Argo.
http://www.imdb.com/title/tt1024648/
Mano įvertinimas 8. Nuostabus filmas, man visada įdomiausia vėliau žiūrėti aktorių palyginimą su tikraisiais tų žmonių veidais. Bent jau man patinka tokio pobūdžio filmai, bet atrodo jis per daug pervertintas vien dėl istorijos žinoma. :]
Šiandien žiūrėjau filmąThe Perks of Being a Wallflower
http://www.imdb.com/title/tt1659337/ Istorija gal kiek per daug idealizuota, bet kai pagalvoji, kad viskas buvo pasakota paauglio lūpomis, tas idealizmas tampa savotiškai žavus ar net kiek nostalgiškas. Nežinau, man filmas patiko. Toks lyg ir paprastas, su paprastomis ir seniai žinomomis tiesomis, bet pateikta labai subtiliai ir svarbiausia – nebanaliai (tarkim į centrinę istoriją įterpiama keletas papildomų temų kaip pvz. vaikystės patyrimai, psichologinė trauma ir pan., kas neleidžia filmui tapti monotonišku ar per daug vienkrypčiu). Kai tik peržiūrėjau, galvojau vertinti devyniem, bet gal čia kiek ir per daug. Stiprus aštuoni manau bus pats tas :) L'armée des ombres /Army Of Shadows (1969) - pirmą kart,kai pažiūrėjau,tai labai patiko,tačiau dabar žiūrint pasirodė,kad kiek trūksta įtampos.vistiek,filme yra puikių scenų,gerai pateiktas istorinis kontekstas,aiškiai išaukštinamas patriotizmas(veikėjams svarbiau jų tėvynė negu kad draugystė,šeima).Beje,tai labai realistiškas filmas.8.
Confessions of a Dangerous Mind (2002) - net nežinojau,apie ką šis filmas,ir,nors buvo gana įdomus,tačiau toks visiškai neįsimenantis,neturi jokio cinkelio.7. The Lazarus Project (2008) - man per lėtas, įpusėjus filmui jau buvo nuobodu. Nesijaučia kad tarp pagrindinio herojaus ir kurio nors kito veikėjo būtų koks nors ryšys. Be to, tiesa filme paaiškėja labai jau neįdomiai ir nesukelia jokių emocijų. 4/10
Frozen (2010) - Nors ir daug kas filme prasilenkia su logika, žiūrėti visai įdomu, bet įtariu kad greitai pasimirš 5/10 Mr. Brooks (2007) - geras, įtraukiantis įdomus siužetas. ir pabaiga nenuvilia. tik kelios nereikalingos scenos šiek tiek viską pagadino, 8/10
The Guardian (2006) - vėl su K. Costneriu, neblogas, vienam vakarui tinkamas pažiūrėti, tik bėda kad panašių filmų labai jau daug prikurta, tad ir įspūdžio didesnio nepalieka 6/10 Letters From Iwo Jima - nelabai patiko,pasirodė sentimentalus ir šiaip,kuo daugiau žiūriu karinių filmų,tuo jie man vis paprastesni ir nuspėjamesni daros.Nepaisant to,patiko labai spalvos ir veikėjai kalba kalbom,kuriom ir turi kalbėt,tai 5.
The White Ribbon - norėjau,kad patiktų šitas filmas,bet nepatiko,vėliau gal review parašysiu.6 Star Wars Original Trilogy(1977-1983) - net nebeatsimenu,kada paskutinį kart žiūrėjau Žvaigždžių karus.Labai patiko pirmoji dalis,ir,nors sprendžiant iš IMDB,Empire Strikes Back laikoma geriausia,man ji pasirodė labai vidutiniška.Nu žodžiu,8 visai trilogijai,tik pirmam filmui duočiau 10. ‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos |