Diskusijos Gyvenimas

Kraujo donorystė

Vartotojo avataras

Pukuoc

Forumo gyventojas

Šiauliai

65,106.26 Lt

Standartinė » 2009 Bal 22, 22:28

Liepos viduryje ketiname eiti priduoti vėl kraujo, gal būtų norinčių eiti kartu? (Šiauliai)

Teip, dabar ir aš čia pasireikšiu.

Taigi, esu kraujo donoras. Dabar daviau pirmą kartą, tačiau labai patiko tas jausmas,kad kažkas padėjau. Lietuvoje nėra tiek kraujo, kad jis spėtų sugest ir būtų išpilamas į kanalizaciją. Jo reikia beveik dvigubai nei dabar gaunama/nuperkama. Tikrai, jausmas labai malonus. Ir šiaip, kolektyvas ten visai smagus būtų.

Dabar apie patį kraujo davimą. Mergina, per metus gali duoti 4 kartus, vyras 5. Galima duoti kas 2 mėnesius (per tiek atsistato kraujo kiekis). Tačiau,kad labai organizmas neišsiderintų,bei nepavargtų, yra labai patartina ir rekomenduojama daryti pertraukas. Pvz mes su drauge duosim 4 kart per metus kas 3 mėnesiukus. Merginoms kraujo netekimas jaučiamas mažiau, jos juk įpratusios kraujuot be adatos. Vaikinams tai kiek sunkiau, tačiau vieni jaučia daugiau, kiti mažiau.

Prieš kraujo davimą, reikia būti lengvai pailsėjusiam. Ateiti pavalgius sočiai. Gerai būtų,kad rytas prasidėtų su skysčių doze. Jei geriate kavą, reikia po jos užgerti vandens, nes kava labai smarkiai šalina skysčius iš organizmo.

Atėjus, gausite prisistatyti, atlikti testą (yra smagių klausimų). Tuomet, keliaujate ir iš jūsų piršto paima kraujo. Patikrina ar nesergate, ar jūsų kraujyje nėra ko nereikia (alkoholio kažkiek, chemijos (narkotikų) ir kitų š), patikrina hemoglobino kiekį (moterims turi būti 130 (atrodo ar 125) , vaikinams 135). Tuomet, jei atitinka viskas normas, nieko blogo neranda, keliaujate pas daktarę, kur patikrina jūsų spaudimą. Informuoja apie viską, procesą, duoda patarimų ( jų būtina laikytis ), donorai negalvokit nesilaikyt). Pažiūri tą jūsų testą, jei ok, keliaujate prie procedūros. Užrašoma kaip (mokamai/nemokamai), kiek duodate kraujo. Kiti smulkūs formalumai. Tada čiumpate nemokamų gėrimų (karštų). Išgerti privaloma. Ir ką, einate sėdate į kėdę. Tuomet į jus smeigia adatą, bei jums liepia maigyti minkštą kamuoliuką. Nusiurbiama kraujo tyrimams ir prasideda ilgasis siurbimas. Mažas nusiurbimas tyrimams dėl aids, živ. Ilgasis siurbimas trunka nuo 3 iki 10 minučių. Kai man pribėgo 300 ml, tai bėgimas sustojo ;D teko pamasažuoti ranką,kad vėl bėgtų. Jei siurbimo metu kažkas darosi su jūsų savijauta būtina pasakyti seselėms.

Po visko, ranka aptvarstoma. Gaunate vėl karšto gėraliuko. Pasirašote,kad davėte kraujo, kiti mini formalumai. Apsirengiate. Pasiimate savo dovanas (jei duodate neatlygintinai jų duodama daug daugiau). Šokoladai, tušinukai, puodukai.. Būtų gerai,kad vieną šokoladą suvalgytumėte iš karto.
Jokio rūkymo. Ypač merginoms - dūmas ir jūs jau nualpote. Vienetai nenualpsta. Kas nealpsta tiesiog suklumpa, nes kojos nebeišlaiko.

Tai tiek.. Yra dar klausimų? Prašom, padėsiu kaip galėsiu;]
Paskutinį kartą redagavo Pukuoc 2009 Bal 23, 16:14. Iš viso redaguota 3 kartus.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

AQua.

Mis Linksmai

Kaunas,žinoma.

2,912.60 Lt

Standartinė » 2009 Bal 23, 08:29

Kol skaičiau, vos nenualpau. Nafik aš taip bijau? ;/

Vartotojo avataras

Magly

®espect

Vilnius

36.00 Lt

Standartinė » 2009 Bal 23, 08:43

omg, kraujo siurbimas :whata:
nee, jau kad siurbtų iš manęs kraują tai neduočiau :D
bijočiau aš duot.
adatos fūū.

Vartotojo avataras

Dragon-fly

Aktyvus dalyvis

8,157.63 Lt

Standartinė » 2009 Bal 23, 14:49

AQua., ne visi gali pakęsti kraują.. nors aš nesuprantu ko čia bijoti, bet ką jau padarysi :D pati neesu fanė jo, bet žinau,kad kai noriu galiu pakentėti dėl gražaus tikslo :)

Vartotojo avataras

Kvaksia

®espect

7,334.39 Lt

Standartinė » 2009 Bal 23, 21:52

Pukuoc>> geras. Ačiū. Labai norėjau sužinoti visą tą eigą. :]

Dragon-fly>> tai kad jau yra tie 18niolika.. Tik tėvams atrodo, kad man kraujo duoti negalima. :D

Izma

Dalyvis

Šilutė

11,422.92 Lt

Standartinė » 2009 Bal 23, 22:01

Duočiau tik jei artimiesiems reikėtų.

Vartotojo avataras

Dragon-fly

Aktyvus dalyvis

8,157.63 Lt

Standartinė » 2009 Bal 24, 15:29

Kvaksia,uoj,atsiprašau,nepastebėjau amžiaus :D
bet šiaip esi pilnametė,tad gali pati spręsti ;) aš prašiau mamos,kad dabar nueitų su manim,pasirašytų sutikimą, bet sakė, kad geriau palaukti 18,kol pati galėsiu :D tikisi,kad persigalvosiu dar ir panašiai

Vartotojo avataras

agnee

Dalyvis

Is Vilniaus ;}

2,258.83 Lt

Standartinė » 2009 Bal 24, 18:47

Jauciu duociau zmonems kada nors kraujo... turbut medicina studijuosiu, kraujo nebijau, tai kodel gi nepadet ;)

dovee

Dalyvis

6,018.11 Lt

Standartinė » 2009 Bal 27, 17:05

agnee rašė:Jauciu duociau zmonems kada nors kraujo... turbut medicina studijuosiu, kraujo nebijau, tai kodel gi nepadet ;)

Pritariu, nors teks laukt 18, nes tevai manes tikrai nelydes... :roll:

Vartotojo avataras

Passion

Aktyvus dalyvis

3,250.43 Lt

Standartinė » 2009 Bal 27, 17:49

Atrodo visai nebaisu. Teks palaukti 18os, o pažįstamus pilnamečius paraginti :)

Vartotojo avataras

lėlė

Dalyvis

Klaipėda.

1,815.62 Lt

Standartinė » 2009 Geg 05, 17:19

su malonumu duočiau, deja negaliu, dėl tam tikrų priežasčių.
vaikystėje sirgau tokia liga, tad kraujo donore negaliu būt. : /

Vartotojo avataras

M@NGUST@

Forumo gyventojas

Mažeikiai

1,467.41 Lt

Standartinė » 2009 Geg 05, 19:20

Kai sulauksiu aštuoniolikos būtinai nueisiu, bet dar reiks iki to mamą prišnekint, kad nueitume kartu iki aštoniolikos metų.
Kažkaip manau malonu pasidaro kai žinai, kad kažkam padėjai... :)
O kažkas sakė apie organų donoryste, tai kaip girdėjau jei esi kepenų donoras atpjauna tau truputį tų kepenų atpjauna, o po kurio laiko jos atauga ;)
Kai mirsiu reiks savo sveikus organus atiduot, bet bent jau smegenis, kad paliktu :D

Vartotojo avataras

Death Voice

Patyręs forumietis

Panevėžys

8,943.54 Lt

Standartinė » 2009 Geg 05, 19:27

Čia tikrai kepenys gali ataugt? Man atrodo , kad negali. :whata:

Vartotojo avataras

Death Voice

Patyręs forumietis

Panevėžys

8,943.54 Lt

Standartinė » 2009 Geg 05, 19:35

Aš irgi pagalvojau. Gi mes ne driežai arba ne tokie kaip ta mergaitė iš "herojų" :lol:

Vartotojo avataras

M@NGUST@

Forumo gyventojas

Mažeikiai

1,467.41 Lt

Standartinė » 2009 Geg 06, 14:36

Skaičiau kažkur, kad tėvo kepenis dukrelei persodino.
Kažkaip jis 15 kg po operacijos dėl kepenų numetė, kažkaip svarbu buvo ląstelės tiktais nes ji per daug mažai jų turėjo :roll:
Nu žodžiu nuprisimenu aš tų visų smulkmenų :D

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių