Įvairūs Gyvūnai

Vokiečių aviganis

Vartotojo avataras

Domi.

Dalyvis

Kaunas

1,757.22 Lt

Standartinė » 2009 Spa 15, 20:44

Noriu paklausti kas auginat ar auginot VA apie jų charakteri,bruožus ir t.t. nes ruošemės isigyti VA kalytė nes be galo norim ir tik truputį apie ją žinom.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Aistėja.

Aktyvus dalyvis

Vilnius

8,756.50 Lt

Standartinė » 2009 Spa 15, 23:41

Prieš perkant šunį reikia labaaai daug paskaitinėt apie veislę. Kad gražus, dar nereiškia, kad tau tinkamas. O kaip pasidomi, dažnai atkrenta noras auginti būtent tą šunį. Be abejo, skaityt ne tik straipsnius iš veislynų tinklapių, kur veislė išgiriama kiek galima, o kai kurie faktai nutylimi. Aš asmeniškai neauginčiau VA, nes jie yra smirdukai, aš pratus prie bekvapių šunų. Taip pat jų skalijimas. Nepernešu, kai šuo loja daug ir be priežasties. Bet tas skalijimas, labai vertinamas veislėje, vis dėlto aviganis. :) Kas čia dar... Padlyziūga norintis bet kaip įtikti šeimininkui. (man patinka šunys, kuriuos reikia "perlaužti", taip įdomiau). Na veislė ne man, bet tikrai labai pamalonina akį- gražuoliai. O dėl ko būtent šią veislę? :)

Vartotojo avataras

Domi.

Dalyvis

Kaunas

1,757.22 Lt

Standartinė » 2009 Spa 17, 19:18

Aš nuo mažens norėjau VA ir jau va per vakarai apie juos daug ką sužinojau ir aš juos be galo myliu ir jais domiuosi,žodžiu mano svajonių šuo :love: :D

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2009 Spa 17, 19:43

Mano klasiokė turi. Fainas labai mažas buvo, toks meškiukas, o dabar tai didelis kaip bambyzas, ir kvailas dar, nors ir didelis pagal amžių.

Vartotojo avataras

Aistėja.

Aktyvus dalyvis

Vilnius

8,756.50 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 00:07

Tai iš pradžių sakei, kad tik truputį žinai apie veislę, o dabar, kad turėjai. Įdomiai :P

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 11:27

Pažįstami turi: labiau veidmainiško šuns nesu mačius. Kai šeimininkų nėra namie, jis beleką į kiemą įsileidžia, palei kojas trinasi [žodžiu - visų draugas]. Jei šeimininkai namie, ant visų loja, yra piktas, bet ko neprisileidžia. Tai pasakykit, kokia nauda iš tokio šuns?

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 12:15

Diane. rašė:Daug ką lemia dresiravimas.

Su tuo sutinku.

Vartotojo avataras

Tyliai

Dalyvis

UK

339.12 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 12:55

Jau beveik 10 metų turiu. Nuostabesnio šuns neįsivaizduoju. Ir jei kada reikės rinktis, kokį noriu auginti, tai imsiu tik VA.

Vartotojo avataras

MeezYyY

Aktyvus dalyvis

Kauno raj.

13,762.56 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 13:25

Kažkada norėjau,bet kai pagalvoji,kad jų pilna ant visų kampų..Kažkaip norėčiau šuns tokio retesnio gal būt.

Vartotojo avataras

MeezYyY

Aktyvus dalyvis

Kauno raj.

13,762.56 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 13:26

lengwai rašė:Pažįstami turi: labiau veidmainiško šuns nesu mačius. Kai šeimininkų nėra namie, jis beleką į kiemą įsileidžia, palei kojas trinasi [žodžiu - visų draugas]. Jei šeimininkai namie, ant visų loja, yra piktas, bet ko neprisileidžia. Tai pasakykit, kokia nauda iš tokio šuns?

Va,va :D Mano kaimynai turi aviganį tai kai šeimininkai yra tada loja ant visų ir nieko neįleidžia,o kada nėr tada geriausias draugas tampa :D

Vartotojo avataras

Aistėja.

Aktyvus dalyvis

Vilnius

8,756.50 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 14:04

Pusbrolio VA kalę uždaro vonioj, kai ateina svečiai, nes ji puola. Atseit gina namus. Vieną kart grįžę nerado laptopo.

Vartotojo avataras

Domi.

Dalyvis

Kaunas

1,757.22 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 18:13

Ačiū už patarimus bet aš norėjau,turėsiu ir nesvarbu ar jie durni ar ne man jie patys fainiausi(kad ir padlaižiai),mieliausi ir kad gina namus tai ok ;DD ar taip ar taip dar mažiuka pirksiu išdresiruosiu ir išmokysiu ir bus fantastiška :D .

Tai iš pradžių sakei,kad tik truputį žinai apie veislę,o dabar,kad turėjai.Įdomiai :P.
Visu pirma aš nesakiau kad turiu VA.
Visu antra aš ne tada sužinojau apie juos per vakarą o vakar ar čia užvakar.
Visu trečia aš liaukiu patarimų.
:up:

Vartotojo avataras

SS

Aktyvus dalyvis

4,705.10 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 18:27

Kas man čia į akis kimba, tai klausimas, kam tas VA trumpinimas taip išryškintas, tarytum didi naujovė būtų (arba taip sudėtinga parašyti vokiečių aviganis) :haha:
Kas dėl šunų, tai jau savotiška klišė jie darosi, juos tik jorkai ėmė vytis pastaruoju metu. Bet patys šunys juk padorūs, jeigu su juo užsiimama pakankamai, tai galima išauginti patikimą ir protingą draugą.
Nervina mane labai, kai žmonės uždaro šuniuką voljere visam ir paskui rėkauja, jog 'visi tos veislės šunys durni' or whatever, nors nė kruopelės pastangų tą šunį dresuoti ar elementaraus bendravimo ir dėmesio skirti jam pritingi.
Aišku, aš čia neimsiu neigti, jog skirtingų veislių šunys turi tam tikrų ypatybių, kurios galbūt ir nulemtos veislės, bet visų pirma jie vistiek yra individualybės, ir negali garantuoti, jog jūsų Reksas bus toks ar anoks. Tuo labiau, kai dauguma tų 'reksų' dabar labai jau abejotinos kilmės, svarbu, išvaizda kiek panaši, ir jau 'vokietis'. Pirmyn.

Vartotojo avataras

Aistėja.

Aktyvus dalyvis

Vilnius

8,756.50 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 19:36

Domi, sorry, susimoviau, ne taip perskaičiau prieš tai buvusį tavo post'ą. ;D peace.
SS, tam yra dokumentai, kurie įrodo kilmę. Juose surašyti šuns tėvais, seneliai, visų psichikos testai ir t.t.

Vartotojo avataras

Samer

Patyręs forumietis

897.20 Lt

Standartinė » 2009 Spa 18, 19:40

SS rašė:Kas man čia į akis kimba, tai klausimas, kam tas VA trumpinimas taip išryškintas, tarytum didi naujovė būtų (arba taip sudėtinga parašyti vokiečių aviganis) :haha:
Kas dėl šunų, tai jau savotiška klišė jie darosi, juos tik jorkai ėmė vytis pastaruoju metu. Bet patys šunys juk padorūs, jeigu su juo užsiimama pakankamai, tai galima išauginti patikimą ir protingą draugą.
Nervina mane labai, kai žmonės uždaro šuniuką voljere visam ir paskui rėkauja, jog 'visi tos veislės šunys durni' or whatever, nors nė kruopelės pastangų tą šunį dresuoti ar elementaraus bendravimo ir dėmesio skirti jam pritingi.
Aišku, aš čia neimsiu neigti, jog skirtingų veislių šunys turi tam tikrų ypatybių, kurios galbūt ir nulemtos veislės, bet visų pirma jie vistiek yra individualybės, ir negali garantuoti, jog jūsų Reksas bus toks ar anoks. Tuo labiau, kai dauguma tų 'reksų' dabar labai jau abejotinos kilmės, svarbu, išvaizda kiek panaši, ir jau 'vokietis'. Pirmyn.

Aha pazystama isivaizdavo kad visi tokios veisles sunys kaip reksai.. Tai... Kai pradejo grauzt batus tai vienintel mintis "misrunas nes tikri yra ne toki" t.y batu negrauzia gimsta dresuoti :D Daug šiaip tokiu zmoniu kurie irgi taip mano :roll:

Įvairūs Gyvūnai

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias