Kontaktiniai lęšiaiMoun, kaip tai gali netikt? Jei mediciniškai - pasikalbėk su okuliste, pakonsultuos tikrai. Dėl jautrumo, tai yra labai pralaidžių orui ir manau, retas atvejis, jog akys būtų tiek jautrios, kad negalėtų lęšių nešiot.
Aš asmeniškai gailiuos, kad anksčiau nenusipirkau jų, nes nors ir pasikeičiau akinius prieš kelis mėnesius, vistiek regėjimas su linzėm daug geresnis, nereikia galvot, kad užrasos ar dar kaip išsidirbs stiklas. Vien dėl patogumo, ne tik dėl išvaizdos, linzės man labai patinka. Negalima, nes ten chlorkės yra. Grauš akis (ir šiaip iškart nukris linzė nuo akies).
Va vakar dar nusipirkau (nešioju 3metus). Nuėjau į vieną optiką, sakau man reik vienadienių. Bandė įkišt mėnesinių, sako, kad vienadienių 15 porų kainuoja 80litų, nu minimum 75litus. Nuėjau į šalią esantį fielmann nusipirkau 15porų už 55litų ; DDD Visada pirkau už 50-55litų. Net ir toj optikoj, kur sakė, kad pigiau nėra, pirkdavau po 55lt ; D
tai tam yra toriniai lęšiai, t.y. lęšiai, skirti astigmatizmui;d tik tiek, kad jie žymiai brangiau kainuoja, aš pati torinius naudoju [man trumparegystė+astigmatizmas], brangiai išeina, bet tikrai apsimoka. o vat spalvotų nėra; užsieny gal ir yra, bet kaina dar didesnė, i guess Aš prieš kokius du metus pradėjau nešiot, ir pačią pirmąją savaitę man tokia kankynė būdavo išsiimt lęšį, kad sėdėdavau prie veidrodžio 20 min ir krapštydavau aš tas vargšeles akis ;/
Na, o dabar viskas gerai, nešioju ir spalvotus ir vienadienius. Pagal nuotaiką Ir šiaip negalėčiau dabar žiemą įsivaizduot savęs su akiniais, nes taip erzindavo kai iš šalčio nueidavai į šilumą ir rasodavo stiklai ![]() Turiu akinius, bet noriu lesiu, mama nepriestarauja, bet sako pirkis uz savo pinigus. Aisku pirksiu. Sako, niekad neturejusiems lesiu, pirma reikia pirkti ne menesinius, o dieninius. Kaip isikruju? Nes dieninius per pora savaiciu ''sunaudociau'', o tuos menesinius uz ta pacia kaina tureciau kelis menesius ar ir daugiau. Kai uz savo pinigelius pirksiu tai ieskau geriausio varianto pinigu atzvilgiu (nors imsiu kad lesiai butu geri normalus, ne patys prasciausi). Kaip sakote, ka galit patarti? (del tu dieniniu/ menesiniu) Aciu :}
‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata |