http://gyvenimas.delfi.lt/grozis_ir_sveikata/netaisyklinga-kontaktiniu-lesiu-prieziura-gresia-aklumu.d?id=52367133
Čia toms kurios gyvena "ekonomiškai" akių sąskaita. Nešioju jau apie 6 metus. Ir gerai žinau jog pernešioti lęšių negalima. Jei jie skirti mėnesiui, tai gali uždelsti savaitę jei lęšiai dar atrodo geri, bet ne daugiau. Akys yra jautrus organas, reikia švarių, prižiūrėtų lęšių, o ne laukti kol "išskįsta".
Kontaktiniai lęšiaiKiekvieno žmogaus akys į kontaktinius lęšius reaguoja skirtingai. Vienam gali sustamdyt regėjimą, kitam pagerint iki vieneto o kitam akys gali supūt. Nu aišku čia persistengiau, bet man juokingai skamba ''mano mamos pažįstamos draugės daktarės pacientės dukros vaikino mamos močiutės anūkės iš tėvo pusės sesuo sakė, kad padėjo :), tai bėgu ir aš pirkt linzių :)))''. ir nelabai supratau išsireiškimo ''gali mažinti savo regėjimą''. Mano supratimu tai reiškia jį bloginti, silpninti.
Nu aš atsiprašau jei įžeidžiau, ėmiau žmones ''bendratimi'' o ne konkrečiai kažką, nes jau pakankamai buvo tokių kuriem kažkieno pažįstamo pažįstamo (x n kartų) pažįstamo draugas pasakė ir dabar dar internete klausiama, ar kam nors iš 3mln nebuvo taip pat :) (sori, aš pikčiurna)
Kas per pardavėja jei sako kad nereikia?? Nu jeigu pas tą pačią eisi tai tada iš karto sakyk puse dioptrijos mažesnes, o šiaip tai kitos turėtų suprast kad rekia puse silpnesnių. Nu bent aš nebuvau pas tokią ''keistą'' pakliuvus, o pirkau daug.Nu visą laiką būdavo pvz kad paprašau -3 linzių, tai tada paklausia ar aš ne pirmą kartą perku ir ar žinau kad reikia silpnesnes pirkt. Pasakau kad žinau ir tada parduoda reikiamas.
Greičiausiai nesusikalbėjot, nesuprato jog tu akinių stiprumą sakai.
Beje kiek tu tų vienadienių nusipirkai? Jei pakuotę, tikiuosi nenešioji tų perstiprių lęšių? Stipresnių lęšių nešiojimas kenkia akims ir jas silpnina. Nepraplėštus konteineriukus galima gražinti ir pakeisti į reikiamą stiprumą. Ir pirkt online - perpus pigiau. Pvz. aš perku http://lesiai365.lt aišku galima, kodėl ne? Svarbu kad akys gerai priimtų, bet čia jau ne nuo amžiaus priklauso. O šiaip, aš manau, kad linzes rekomenduoja vyresniems todėl, kad jaunesni gali netinkamai prižiūrėt, o va tada negerai. bet tai čia nuo žmogaus priklauso, svarbu kad rimtai į tą priežiūrą žiūrėtum.
o keičiant linzes būtinas pirkimo čekis? Nes man kaip tik, vieną porą ne į silpnesnes, o į stipresnes pakeist reiktų, bet čekio tai tikrai jau nebeturėsiu. ai o dėl to pirkimo internetu tai čia dar klausimas kur pigiau. Nu nebent gal po 3 poras ir tt perkant labai pigiai išeina, o šiaip tai nežinau.. Aš optikoj turiu 20% nuolaidą tai man internete brangiau gaunasi. Taip kad tikrai ne perpus pigiau internetu :) pvz aš perku http://lesiai365.lt/p/freshlook-dimensions/67, ir optikoj už 49Lt nusipirkau. Ir dar + nereikia bijot kad pradurtą konteinerį atveš, ar šiaip brokuotą prekę. Pasipasakosiu, gal kad įdomu bus. : D
Jau seniai norėjau lęšių, ir čia rašiau, kad nepavyko įsidėti, bet pagaliau nusprendžiau atsikratyti žiauraus diskomforto - akinių. Nuėjau į optiką, pasitikrinau regėjimą, nusipirkau mėnesinius lęšius. Įsidėjau iš pirmo karto (keista), o išsiiminėjau apie 15 min (irgi keista). : D Bet visumoj, atėjusi namo vėl išsiėmiau, įsidėjau, viskas ok, pavyko greitai. Tik labai dabar prižiūriu higieną, bijau tuos lęšius sugadinti, suplėšyti ir t.t. Saugau vienu žodžiu. Diskomforto nejaučiu, dabar galvoju o dieve kaip galėjau su akiniais vaikščiot. : D Tik svarbu lašinti dirbtines ašaras į akis, kad neišsausėtų. (: Tai dabar vis žiūriu tinklapius, kur pigesni tie lęšiai ir skystis, nes aš palyginus daug sumokėjau. 101Lt. Taigi vat, kas nesiryžta, tai žinokit verta pasikankinti pirmą kartą, vėliau jau lengva, žiauriai patogu! ‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata |