Įvairūs Studijos, mokykla

Kaip mokytis produktyviai?

Vartotojo avataras

Deisiukia

Dalyvis

Skuodas

543.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 27, 16:52

Labas visiems! ;)

Kadangi mokslo metai jau įsibėgėjo, tai ne vienas skundžiamės, kad neproduktyviai mokomės, o dalykų kuriuos reik išmokt - daug.

Taigi, pasidalinam patarimais, kaip produktyviai ir greitai mokytis. Manau visiems pravers ;)

Aš pati tokį įdomų skaitymo būdą radau: Greitasis Skaitymas.
Tikrai praverčia :up:

--------------------------------------

Vartotojo avataras

myk.

Patyręs forumietis

Novosibirskas

1,201.40 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 28, 15:56

Kaip sakoma- Kas daug mokosi, daug žino. Kas daug žino, daug ir užmiršta. Kas daug užmiršta, tas mažai žino.

Vartotojo avataras

Malonus

Įsijaučiantis

804.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 28, 16:03

Ta prasme, savarankiškai mokytis ar mokykloj? Mokykloj labai efektyvu yra maždaug taip: jei telefono neištraukinėji pamokų metu, neapkalbinėji, neaptarinėji dienos su klasės draugais, ir šiaip bendrai paėmus nemali šūdo. O tai kas tuomet lieka? tuomet lieka susikoncentruot į mokslą, klausyt mokytojo, kelti sau įvairius klausimus, ieškot į juos atsakymų,...

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 28, 16:10

visų pirma,labiausiai susikoncentruok į tau ateityje reikalingus/įdomius dalykus.vistiek 11oj pusę išmesi,o įdomius paprastai ir mokytis lengva.Toliau - mokykloje klausyk mokytojo.Kaip buvo minėta,nerašinėk sms,nešnekėk su draugais ir t.t. Jeigu pamokoj ko nors nesupratai,nepraleisk pro akis daugmaž "ai baigės tema - nebereik mokėt" ir namie išstudijuok su tėvų ar draugų pagalba.patariu niekada nekalti atimintinai,nes tai nepadeda ir užima daug laiko.Bandyk ne išmokti,o suprasti.Mokykis be muzikos,mokydamasi neužsukinėk į one ar veidaknygę,ir mokykis normaliai,o ne perskaityk vieną sakinį ir išeik su drauge į lauką parūkyt. :D Visada daryk namų darbus,net jei ir nesupranti,stenkis padaryti,per pamokas netrukdyk pamokos,mokytojai įvertins tavo pastangas ir galbūt nebus griežti su pažymiais.

Vartotojo avataras

Malonus

Įsijaučiantis

804.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 28, 16:16

Neklausyk Gabės, būsi negabus. Nereik žiūrėt taip, kad va man nereiks, čia šūdas, o čia nesąmonė, šito nesimokysiu, kam man,... Visos žinios yra gėris, nesvarbu, ar tai būtų fizika, ar tai būtų fizinis, artai dar kažkas. Šiaip jei supranti galima ir patingėt, namų darbų nedaryt ir pan... Dėl vieno turėsiu pritart Gabytei, kad reik suprast, o ne iškalt.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 28, 16:20

Neklausyk Gabės, būsi negabus. Nereik žiūrėt taip, kad va man nereiks, čia šūdas, o čia nesąmonė, šito nesimokysiu, kam man,... Visos žinios yra gėris, nesvarbu, ar tai būtų fizika, ar tai būtų fizinis, artai dar kažkas.

deja,bet nevisi yra tokie gabūs kaip tu ar aš :D vieniem ir vieną dalyką išmokti sunku.. Ir aš nesakau,kad reikia jų nesimokyti,bet jiem reikia skirti mažiausiai laiko.
Šiaip jei supranti galima ir patingėt, namų darbų nedaryt ir pan...

manau,kad autorei labai sunku tiesiog suprasti,reikia daug mokytis ir ilgai sėdėti prie knygų.Tokiu atveju namų darbus geriau daryti. :)

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 28, 17:50

Žinau vieną dalyką, kuriuo nesinaudoju: jei tokia pamoka, per kurią iš viso skyriaus paskui reikia atsiskaitinėt, tai reik mokytis iškart tik ''praėjus'' kažką. Kad ir rusų - bent aš tai visada galvoju ai nesakė kad reik mokėt taisyklės ir žodžių tai ir nesimokysiu, knygą atsiversiu. Bet prieš kontrolinį tai šakės būna.. (ypač kai visiškai nesiseka ta pamoka). Susideda daug ir žymiai sunkiau.

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 14:58

Noriu paprieštarauti Gabei dėl jos patarimų. Žmonės, nemanykit, kad kažko galit nesimokyt, nes jums to niekad neprireiks. Jūs tikrai nežinote, ko jums reikės, o ko ne. Taip pat ir dėmesio dalykams skirstyti nereikia. Viską reikia mokytis tolygiai savo galimybėms ir tingėjimui. Jei koks nors dalykas sekasi ir jūs nesate tinginys/ė, jei tai tikslusis mokslas - domėkitės uždaviniais, ieškokite papildomų duomenų iš savo vadovėlio, kitų metų kursų ir panašiai. Jei tai nėra tikslusis mokslas, patarimų negaliu sugalvoti. Jei mokslai sekasi prasčiau, tai tikrai siūlau mokytis tolygiai visus dalykus, o ne išsirinkinėti. Dėl produktyvaus mokymosi, ypač tiksliuosiuose moksluose, siekite turimas žinias tarpusavy. Jūs nieko neturite iškalti. Viską reikia pajusti. Formulės ne tam, kad jas iškaltumėte. Jei kokia nors mokytoja užrašo jums formulę ir "pasako atsiminkit", paklauskite jos, o kodėl šita formulė tokia? Ką ji išreiškia? Tada belieka tikėtis, kad mokytojai užteks kompetencijos ir neišsitrauks vadovėlio ir nepasakys: "Va, matai formulę. Ji tokia. Neklausinėk durnų klausimų". Jei nepasiseks, teks galvoti pačiam/ -ai.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 16:01

Jei koks nors dalykas sekasi ir jūs nesate tinginys/ė

jeigu vaikui labai sunku įsisavinti kokį nors dalyką?mokos labai ilgai?po kelių dienų pamiršta?daro namų darbus,bet visada neteisingai?sunku susikaupti?tokiu atveju visko neišmoksi. ;)

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 16:28

Man taip su rusų. Per 2,5h nesugebėjau išmokti 60 žodžių, skaityt nemoku, ir jei noriu jerai paskaityt tai turiu perskaityt kokių 10 kartų, tikrai neperdedu. Kalbėt nemoku, skaityt nemoku, taisyklių neprisimenu, o išmokus kitą dieną užmirštu. Iki šiol, kai turėjau normalią mokytoją tai turėjau metinį gerą, tai spėkit kiek prie tik šitos pamokos prasėdėjau? ir dabar reikia išmokt 130 žodžių, rašysim 16. Nu wtf 6h prasėdėsiu, padarysiu tris klaidas ir gausiu 7? Ne ačiū, man šito nereik. Kad bentjau aš atsiminčiau juos ateity, o dabar..
Paskutinį kartą redagavo Pukuse 2010 Rgs 29, 16:37. Iš viso redaguota 1 kartą.

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 16:59

Gabe7 rašė:jeigu vaikui labai sunku įsisavinti kokį nors dalyką?mokos labai ilgai?po kelių dienų pamiršta?daro namų darbus,bet visada neteisingai?sunku susikaupti?tokiu atveju visko neišmoksi. ;)

Nesupratau ko nori čia paklausti cituodama būten tą eilutę. Juk aš parašiau pasiūlymus kaip elgtis, jei kažkas sekasi. Kaip, mano manymu, elgtis geriau kai nesiseka, parašiau truputį kitur. Nesakiau, kad privalu išmokti viską, tačiau mokytis tikrai reikia, o ne pasižiūrėti ir padėti į šalį. Pukusės atveju, jei neišeina žodžių iškalti per 6h, tai matyt neišeis ir per ilgesnį laiką. Pasimokyk pusantros ar dvi valandas ir kas liks galvoje, tą ir parašysi. Pažymys ne taip svarbu čia. Po to vistiek išmok kuo daugiau žodžių. Su laiku išmoksi ir likusius, nes juos teks skaityti, naudoti rašant. Jei ne tik tau, bet ir klasei nelabai sekasi, galit prašyti, kad dar mokytumėtės žodžius po kontrolinio, nes niekas nepajėgia tiek iškalti. Jei mokytoja ne tik ateina į pamokas, nurodo ką mokytis iš vadovėlio ir tikrina jūsų žinias, bet dar ir ką nors aiškina, moko, gal netgi mąsto, tai tikrai turėtų sulėtinti tempą toje vietoje. Tada bus daugiau galimybių išmokti.

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 18:05

Visai klasei lengva iškalti dėl to kad nemažai yra rusai (kurių tėvas ar motina yra rusai) ir jie namie kalba rusiškai, kiti turi gerą atmintį, kiti lauke kalba rusiškai nes dabar rusai nemato reikalo mokytis lietuviškai, o kitiem visiškai spjaut kiek gaus. Ir mokytoja tai mąsto, dar ir kiek, bet viską mato vien iš savo pusės - ne iš mokinių. Įsivaizduoja kad viskas labai paprasta, sako kad labai lengvi žodžiai. Gerai, visokių yra, ir sunkių ir ne, bet daug yra labai panašių, kuių lietuvių kalboj skiriasi labai nedaug nu ten lankyti, lankytis, aplankyti - visi skirtingi. Ir au mano atmintim jų nesumaišyt yra apie 30% tikimybė.

Vartotojo avataras

Magly

®espect

Vilnius

36.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 18:51

aš tai viską mokausi lovoj, prieš pat miegą, kažkodėl tada atsimenu viską ryte kuo puikiausiai ;DD

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 19:05

dcree,tiem kurie sunkiai gaudo info,mokantis visus dalykus,gali gautis šnipštas,geriau jau pora dalykų gerai,negu visus po labai mažai.

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 29, 19:19

Nemanau, kad kas nors gali gerai mokėti, bet tik vieną dalyką todėl, kad jam sunku mokytis. Jei jau taip yra ir taip yra ne todėl, kad žmogus tingi mokytis, tai geriau jau mokėti visko po truputį ir baigus mokyklą, įgyti profesinį išsilavinimą kokioje nors srityje, tuo pačiu žinant visko po truputį.

Įvairūs Studijos, mokykla

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių