Diskusijos Gyvenimas

Jei kuri eilėraščius - esi poetas?

Vartotojo avataras

laisva siela

Forumo gyventojas

Kažkuris iš tūkstančio.

4,069.52 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 09, 19:10

Geras klausimas. Toks geras, kad atsakymai gali būti netgi du : taip ir ne.
Čia būtų tas pats, jei klaustumėm: jei rašai apsakymus - esi rašytojas?
Nebūtina išleisti rinkinuko, norint tapti kūrėju. Dievaž, žinau talentingų, bet neišsigarsinusių žmonių. Tas gražus(?) žodis "poetas" gali būti pritaikytas tiems, kurių eilės(ar bala žin kaip tai įvardyt) ateina iš širdies. Va čia - žmogiškasis poetas. O tie, kurie patenka į knygynus, ne visada rašo nuoširdžiai. Deja...
Taigi, aš už tai jog :
jei kuri nuoširdžius eilėraščius - esi poetas. Visų pirma sau ir dėl savęs, esi savo asmeninis poetas. Visi mes sau jais esame ar bent jau pabūsime - nors kartelį gyvenime. O jei sulauki pripažinimo - esi ne tik poetas, bet ir talentingas žmogus. Va tokie dalykai pasitaiko rečiau.
Visgi, gana dviprasmiškas čia klausimas... Reikalaujantis ir dviprasmiško atsakymo.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Nyan.

Forumo gyventojas

1,395.64 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 09, 19:49

Šiaip tai kūriu eiles. Ir gan seniai. Gal ir kur kurie yra mane pavadinę "poete".
Na ir šiaip su savo eilėmis ne kartą esu konkursuose dalyvavus.
Bet kiti dažniausiai mane talentinga, ar dar kaip nors panašiai vadina ;}
Bet aišku, poetas tas, kurio eilėraščiai rymuojasi, yra gražūs, nuoširdūs : )

Vartotojo avataras

sigaA

Patyręs forumietis

Šiauliai

10,689.24 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 09, 21:25

Tai jei jau kuri gražius eilėraščius, tai esi poetas. Nes tikrai nekiekvienas sugeba sukurti šį tą gražaus :) o tų kurie ant bajerio kuria tik kokias balalaikas tikrai nevadinčiau poetais
Paskutinį kartą redagavo sigaA 2011 Sau 16, 21:10. Iš viso redaguota 1 kartą.

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 09, 22:28

Poetas yra žmogus, kuriantis eiles. Eilės - tai žodžių surašymo būdas, kai jie surašomi trumpomis eilutėmis ir dažniausiai rimuojasi jų pabaigos. Taigi, manau, kad žmogus, tyčia arba ne, parašęs nors kelias eilutes minėtuoju būdu yra poetas. O toliau apibūdinti jo parašytas eiles galima būtų žodžiais: geras poetas, nevykęs poetas, visiškai nevykęs poetas.

Vartotojo avataras

cocoheroinas

Dalyvis

alytus

2,233.72 Lt

Standartinė » 2011 Sau 10, 21:35

ne
ta ką darai, reikia jaust. tada tai bus tikra

Vartotojo avataras

andriussss

Dalyvis

Gilioj Žemaitijoj

2,082.00 Lt

Standartinė » 2011 Sau 10, 23:04

Aš prieš metus parašiau pora eilėraščių, bet poetu tikrai savęs nelaikau. Kiekvienas žmogus gali parašyti eilėrašti, bet ar jis bus poetas nemanau. Jei nori tapti poetu tai tau reikia turėti ir gyslele kūrybai, ir noro tai tai daryti, ir būtinai mokėti.

Vartotojo avataras

Iev.

®espect

Kaunas

1,086.85 Lt

Standartinė » 2011 Sau 10, 23:11

Manau, kad visi mes esam rašę kada nors eilėraštį ar kažką panašaus. Tai ką, dabar mes visi poetai?

Vartotojo avataras

saulė.pasaulio

Moderatorė

24,821.77 Lt

Standartinė » 2011 Sau 11, 00:36

Nemanau, kad jeigu kuri eilėraščius, tai esi poetas. Nes paprasčiausiai tu išlieji savo jausmus, mintis tokiu būdu. Vieni sportuoja, kiti dainuoja, kiti kuria eiles ir t.t.
Aš manau, kad poetai - tai žmonės, kurie didžiąją savo gyvenimo dalį kuria eilėraščius ir pan., ir yra pripažinti žmonių.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Sau 17, 15:09

taip,toks žmogus manau gali vadintis poetu,bet tai nereiškia,kad jis geras poetas.

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 07, 20:53

Kvaila tema... Mano manymu - ne. Eilėraščius reikia ne kurti, o rašyti. Gal ir kvailai skamba, na, bet nežinau kaip čia detaliau paaiškinus. :D

Vartotojo avataras

JustuShe

Forumo gyventojas

0.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 07, 20:58

manau, kad tas poetas, kuris savo eilėmis sugeba suvirpinti ne tik savo, bet ir kitų sielas

Vartotojo avataras

saulė.pasaulio

Moderatorė

24,821.77 Lt

Standartinė » 2011 Bir 07, 21:17

SorrowBoy rašė:Kvaila tema... Mano manymu - ne. Eilėraščius reikia ne kurti, o rašyti. Gal ir kvailai skamba, na, bet nežinau kaip čia detaliau paaiškinus. :D

O rašymas iš širdies ir kūrimas, ne tas pats?

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 08, 13:08

Na, sakau, nežinau kaip paaiškinti. Šiaip galėčiau pasakyti ir taip: „Reikia kurti ne tam, kad rašytum, o rašyti dėl to, nes sukūrei.“ Na, bet ir tai nėra tai...

Vartotojo avataras

Gutsy

Aktyvus dalyvis

Panevėžys

3,369.27 Lt

Standartinė » 2011 Bir 08, 13:49

Poetas. Kas jis? Na, mano nuomone, tai labai jautrus žmogus, jaučiantis ne tik kūnu, bet ir siela. Nėra būtina kurti eiles, demonstruoti savo talentą. Tai tiesiog tokia asmenybė, kuri supranta pasaulį savaip, mėgsta ryškinti spalvas. Nebūtinai kuriantis eilėraščius ir yra poetas. Aš manau, kad negalima konkrečiai apibrėžti šios sąvokos. Kiekvienas net ir žodį poetas suvokia kitaip, todėl niekam neįpirši savos nuomonės, kitokio supratimo.

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių