Diskusijos Gyvenimas

Senatvė

Vartotojo avataras

insomned

Forumo gyventojas

Vilnius

296.00 Lt

Standartinė » 2010 Bir 28, 23:07

Kaip žiūrite į senus žmones? Ar Jums įdomu su Jais diskutuot?
O gal Juos ignoruojate?

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Hugest

Įsijaučiantis

pakrantė

369.00 Lt

Standartinė » 2010 Bir 29, 00:00

Senas žmogus, nebūtinai reiškia senas pažiūras, tad kartais visai įdomu padiskutuoti.
O šiaip, viskas priklauso nuo pačio žmogaus. Jei jis pasakoja apie praeitį, savo gyvenimą ar kažkas panašaus tai super, man tai patinka. Bet jei nieko, visiškai nieko nenutuokdamas apie ką nors bando tau aiškinti kažką, tai labai labai knisa (pvz. senutė nusipirko kompiuterį, ir bando tau įrodyti, kad problema visai ne ten kur yra o kitur. :) ).
Dar būna, kad senolių tarmė ir žodynas labai keistai suprantami, tada darosi šioks toks diskomfortas.
Na, o tuos dalykus, ką jie per dieną nuveikė ir panašiai galima pakęst, nors ne visad įdomu. Visgi, jiems irgi reikia bendraut... :)

Vartotojo avataras

DripDrop

Patyręs forumietis

Kaunas

2,859.86 Lt

Standartinė » 2010 Bir 29, 00:25

Neignoruoju, bet bendraut su jais nelabai patinka. Žinoma, jeigu tai yra artimi žmonės (pvz., seneliai) tada įdomu pasikalbėti, išgirsti pasakojimų apie praeitį, jų jaunystę... Visai įdomu pasiklausyti. Bet su mažiau pažįstamais į diskusijas noriai nesileidžiu, nes dažniausiai erzina jų nusistatymas prieš šiuolaikinį jaunimą. Tikrai naujoji karta nėra tokia bloga, kaip jiems atrodo. Be to, jie nelabai patikliai priima technologijų naujoves, dažnai dėl ko nors skundžiasi. Tai tiesiog erzina. Kai esi jaunas ir džiaugiuosi gyvenimu, ne itin smagu bendrauti su jais - dažnais viskuo nepatenkintais ir nusivylusiais. Bet, žinoma, gerbti ir stengtis suprasi, išklausyti seną žmogų reikia.

Vartotojo avataras

saulė.pasaulio

Moderatorė

24,821.77 Lt

Standartinė » 2010 Bir 29, 10:29

Nelabai mėgstu su jais kalbėtis. Gerbti visus gerbiu ir maloniai išklausau, galbūt labiau ignoruoju, bet kiek patirtis rodo seni žmonės nesupranta kai juos ignoruoju ; D jie vistiek kalba ir panašiai (bent jau nepažįstami, nes man sekasi ant tokių pakliūti, kurie nori su manimi bendrauti, kai aš to visiškai nenoriu). Kodėl ignoruoju? Nes jie dažniausiai skundžiasi viskuo kas yra prieš juos - valdžia, pensijų mažinimai ir viskas kas panašu į tai. Man asmeniškai tokie dalykai neaktualu, nes kol aš tapsiu pensininke tai dar daug metų praeis. Čia kalbant apie visiškai nepažįstamus žmones. Šiaip jeigu jiems reikia pagalbos ar ko paklausia, visada maloniai atsakau, bet bendrauti aš su jais nenoriu.
Visai kitaip yra su savo senele. Na, ji taip pat nėra iš fainiausiųjų pašnekovių, bet ji mano senelė, tad jau labiau bendrauju. ;}

Vartotojo avataras

Gutsy

Aktyvus dalyvis

Panevėžys

3,369.27 Lt

Standartinė » 2010 Bir 29, 12:32

Aš pati neturiu senelių. Todėl nelabai pamenu, ką reiškia bendrauti su senais žmonėmis. Tikriausiai aš taip pat juos ignoruoju. Bet be abejo gerbiu ir padedu, kai reikia pagalbos. Pati nelaukiu senatvės. Bijau jos.

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2010 Bir 29, 13:09

Pagalvojau, kad reikės kalbėti ką manom apie savo senatvę, nes paskutiniu metu apie tai vis dažniau pagalvoju. Nu tebūnie.

O su senais žmonėmis man tikrai nepatinka bendrauti, bet bendruaju iš mandagumo. Kai nuvažiuoju į kaimą, ten būna žiauriausia. ;xx Pasakoja viską iš eilės ir po šimtą kartų tą patį, o tu sėdėk ir klausyk, tada jau vsio, mano nervai neišlaiko ir aš sakau "nu einu aš paisvaikščioti". : D O mano močiutė kuri gyvena su manimi tai labai faina, tikrai neužknisa. Nu nebent kai skambinėja i telefoną po 20 kartų į dieną (kai aš namie) ir klausia, kas jai skambino, ar pavalgiau, ir tt. : D

Vartotojo avataras

metaforaa

Forumo gyventojas

Tauragė.

1,591.74 Lt

Standartinė » 2010 Lie 19, 14:40

Gal labiau ignuoruoju. Nemėgstu su jais šnekėti, ištisai skundžiasi, viskas jiems blogai, arba geriausiu atveju pradeda šnekėti apie bažnyčias ir dievus. :annoy:
Vaje vaje.

Vartotojo avataras

VakarPuse8

Aktyvus dalyvis

Kaunas

205.00 Lt

Standartinė » 2010 Lie 19, 14:54

O man patinka.Per gyvenimą teko sutikiti tik du burbančius senus žmones,o visi kiti buvo optimistiškai nusiteikę ir labai maloniai bendravosi.Jų išmintis,patirtis ir amžius vis dėlto padaro juos gerais gyvenimo žinovais.O be to iš vyresnių žmonių daug dažniau sulauksi pagalbos,nes bendraamžiai tiesiog nusisuka.

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2010 Lie 19, 19:18

Nemėgstu aš su jais bendrauti. Ignoruoju juos. Žinoma, nesu kategoriškai prieš juos nusistatęs, tiesiog visi, su kuriais yra tekę kalbėtis, buvo tokie, su kuriais normaliai kalbėtis tiesiog nepavyksta.

Vartotojo avataras

Baniuka.

®espect

2,680.63 Lt

Standartinė » 2010 Lie 19, 23:35

em,tarkim amžinatelsy mano prosenelė nu tai labai ten pabendrausi kai ji būdawo prieš visas naujoves,ir sawo istorijom. Seneliai tai įdomiai pasakoja,pasikalbu dažnai.

Vartotojo avataras

Iev.

®espect

Kaunas

1,086.85 Lt

Standartinė » 2010 Lie 20, 13:42

Pažįstu įdomių pagyvenusių žmonių, bet yra tokių, kurie prieš viską nusiteikę ir neįmanoma pasakyti apie kažką tvirtos savo nuomonės, nes visada ją paneigs ir pan.
Pati visiškai nenoriu pasenti..

Vartotojo avataras

Magly

®espect

Vilnius

36.00 Lt

Standartinė » 2010 Lie 20, 15:27

nepatinka, jie per daug šneka ;o

Vartotojo avataras

Dija

Forumo gyventojas

Kaunas

41,323.06 Lt

Standartinė » 2010 Lie 20, 18:24

nelabai ir man. man tokio amžiaus žmonės nėra įdomūs pašnekovai. kad daug kalba - faktas. mano senelis iš tėvo pusės labai mėgsta labai daug kalbėt, kai jau sutinka mane ir yra galimybė pašnekint - suskumba nedvejodamas. šiaip, visada išklausau lig galo, kad ir kaip neįdomu būtų kartais jo klausytis. taip, yra įdomu, kai pasakoja apie praeitį, savo vaikystę etc. kaip kažkas čia sakė, bet maniškiai ne daug nori apie ją kalbėt. :/ o mamos tėvus esu mačiusi vieną kart, berods. apskritai, tai niekad tos nelemtos senatvės sulaukt nenorėjau ir nenorėsiu.

Vartotojo avataras

Baigtė

®espect

Reykjavik

3,504.31 Lt

Standartinė » 2010 Lie 30, 12:20

Turbūt labiau nei mirties, bijau pasenti... Na, tikrai nekoks požiūris - pripažįstu.
O diskuoti žinoma yra tekę. Arba su tokiais kurie labai meiliai (tuo pačiu ir labai įkyriai) dėsto savo kažką pasakoja. Svarbu, kad klausytum, o ne girdėtum.
Arba tie, kurie tvirtai laikosi savo nuomonės, aš ilgiau pragyvenau, aš geriau žinau, kas tau geriau... Va, šito negaliu pakęst... Vis dėlto, gerbiu senus žmones, taip jie daug patyrę, išgyvenę, bet nemanau, kad jie tikrai žino, kas man geriau. Tai tik jiems taip atrodo...
Kadangi vieną senelį teturiu ir tai iš auksčiau paminėto būdo, tai...
Yra tekę išgirsti ir visai įdomių istorijų, bet šiaip mano santykiai su juo nepergeriausi.

eitvys

Forumo gyventojas

55.97 Lt

Standartinė » 2010 Lie 30, 12:22

Bijau pasenti ir aš. :roll: O pabendrauti su senais savo giminaičiais man patinka įdomu gali daug papasakot. :up:

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių