Įvairūs Filmai, TV, knygos

Vyriškas ir moteriškas menas?

Vartotojo avataras

illuminated

®espect

-13,073.73 Lt

Standartinė » 2010 Gru 24, 14:18

Baigtė rašė:Ir vos pradedant kalbėti apie stereotipus, apie šiek tiek kitokius žmones, jų pomėgius, išvaizda ir t.t. man pati pirma mintis, kad čia toks rusų laikų palikimas. Tėvai augo pagal įvairius standartus, taisykles. To dalelė išliko ir mumyse...

:DD tas visko skirstymas (ir aš ne vien apie meną) tikrai atsirado ne nuo rusų laikų. seniau, kiekvienoj valstybėj, visur taip buvo priimta, kas yra moteriška, o kas - vyriška (darbas, rūbai, pomėgiai, galų gale - menas). Anuomet buvo įsivaizdavimas, jog moteris - trapi, jausminga siela ir tikrai ne jai dirbti sunkius darbus.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Citrinute

Patyręs forumietis

22,825.21 Lt

Standartinė » 2010 Gru 25, 18:43

Gabe7 rašė:Pasaulyje turime vyriškus ir moteriškus drabužius,vyriškus ir moteriškus pomėgius,o ar galime taip skirstyti meną(norėčiau labiausiai atkreipti dėmesį i muziką ir kiną)?Oficialaus skirstymo lyg ir nėra,tačiau gyvenime dažniausiai moterys linksta link romantinių filmų ir 'meilės' dainų,o vyrai link sunkesnės muzikos ar visokių šaudo-gaudo filmų.Tačiau tenka ir pastebėti,kad tokie stereotipai griūva.
Ar galima skirstyti kiną ir muziką į vyrišką ir moterišką?
Ar normalu būtų vaikinui klausyt E.Iglesio ir žiūrėti Twilight ?
Ar normalu moteriai mėgsti Godfather ir klausytis kokio heavy metal?
Ar toks skirtymas reikalingas?
Koks yra moteriškas ir vyriškas menas?

Manau, kad siomis dienomis ypač liejasi visi tie stereotipai, nors kai kurie dar islike, bet tikrai yra merginu kurios klauso heavy metal, vaikinai siais laikais taip pat naudoja plauku tiesintuva, netgi kosmetika ir eina i soleriumus, del filmu irgi nemanau, kad yra tu skirtumu, juk kekvienas ziuri tai kas jam patinka, juk ant filmo nera uzrasyta tik merginom arba vaikinam. Pavyzdziui viename diskusiju forume gana daug vaikinu prisipazino, kad jiems patinka Twilight, o man tai pats kvailiausias filmas kuri esu maciusi (no offence). Bet kai kur yra tiesos, kad merginom patinka romantiniai filmai, o vaikinai daugiau ziuri veiksmo filmus nei merginos, bet vistiek nemanau, kad delto turetu atsirasti steriotipas nes kekvieno skonis yra skirtingas tie mene tiek muzikoj tiek filmuose, ir tai nereiskia, kad tas vaikinas gejus arba ta mergina yra tomboy.

Vartotojo avataras

Baigtė

®espect

Reykjavik

3,504.31 Lt

Standartinė » 2010 Gru 29, 18:32

tai gal kaip tik atvirkščiai?Man asmeniškai tikrai būtų įdomu pabendrauti su mergina,kuri dievina 'kietą riešutėlį',o ne visokius ten Dear John.be to žmogaus meno skonis puikiai gali atspindėti ir patį žmogų.

Turėjau omenyje, kad kai skiriasi meno skonis, tada nuomonė apie žmogų neturėtų būti sudaroma vien iš to. Puiku, jeigu sutampa ir tai ganėtinai svarbu bendraujant su žmogumi, tačiau nemanau, kad tai svarbiausia.

:DD tas visko skirstymas (ir aš ne vien apie meną) tikrai atsirado ne nuo rusų laikų. seniau, kiekvienoj valstybėj, visur taip buvo priimta, kas yra moteriška, o kas - vyriška (darbas, rūbai, pomėgiai, galų gale - menas)

Gal ir tavo teisybė... Gaila, bet niekas tiksliai negali nusakyti tikslių priežasčių. O būtų gerai. Gal tada galėtume šią problemą pamėginti išspręsti.

Manau, kad kažkada tų stereotipų neliks. Žmonės tampa tolerantiškesni (aišku - ne visi, taip niekad nebūna) kitų atžvilgiu. Tik kažkodėl atrodo, kad tam prireiks labai daug laiko.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2010 Gru 30, 13:21

Gaila, bet niekas tiksliai negali nusakyti tikslių priežasčių. O būtų gerai. Gal tada galėtume šią problemą pamėginti išspręsti.

Sudaryti stereotipus - tai tarsi žmones sustatyti į lentynėlę. :) Ir žmonėm lengviau save formuot -juk gali tau paskirtoj lentynoj stovėt ir niekas nebaus,nereikės pačiam ieškotis vietos arba susikalt naujos. :)

Įvairūs Filmai, TV, knygos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (4304) buvo 2026 Geg 22, 00:32

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių