pasakau, tik kaip atrodo..ir šiaip nesuprantu lezbiečių ir gėjų, bei emo kids.. matyt esu netolerantiška: )
-

laisva siela
- Forumo gyventojas
-
- Kažkuris iš tūkstančio.
- 4,069.52 Lt
» 2009 Gru 26, 20:16
Matyt esi ; ))
-

Seya
- Įsijaučiantis
-
- 3,024.82 Lt
» 2009 Gru 27, 17:33
SoOf.^ rašė:Bet ar tikrai visus..?
Tolerancija - priešingos nuomonės, pažiūrų, tikėjimo, įsitikinimų gerbimas, pakanta.
Tokiu atveju manau, kad tikrai visus.
-

pittule
- Įsijaučiantis
-
- 3,507.06 Lt
» 2010 Sau 04, 11:40
bet nu pvz vėl prikibsiu, lezbietės, čia gi nukrypimas ištikro nuo žmogiškų normų, juk na kodėl nesukūrė moters ir moters, o sukūrė vyrą ir moterį, kaip galima tai toleruot..?
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
|
|
|