Diskusijos Gyvenimas

Vertybės

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Kov 17, 21:45

Norėčiau, kad padiskutuotume tema:"Kas man yra vertybė". Galima aptarti kelias vertybes, kurios Jums yra svarbiausios.

Pradėsiu aš.
Man svarbiausios vertybės yra:

1. Šeima - kadangi ji apjungia tokias vertybes kaip meilė, pasitikėjimas, užuojauta, parama. Manau dėl šeimos padaryčiau labai daug.
2. Pagarba - ją aš laikau žmonių bendravimo pagrindu. Bendraudama su kitais, stengiuosi juos gerbti, taip pat vertinu, kai gerbia mane (kaip žmogų, individą);
3. Sveikata - man tai vertybė, nes sveikata yra labai trapus reiškinys, kurį praradus iš esmės pasikeistų ir kitos vertybės (pvz:. susirgus nepagydoma liga, nebegalvočiau ar gražiai aš atrodau, ar stilingai apsirengusi).

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Pukuoc

Forumo gyventojas

Šiauliai

65,106.26 Lt

Standartinė » 2009 Kov 17, 22:01

Na tu paminėjai kone pačias svarbiausia vertybes..

Pagarba, tai ne daiktas,kuris pakampėse mėtosi. Jei jos neturėsi, tave žmonės tiesiog sutryps.

Šeima? be abejo, be jos taip pat žmogus tampa tarsi be veido, nes su šeima ateina viskas, nuo A iki Z. Giminės taip pat.

Geriausias draugas. Pats pačiausias. Su jais viskas prasidėjo, su jais ir baigsis.

Sveikata. Pamėginkite nesaugoti šiek tiek ir subyrėsite..;]

Vartotojo avataras

Rintt

Aktyvus dalyvis

Kupiskis

7,765.70 Lt

Standartinė » 2009 Kov 17, 22:18

Didziausia vertybe (nu bent jau man tai pirmiau pagarba tada) tai pinigai :D
be pinigu ,na bus seima, bet nebus nei issilavinimo, nei sweikatos.. nes pvz ir mokslas dabar nebetoks jau nemokamas.. o ir šiaip dabar toks metas..
aišku daug kas man papriestaraus kad ne piniguose laime, bet kiek toli nueisi be pinigu?..
na gerai, tarkim turesi draugu.. bet tai jejgu ten busi koks nusmurgelis argi ten kas ziures i tave..
taip taip dabar visi sakys kad zmogu vertina ne pagal isvaizda..
bet kazin ar noretum bendraut su tuo kuris visas purvinas ar pan. ..
MANO NUOMONE (mano nuomone!!!) tai be pinigu kaip be ranku ir Pinigai yra kaip vertybe siais laikais.
Ačiū už dėmesį.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Kov 17, 22:23

Pabrėžiu, kad nėra "teisingų" ar "neteisingų" vertybių. Kiekvienam savos vertybės. Pvz. 2 m. vaikui, didžiausia vertybė gali būti manų košė ar raudona mašinėlė.
Taigi, Rintt, niekas tau neprieštaraus, nes kiekvienam savos vertybės. Be to, vertybės gali keistis, kad ir lėtai...

Vartotojo avataras

Rintt

Aktyvus dalyvis

Kupiskis

7,765.70 Lt

Standartinė » 2009 Kov 17, 22:28

kurgi ne;DD ateis Grrrusti ir Serpens ir prades gincytis :D
(nors gal ir neprades :roll: gi raudonai paryskinau zodzius "mano nuomone" ) 8)

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Kov 17, 22:31

Aišku, diskutuot galima, nuo to tik įdomiau bus. Aš tik pabrėžiau, kad kiekvienas yra individualus ir kiekvieno nuomonę reikia gerbti.

o diskusijos (argumentuotos) manau išeis tik į naudą :D

Vartotojo avataras

Bite_Me

Forumo gyventojas

Vilnius.

57,027.79 Lt

Standartinė » 2009 Kov 17, 23:14

Ale taip ištraukt vieną, ar keletą ir pastatyt prieš visas kitas kažkaip pernelyg.. Egocentriška?.. Galbūt.
Vertybe gali tapti draugystė, pyktis, užsispyrimas, pinigas ar galų gale žalias kastuvėlis. Nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus, odos spalvos ar dar balažin ko. Taigi vertybe gali būti viskas.
"Kadangi viskas yra tik reliatyvus Niekas, kam tada kelti šitiek triukšmo; tuo labiau, kad pati tiesa taip pat tik tą akimirką tiesa? Juk neseniai buvo atrasta, jog vakarykštė tiesa rytojaus dieną gali tapti nesąmone. Taigi ar verta eikvoti jėgas ir jaunystę, kad atrastum daugiau nesąmonių? Vienintelis tikras dalykas – mūsų laukia mirtis. Ir vis dėlto gyvenkim! – Kam? Dėl ko? Et!... — [A.Strindbergas "Pamišėlio išpažintis"]"

Vartotojo avataras

Naktinė aguona.

Dalyvis

Kažkur anapus.

6,844.47 Lt

Standartinė » 2009 Kov 18, 16:17

Vertybės - tai šeima, draugai, bendravimas, sveikata, jausmai, pyktis, tavo nuosavos mintys.

Vartotojo avataras

Dija

Forumo gyventojas

Kaunas

41,323.06 Lt

Standartinė » 2009 Kov 18, 18:14

Visas šis su*iktas gyvenimas, matyt ;)

Vartotojo avataras

Lumina

Patyręs forumietis

kretinga

434.00 Lt

Standartinė » 2009 Kov 24, 20:56

Vertybės-tai šeima,draugai.Manau,kad šeima yra didžiausia vertybė.Bent jau man.

Vartotojo avataras

Lajalak

Dalyvis

Raudondvaris, kažkur ten prie Kauno

4,535.00 Lt

Standartinė » 2009 Kov 25, 18:42

Vertybės... Ach, koks skambus žodis :m:
Pagarba - sau ir kitiems. Mažai esu sutikusi žmonių, kuriems tai svarbu... Greiti tik pašnekėti.
Šeima - kodėl ji man ne pirmoje vietoje? Nes be pagarbos, šeima - ne vertybė. Nesupraskit neteisingai. Mylėti ir vertinti - skirtingi dalykai. Jie papildo vienas kitą.
Tolerancija - panašiai kaip su pagarba :roll:
Išvardinau savo trejetuką.

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2009 Bir 19, 18:10

Vertybės - tai yra tokie dalykai, kurių nenorėtum atiduoti už jokius pinigus, ir nenorėtum su jom išsiskirti. man labai svarbu yra toleransija, draugai ir artimieji, vidinis grožis. tiek sugalvojau dabar. :D

Vartotojo avataras

Kvaksia

®espect

7,334.39 Lt

Standartinė » 2009 Lie 08, 21:36

Šeima
Draugai
Sveikata

Vartotojo avataras

Rain girl

Aktyvus dalyvis

Klaipėda

16,652.38 Lt

Standartinė » 2009 Lie 10, 14:14

Didžiausia vertybė, mano nuomone, yra meilė. Dėl jos sukasi Žemė. Ji yra visur. Tikra, nuoširdi meilė man nieko daugiau neatstoja. Žinoma, yra daug kitų tariamų ar tikrų vertybių, bet pirmoji mano sąraše būtų meilė ir niekas kitas. O kadangi tas pats žodis - meilė - gali turėt daug ir įvairiausių reikšmių, tai, manau, daugiau ir neturiu ką pasakyti šita tema. :m:

Vartotojo avataras

Dogma.

®espect

Zarasai

1,214.48 Lt

Standartinė » 2009 Lie 10, 17:38

man vertybės.šeima (kurioje dabar gyvenu) gal būt draugai...(bet su jais susimatau vis rečiau...) nežinau kas daugiau :roll: :cry:

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių