Gana keistas menas plaukuotą galvos dalį gražinti, keisti spalvas ir kedenti. Tą kuokštą, kuris pats gyvenimo pabaigoje sėkmingai pražyla ar tiesiog nuslenka. Domintis galima rasti fantastiškų dalykėlių, siejančių plaukų grožį ir istoriją. Visais laiakais šukuosenos buvo svarbus grožio elementas, plaukais buvo gėrimasi, jie buvo puoselėjami, šukuojami, puošiami, net poetų apdainuoti.
Bet šį kartą ne apie tai.
Įdomu, ką jūs manote apie lietuvaičių šukuosenas, margas galvas ir kirpimus?
ŠukuosenosNa, eksperimentas nelygus eksperimentui. Nes galiu garantuot, kad tik pas mus tokios margos galvos, tikras spalvų fontanas, kaskados, kur ten - fejerverkai. Tokia beskonybė ir, žinoma, labai jau nevykę kirpimai. Iš kur tas mitas, kad lietuvaitės geltonkasės, storakasės, lininiais plaukais? Tai praėjusių laikų išsvajota gražuolė, poetinė vizija, kuria vis dar tikima. Stebint kurortų gatvių spalvingą košę, kyla įspūdis, kad gražius blizgančius plaukus turi tik ikimokyklinio amžiaus vaikai. O toliau visiškas košmaras. Tiesa, dar blizga ir tie juodi lyg sabalo ką tik dažyti plaukai. Natūralu - juoda labiau žvilga saulėje, bet tai neharmoninga, nedera mūsų išblyškusioms lietuvaitėms. Mūsų krašte labai populiaru daryti taip, kaip daro visi. Štai pavyzdys - soliariumų populiarumas Lietuvoje. Norim būt pomidorų ravėtojai - prašom, visos sąlygos, tik ispanai mažiau įdegę nei lietuviai.
Neinu i soliariumus.Mano oda is prigimties labai balta ir nestrazdanota .Del to mane klasej giltine vadina bet man nerupi
O plaukai turi buti ne tik ryskus bet ir priziureti.O juodi plaukai mano is prigimties tik su sampunu db nusidazius esu .Plaukai turi buti sveiki.Aš tai manau, kad geriausias receptas yra toks - pagalvoti ar turėsite tinkamų drabužių pasikeitus plaukų spalvai, koks makiažas tiks, ar turėsite laiko prisitaikyti, nes pvz. raudona spalva labai greit blunka ir teks dažnai dažyti. Daug gražiau nepastebimai tonuoti plaukus. Kas 3 savaites pakirpti galiukus. Vieną kartą per metus keisti šukavimo, kirpimo stilių. Ir plaukų ilgis turi būti proporcingas jų storiui. Patikėkite, toks paprastumas atrodo tikrai geriau, nei įmantrios spalvos ir kirpimai, kurie vėliau tampa juokingi.
Tai man ir kyla klausimas, kodėl lietuvės nenori būti blondinės? Mėlynos akys, šviesūs plaukai - harmonija. Gal jos bijo stereotipo - sako, kad jos nelabai protingos. Tačiau Švedija, Suomija, kur blondinių dauguma, klesti. Šneku apie blondines gerąją šio zodžio prame, apie tas, kurios gimė tokios. Nesiūlau visom iš eilės dažyti plaukų šviesiai. Nebent tokiu atspalviu, kad sunku atskirti - dažyta ar natūrali. Reta gerai nudažyta blondinė - o visa kita - kiaušinienės kažkokios.
‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata |

O plaukai turi buti ne tik ryskus bet ir priziureti.O juodi plaukai mano is prigimties tik su sampunu db nusidazius esu .Plaukai turi buti sveiki.