Eutanazija, už ar prieš?
24 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Eina dienos, visi einame ne jaunyn, ne išimtis ir mūsų augintiniai. Senatvė pažeidžia vienus stipriau kitus silpniau. Kiti stipriai suserga. Taigi padiskutuokime, ar esate prieš gyvūno užmigdymą ( tarkim jam stipriai kankinantis ), ar tik už natūralią mirtį, nesvarbu kokia ji, sunki, ar lengva? Sutikite, tema ne iš maloniųjų, tačiau nereiškia, kad to nėra.
-------------------------------------- Turėjau kalytę, vos 4 metų, reikėjo užmigdyti.
Kažkas ten jai su blužnim buvo, gerai neprisimenu, tai operavo, paskui gal mėnesį nepilną reikėjo lašelinę leist, taip visokius vaistus per kateterį... Galima sakyt neėsdavo, beveik nelakdavo. Tai gale iš vis mažai judėjo... Teko užmigdyt Edit: kažkuom man šita tema primena "Brisiaus galą" Aha, Brisiaus Galas. :S Dar Kliūdžiau yra. :SSS
O šiaip, priklauso nuo situacijos. Jei taip kaip guccino sakė, kad ar senas tiesiog ar neprigirdi šiek tiek, ar šiaip kažkas tokio, kas nesukelia daug skausmo ir nėra labai rimta, tai nenorėčiau eutanazijos gyvulėliui. O jei kitos išeities nėra, paskutinios dienos skausme ar kažkas labai rimto ir to nepavyks pagydyt, tai manau, geriau paleist augintinį ir leist jį užmigdyt.. Bet juk šuo kankintusi,jau geriau jam palengvint mirtį nei kad numirtu su skausmu...
Aš esu užmigdžius savo Rotveilerių veislės kalytę,jai jau buvo 10metų,pradėjo nevaikščioti (gali būt kad suparaližavo),neėdė,nelakė,pilvukas poradėjo tiesiog pūti ir teko užmigdyt kad nesikankintų... Priklauso nuo pačios situacijos. Nemažai atveju, kai žmonėms šuo tiesiog nusibosta ir Vualia! Migdom. Tokiems poelgiams tai visiškai nepritariu... Bet būna, kad šuo sunkiai susižeidžia stuburą ar užpuola senatvinės, skaudžios, nepagydomos ligos. Kam leisti šuniui kankintis, jei įmanoma palengvinti mirtį? Žinoma, apie viską kalbėti iš šalies lengva. Jei reikėtų pačiai apsispręsti dėl savo šuns gal galvočiau kitaip.
100 procentų už užmigdymą. Geriau užmigdyt gyvūną nei žiūrėt kaip jis paskui kankinasi, neturi kur dėtis iš skausmo, nieko neėda, guli kur nors kampe. Taip gyvūnui palengvinamos kančios. O kai kurie žmonės savanaudžiai, jiems nerūpi kad gyvūnui skauda. Jie žiūri į besikankinantį padarą ir sėdi laimingi. Kai žmonėm ką suskausta tai iškart puola viską daryt kad nesikankintų. Gyvūnai irgi turi jausmus. Jie irgi nori nesikankint.
![]() Nežinau..Aš kai vedžiau Megę pas veterinarą tai prieš mus užmigdė tokį šuniuką...Taip nemalonu buvo,vos neapsiverkiau.O dar jis prieš numirdamas sucypė..Prieš tai buvau už,bet po to jau nebe,nes negalėčiau savo augintiniui taip padaryti,nebent ten jau būtų visai prastai..
24 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
‹ Įvairūs ‹ Gyvūnai |