Studijos užsienyje
58 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 4 • 1, 2, 3, 4
Žinau man anksti apie tai, bet įdomu, kadangi su tėvais jau planuojam kur geriau man būtų užsieny (kadangi tie prašymai priimti kartais užsitęsia, kiek skaičiau apie 2 metus). Pvz baigi 10 klasių ir išvažiuoji į JAV bet kad tave priimtu į normalų universitetą tu turi du metus koledže pasimokyt?
Daugumoj šalių su geresne ekonomine situacija studentai gauna stipendijas mokydamiesi vidutiniškai, pvz. škotijoj, danijoj, norvegijoj, švedijoj, ir t.t..
Pats galvoju vykti į užsienį, bet neatmetu ir lietuvos varianto. nemanau, kad iškart kur nors stosiu, padirbsiu gal kokius metelius, kad atsipalaiduočiau ir būtų lengviau. Aš irgi greičiausiai į užsienį varysiu, nors dar reik viską labai gerai apgalvot.. Mano nuomonė greit keičiasi.
O šiaip klasioko sesuo ten jau apie 4 metus mokosi Didžiojoj Bitanijoj) tai sakė jeigu blogai mokaisi tai tave palaikys kaip prostitutę. ![]() Labai daugėja UK stojančių lietuvių. Patys sau konkurenciją pasidarom
![]() ![]() Žiūrėkit studijos.anglija.com ![]() ![]() Na, mokinuosi šiuo metu Anglijoje.
Labiausiai kas patinka, tai kad čia nėra tokių dalykų kaip sesija, koliai ir t.t. Bent jau pas mane vidurį mokslo metų, tai visi atsiskaitymai ese, per kokias 2-5 savaites turi parašyti kokį 750-2500 žodžių rašinį. Ir gegužę tik du egzaminus turėsiu. Šis dalykas labai patinka. Ir kad mažai paskaitų. Mano sesė tai LT mokinasi, tai per dieną kažkur gali net ir 6 paskaitas turėti. O man ar viena ar dvi. Ir viskas. Ir žinoma, tas faktas, kad tik 3-ejus metus trunka yra tikrai labai teigiamas. Kartu su magistru čia užtrunki 4 metus ir viskas. O pas mus 6 metus reikia po mokyklos dar mokytis. Bet apie magistrą dar kol kas negalvoju. Bet manyčiau, kad jį jau ne Anglijoje mokinčiausi, arba tikrai ne Londone, nors jis patinka, bet tikrai brangus, o kadangi paskubom stojau, tai pasirinkimo didelio neturėjau ir teko į Londoną. Norėjau šiaip po pirmų metų perstoti, bet nėra itin lengva perstoti iš kart į antrą kursą. Man neišėjo taip, tad likau čia. Nes nesinorėjo visko nuo pirmų metų pradėti. Pirmieji kol kas dar tik baigiasi, bet pakankamai greitai praėjo, džiugiausia, kad turiu galimybę pakankamai dažnai namo grįžti. Dabar LT esu. Savaitei grįžau, kadangi pas juos kiekvieno semestro vidurį dar yra viena savaitė, kuri atseit skirta pasivyti su visokiu skaitymu užduotu ir ese rašymu, bet man per ją nebuvo ką veikti tai grįžau namo. Taip ir pirmą semestrą dariau. Pabuvau ten pusantro mėnesio, grįžau, vėl pusantro mėnesio ten, tada trys savaitės Kalėdų atostogos. Po jų vėl pusantro mėnesio ten, dabar grįžau, pabūsiu iki Balandžio 1, grįšiu trim savaitėm Vėlykų atostogų ir tik jau egzaminų periodui grįšiu, o kadangi man tik du egzai, tai tikiuosi, kad ilgai sedėti neteks. Bet aišku ne visi sau tai gali leisti. Man čia pasisekė. Kitus lietuvius ten pažįstu, kurie nei Kalėdom grįžo, nei Vėlykom grįš... išvažiuoja ten ne tik mokytis, bet ir susiranda darbus, kurių aišku nepalieka ir net ir vasarai turbūt beveik negrįžta. Aš taip nesugebėčiau, jei nebūčiau turėjusi galimybės ten studijuoti be darbo, tai nemanau, kad tai būčiau pasirinkusi. Ir šiaip mano univeras tai tikrai maloniai priima visus užsieniečius, padeda jiems su anglų kalba, jei turi kokių problemų, tai bando jas spręsti kartu su tavim, kaip tau padėti ir t.t. Pirmi metai tai beveik niekas nesimoko itin gerai, visi dėstytojai tai ramina, kad pirmi metai yra skirti susipažinti ir balai nėra taip svarbu, svarbiausia išlaikyti, kad ir bet kokiu balu, vat antri metai tai jau svarbu yra tavo balai. Na, pakankamai, nors jau pratinuosi, gal ir šiaip neatrodo taip kai pačiai reikia šnekėti, tai dažnai vis dar gaudau žodžius, bet suprantu juos pačius tai jau geriau, bet žinoma, tik po 6 nepilnų mėnesių čia būvimo tai tikrai nepradėsiu jau ideliai tos kalbos suprasti ir vartoti, nors ir pradėjau mokintis kalbos nuo 6-erių metų, nuo 13 rodos pradėjau mėginti skaityti knygas, o filmus anglų kalba tai iš vis ir vaikystėje žiūrėdavau, tačiau...
Mokykloje mes juk mokinamės taisyklingos anglų kalbos, o dabar dauguma anglų, ypatingai jaunųjų anglų, šneka su įvairiais slengais, skoliniais iš kitų kalbų, kaip ir mes, lietuviai. Mano anglų mokytoja čia univere, kuri pati anglė, pagyrė mane už taisyklingą anglų kalbą, nors ir darau tikrai daug gramatikos klaidų ir kaip sakiau, būna, kad kartais sunkiau ieškau žodžių norėdama kažką pasakyti, tačiau lygiai tą patį daro ir patys anglai ir dauguma šiaip užsieniečių šneka tikrai švariau už pačius anglus, tai žinoma mums nėra gerai, kad mokyklose nesimokome tų visų jų slengų vartojamų, nes būna dažnai, kad visai nesuprantu apie ką eina šneka ![]() Bet kai tenka rašyti darbus, tai matau, kad tie patys anglai lygiai taip pat gauna tokius pačius balus kaip aš, nes jų gramatika būna prasta ir t.t. Jie savo gimtąjai kalbai, neskiria tiek daug dėmesio kaip mes mokykloje, todėl jie nemoka jos itin gerai vartoti... Na, bet aišku kai dar sutinki kokį škotą... tai prašau palaidokite mane gyvą... grynas siaubas su jais.... dažnai tenka linskėti galvą, nors nė velnio nesupranti apie ką šneka eina... patys britai juos irgi kartais pašiepia dėl jų tarimo ![]() Velsiečių neteko sutikti visai, o airius tai tik iš didelių miestų, tad jų kalba kažkaip neužkliuvo, bet teko girdėti kad su kaimiečiaias būtu daug sunkiau. Dabar, šiaip skaitau tokią knygą "Anglija: apie tuos žmonės ir jų šalį" parašyta Andriaus Užkalnio, kuris jau 15 rodos metų gyvena Anglijoje, šiaip tikrai gerų dalykų joje galima sužinoti, apie jų kulturą ir šiaip gyvenimo būdą ir šis žinojimas tikrai praverčia su jai bendraujant. Nors iš šalies, gal tą Anglija ir neatrodo tokia svetima, kai būdavau čia kaip turistė ankščiau viskas taip faina ir sava atrodydavo, bet kai reikia gyventi, tai daug sunkiau yra, iš tiesų nėra viskas taip lengvai supranama ir puikus kalbos mokėjimas tikrai nepadės normaliai susišnekėti su vietiniais žmonėmis... Bet jau tavo postai kokio ilgumo
![]() šiaip saunu, daug info suteikei, idomu. Pati manau jei pavyks kada nors i UK isvyksiu, tai man tai naudinga. Tikiu kad sunku gyventi, tad reikia ismokti jau isilieti, tiesiog reikia laiko :} Visgi kita kultura, kitas zemynas, kitos tradicijos... reikia tam laiko. :> As pamenu klausiausi ten vienos brites, su manim snekejo o mano galvoj 'eeee, ka cia ji dabar pasake?' ![]() ziauroka, o kai daugiau tu britu sutikciau, manau butu tikrai problematiska, ypac pacioj pradzioj ><
58 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 4 • 1, 2, 3, 4
‹ Įvairūs ‹ Studijos, mokykla |