ReceptaiTaigi citrininiai ledai su vyšniomis:
• 1 stiklinė 3,2% riebumo pieno • 1 stiklinė 36% riebumo saldžios (desertinės) grietinės • Apie 1 stiklinė cukraus (arba daugiau jei mėgstate saldžiau) • 1 v. šaukštas degtinės • ½ stiklinės citrinos sulčių • 1 dideles citrinos tarkuotos žievelės • 2 didelės saujos vyšnių be kauliukų Pieną, Grietinę, cukrų supilame į plokščia Indą, gerai išmaišome šluotele, maišydami supilame šviežiai spaustas citrinos sultis, supilame degtinę, įtarkuojame citrinos žievelę, viską gerai permaišom ir dedame į šaldymo kamerą apie 2 val . Po Dviejų valandų, kai masė jau pradėjus stingt viską permaišome ir sudedame šaldytas, supjaustytas ketvirčiais vyšnias. Jei dėsite šviežias vyšnias, tai jos visus ledus nudažys raudonai. Visą masę gerai išmaišome Kartu su vyšnių gabalėliais ir vėl dedame į kamerą Kokiai valandai, po valandos permaišom ir paliekame, Kad gerai sustingtų (Aš palikau per naktį). Išimame, ledų šaukšto pagalba darome rutuliukus ir dedame į ledaines. Skanaus! Aš pats juos gaminau, šiaip skanūs, bet kažkodėl iš pradžių būna kieti ![]() ![]() bandysiu šiandien gaminti avižinius sausainius su spanguolėmis, tik spanguolių nedėsiu.
![]() Avižiniai sausainiai su medumi ir spanguolėmis ![]() Ingredientai: 100 g natūralaus sviesto 2 valgomieji šaukštai medaus 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 kiaušiniai arbatinis šaukštelis druskos 200 g. avižinių dribsnių truputį sodos pusantros stiklinės kvietinių miltų džiovintų spanguolių Gaminimas: Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi ir medumi, įberti druskos ir sodos. Po vieną įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę, gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, maišydami, o tada miltus. Įmaišyti spanguoles. Šaukštu semti tešlą ir sukrėsti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje iki 180 laispnių temperatūros orkaitėje kepti sausainius apie 20-25 minutes, kol taps aukso spalvos Reiks nubėgt į pardę nusipirkt kokoso drožlių ir pagamint šiuos paprastus sausainukus;p
Kokosiniai sausainiai ![]() 2 kiaušiniai 200 g cukraus 200 g kokoso drožlių Kiaušinius suplakti su cukrumi. Įmaišyti kokosus. Šaukšteliu sudėti kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėti su tarpais, nes šiek tiek pasiskleis į šalis. Kepti 180C orkaitėje apie 15 min – kol pasimato, kad apkepę. Papraščiau nebūna^^ na ,tikiuosi skanūs bus:D Einu kept dabar, žėsim kaip gausis. Kaip pirmą kart imu per pusę visko;D
edit: Reiktų dėt mažiau cukraus(gerai , kad ir dėjau mažiau,bet ir tai per saldūs gavos) ech, ir kodėl mano pirmieji blynai dažniausiai būna prisvilę?!:C na,bet šiaip neblogas skonis,jei tik mažiau cukraus būtų ir ant silpnesnio laipsnio. tinka su šokoladiniais ledais ir vandeniu. salduuu Šiandien kepiau šitus: http://eves-recai.blogspot.com/2011/06/ ... nukai.html.
Ir au mai gad.Negaliu nustot aš jų valgyt. ![]()
Šiandien bandysiu, nes esu didelė blynų gerbėja. ![]() Beje, Šitie čeburėkai TOBULI.! http://giedrius-v.livejournal.com/30220.html Niam niam niam. Man taip pat kartais užeina toks metas, kai norisi kažką išsikepti. Šituos sausainius kepiau ne kartą. Paprasta ir skanu
![]() Sausainiai su šokolado gabaliukais♥ Ingredientai: 200 g tikro sviesto 200 g cukraus 2 kiaušiniai šaukštelis kepimo miltelių žiūpsnis druskos ~ 600 g miltų (dedu 500 g, jei minkoma tešla limpa, tada įminkau dar truputėlį) 100 g šokolado Gaminimas: Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinius, dar kartą išmaišome. Miltus atskirame inde sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Dalimis beriame į svieto/cukraus/kiaušinių masę ir kruopščiai viską maišome ir minkome, kol gausim vientisą tešlos gabalą. Tešla neturi būti kieta! Šokoladą susmulkiname gabaliukais ir dedame į tešlą, dar kartą perminkome. Tešlą geriausia bent pusdienį palaikyt šaldytuve (galima iki 3 parų). Kabiname gabaliuką tešlos šaukštu, delnuose susukame rutuliuką, jį suplojame į blynelį ir dedame į skardą (arba darome iš formelių). Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temp., apie 30 min. Paskutinį kartą redagavo Bree 2011 Lie 20, 13:17. Iš viso redaguota 1 kartą.
‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata |