Norėčiau, kad padiskutuotume tema:"Kas man yra vertybė". Galima aptarti kelias vertybes, kurios Jums yra svarbiausios.
Pradėsiu aš.
Man svarbiausios vertybės yra:
1. Šeima - kadangi ji apjungia tokias vertybes kaip meilė, pasitikėjimas, užuojauta, parama. Manau dėl šeimos padaryčiau labai daug.
2. Pagarba - ją aš laikau žmonių bendravimo pagrindu. Bendraudama su kitais, stengiuosi juos gerbti, taip pat vertinu, kai gerbia mane (kaip žmogų, individą);
3. Sveikata - man tai vertybė, nes sveikata yra labai trapus reiškinys, kurį praradus iš esmės pasikeistų ir kitos vertybės (pvz:. susirgus nepagydoma liga, nebegalvočiau ar gražiai aš atrodau, ar stilingai apsirengusi).
Vertybės
22 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Na tu paminėjai kone pačias svarbiausia vertybes..
Pagarba, tai ne daiktas,kuris pakampėse mėtosi. Jei jos neturėsi, tave žmonės tiesiog sutryps. Šeima? be abejo, be jos taip pat žmogus tampa tarsi be veido, nes su šeima ateina viskas, nuo A iki Z. Giminės taip pat. Geriausias draugas. Pats pačiausias. Su jais viskas prasidėjo, su jais ir baigsis. Sveikata. Pamėginkite nesaugoti šiek tiek ir subyrėsite.. ![]() Didziausia vertybe (nu bent jau man tai pirmiau pagarba tada) tai pinigai
be pinigu ,na bus seima, bet nebus nei issilavinimo, nei sweikatos.. nes pvz ir mokslas dabar nebetoks jau nemokamas.. o ir šiaip dabar toks metas.. aišku daug kas man papriestaraus kad ne piniguose laime, bet kiek toli nueisi be pinigu?.. na gerai, tarkim turesi draugu.. bet tai jejgu ten busi koks nusmurgelis argi ten kas ziures i tave.. taip taip dabar visi sakys kad zmogu vertina ne pagal isvaizda.. bet kazin ar noretum bendraut su tuo kuris visas purvinas ar pan. .. MANO NUOMONE (mano nuomone!!!) tai be pinigu kaip be ranku ir Pinigai yra kaip vertybe siais laikais. Ačiū už dėmesį. Pabrėžiu, kad nėra "teisingų" ar "neteisingų" vertybių. Kiekvienam savos vertybės. Pvz. 2 m. vaikui, didžiausia vertybė gali būti manų košė ar raudona mašinėlė.
Taigi, Rintt, niekas tau neprieštaraus, nes kiekvienam savos vertybės. Be to, vertybės gali keistis, kad ir lėtai... Ale taip ištraukt vieną, ar keletą ir pastatyt prieš visas kitas kažkaip pernelyg.. Egocentriška?.. Galbūt.
Vertybe gali tapti draugystė, pyktis, užsispyrimas, pinigas ar galų gale žalias kastuvėlis. Nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus, odos spalvos ar dar balažin ko. Taigi vertybe gali būti viskas. "Kadangi viskas yra tik reliatyvus Niekas, kam tada kelti šitiek triukšmo; tuo labiau, kad pati tiesa taip pat tik tą akimirką tiesa? Juk neseniai buvo atrasta, jog vakarykštė tiesa rytojaus dieną gali tapti nesąmone. Taigi ar verta eikvoti jėgas ir jaunystę, kad atrastum daugiau nesąmonių? Vienintelis tikras dalykas – mūsų laukia mirtis. Ir vis dėlto gyvenkim! – Kam? Dėl ko? Et!... — [A.Strindbergas "Pamišėlio išpažintis"]" Vertybės... Ach, koks skambus žodis
Pagarba - sau ir kitiems. Mažai esu sutikusi žmonių, kuriems tai svarbu... Greiti tik pašnekėti. Šeima - kodėl ji man ne pirmoje vietoje? Nes be pagarbos, šeima - ne vertybė. Nesupraskit neteisingai. Mylėti ir vertinti - skirtingi dalykai. Jie papildo vienas kitą. Tolerancija - panašiai kaip su pagarba Išvardinau savo trejetuką. Didžiausia vertybė, mano nuomone, yra meilė. Dėl jos sukasi Žemė. Ji yra visur. Tikra, nuoširdi meilė man nieko daugiau neatstoja. Žinoma, yra daug kitų tariamų ar tikrų vertybių, bet pirmoji mano sąraše būtų meilė ir niekas kitas. O kadangi tas pats žodis - meilė - gali turėt daug ir įvairiausių reikšmių, tai, manau, daugiau ir neturiu ką pasakyti šita tema.
![]()
22 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas |

![Wink ;]](https://linksmas.net/images/smilies/wink.gif)