Šiuo metu skaitoma knygaKad tos knygos rya gryna komercija.. taip, vienu metu ir man jos buvo itin svarbios, ir maždaug, vuisokie "Heroinai" - taigi čia lygis ją perskaičiusiam būt!, bet kai vėliau surpanti, jog ten visiškas šūdo malimas, fantazijos, o pats Melvin Burgess per kelias savaites (per kurias aš, tarkim, turėčau nueiti priduoti knygą į biblioteką) parašo po kelias knygas.
Savu laiku tokios knygos imponuoja, kol neperskaitai tikrai gerų knygų.(; Taip kad linkiu pereiti tą amžių, kai "Beveik suaugę" leidžia geriausias knygas Jūsų nuomone, ir atrasti tai, kas iš tiesų vadinama geromis knygomis.(; Ką tik baigiau skaityt 'Rugiuose prie bedugnės', nes vis girdėjau, kad gera, populiari ir t.t. Bet itin didelio įspūdžio nepaliko, o skaičiau, kad ji net dėl apibūdinimų, žodžių buvo uždrausta kai kuriose šalyse, tačiau nemanau, kad yra ko ten uždraust.
O rašėt apie beveik suaugę serijos, iš jos man pasirodė visai įdomi knyga 'Aš kvėpuoju!'. Dabar pradėjau skaityt 'Sofijos pasaulis' Jostein Gaarder. Įdomu, gan sunku viską įsimint tą filosofijos istoriją, pradeda maišytis. ;} Vienas žmogus ,priėjes prie ant stalo gulinčios knygos, dūrė į ją pirštu ir pasakė:
-Pati nuostabiausia knyga. pačio skaitymo metu negalėjau atsitraukti nuo jos.sakyčiau,gyvenau ta knyga. kai kurios vietos sukeldavo šypseną,kai kurios gumulą gerklėje.kai kur reikėdavo skaityti keletą kartų ,jog suprastum potekstę tarp eilučių. kai kur buvo baugu skaityti teisybę apie gyvenimą. visumoj,man,knyga liūdno tono, ir ji viena iš auksinių. Ė.M.Remarkas 'Trys Draugai' whatever nuostabią knygą skaitai
![]() ![]() dabar skaitau Remarko "Dangus neturi išrinktųjų", turi panašumu su trimis draugais (lenktyninis automobilis, ta kalnu sanatorija), bet viskas tuo pačiu kitaip, jo knygos nėra banalios,kur visi ant galo laimingai ir ilgai gyveno.. ne muileškės ar kt.. nors dar neperskaičiau visų jo knygų, bet tikrai laikui bėgant padarysiu.. be to, norisi vėl, antrą kartą,skaityti "Trys draugai" ![]() o dė beveik suaugusių, manau tai yra tam tikro amžiaus literatūra,kai skaičiau,buvo puiki,dabar - tuštybė.. vieniems tai ir liks puikūs kūriniai,kitiems bus puikus tramplinas puikiam literatūriniam skoniui ![]()
tai tau turbūt per daug sunku suprast tai kas ten parašyta ![]() kol kas heroino perskaičiau 83 psl. nelabai įdomu,bet kuo toliau tuo įdomesnė darosi.. ![]() patiko "darant tai" ![]() juokinga protarpiais. ir netgi dažnai..
Per daug sunku... ![]() (o šiaip Tau patarčiau pažindintis su gerom knygom būtent nuo "Arbūzų cukruje" - galima rasti tik internete pirkimui arba bibliotekoje. Aišku, knyga nepatiks, jei nepatinka tokie pamąstymai, jei nepatin ka, kai reikia sakityti tarp eilučių, surpasti potekstę, o labiausiai jei nedomina anei hipiai, anei tiltai tarp žmogaus ir pasąmonės.(; sudėtinga š esmės knyga, tačiau kai vėliau otkių daugaiu perskaitai, supranti, kad tai tėra paprasta knyga, nuo kurios reikėtų pažindintis su gerom knygom, kurias reikia jausti ir išgyventi.) Aišku, kievieno asmeninė nuomonė ir apie "Arbūzų cukruje", ir apie "Beveik suaugę", tačiau kiek pžįstu žmonių, beveik visi skaitė "Heroiną" ir kitas knygas iš tos serijos, tačiau vėliau jos tiesiog nebetampa svarbios. Visiškai. Nes jos bevertės, nes ten pilna fatazijos (taip, nei "Kendėje", nei "Heroine" neperteikta narkomano gyvensena, pasaulėžiūra, jūtimai), o tik išsigalvota, kaip patys autoriai mano. Yra dalis tiesos, tačiau kai susidūri su tų knygų scenarijais tikrame gyvenime, t.y., kai [adedi narkomanui pagyt, o dar baisiau, jei pats esi narkomanas ir nori pagyt - surpanti, kadir tebuvo fantazijos.(; Tik tiek. ‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai |