Sąvoka 'Suaugęs'Aš manau, kad žmogus suaugęs tampa tada kada jau sugeba atsakyti už savo veiksmus. Kai pats sprendžia kas jam geriausia, kas naudingiausia. Kai sugeba mąstyti ne tik apie save, bet ir apie kitus. Kai sugeba suprasti, kad ne visada galima elgtis tik taip kaip nori.
Kažkoks filosofas aiškino, kad suaugusiu žmogus tampa tada, kai pilnai supranta, kad jis ir tik jis vienas yra atsakingas už savo gyvenimą. Aš linkęs jam pritarti, nes mano akimis, taip gali būti. Tai reiškia, kad kiekvienas suauga skirtingu metu, kai kurie gali suaugti greitai, kai kurie - niekada nesuauga. Tačiau kasdieniame gyvenime filosofija užsiiminėti pernelyg liūdnas reikalas. Paprastai žiūrint, tai turbūt tiesiog daugmaž atsakomybę už savo veiksmus jaučiantis žmogelis.
As laikau suaugusi zmogu tada, kai jis gali bet kokioje situacijoje surasti sprendima kaip pasielgti, o ne begti nuo kazkokio ivykio, jeigu jis jam pasirodo neiveikiamas ir pan.Dar viena is suaugusiojo savybiu vadinciau stirpumu, drasumu, kai tu nepasiduodi kitu daromai itakai tau paciam.Na aisku kas be ko atsakomybe jauciantis zmogus, zinantis, kad jeigu viena padarys, tai atsitiks taip ir jeigu kita, tai atsitiks taip.Na neskaityciau, kad zmogus nesukures seimos nera suauges zmogus, tai netiesa, jei zmogus nenori jis ir nekuria tos seimos, svarbiausia koks jis zmogus yra, o ne tai ar jis turi zmona, vaikus.Na akivaizdu, kad zmogus sugusiu patampa, kai tampa asmenybe.Jeigu tu labai kvailai elgiesi visa laika, kalbi ko nereikia, galvoji, kad tevai tave islaikys, todel tau nereikia ieskotis jokio darbo, geri per dienas ir negalvoji kas bus, tada tikrai esi dar nesubrendes, bet jeigu zinai, kad alkoholis paveiks tavo smegeneles ir tai aisku paveiks tavo ateiti, todel tu to nedarai, jeigu apgalvoji pries ka nors sakydamas, turi tvirtas nuostatas, tvirta nuomone daugeliu klausimu, tuomet esi brandus zmogus...Na man 18 metu, as galvoju jau vasara, kai busiu baiges mokykla, pradeti ieskotis kokio nors darbelio, nes man paciam nepatinka sedeti mamai ant sprando, kuri viska nuperka, padaro pietus, kai griztu is mokyklos, pusrycius ir duoda pinigu mokyklai, jau noriu save issilaikyti pats, tik aisku atsiranda kitas klausimas, kaip susirasti ta darba, kai neturi jokiu pazistamu
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas |