Amžiaus skirtumas santykiuosejaučiu savo sąmoningumo lygį, už kaikuriuos bendraamžius daug aukštesnis, už kaikuriuos bendraamžius daug žemesnis, nors patirtis panaši. Už kai kuriuos daug vyresnius daug aukštesnis, nors jie turi daug daugiau patirties. Už kaikuriuos daug jaunesnius daug žemesnis, nors jie tik mokyklos suolą ir tematę.
tai greičiau ne siela ar sąmoningumas,o tiesiog didesnis subrendimas ar paprasčiausiai charakteris.Pvz. į sąmonę įeina ir emocijos,o jos priklauso ne nuo sielos amžiaus,o nuo pačio žmogaus jautrumo ar sociopatiškumo.Mintys,žinios ir visa kita yra įgaunamos,ties nauju kūnu sieloje yra prislopinama visa ta susikaupus info ir kai vaikas auga,jis gauna naujos info,naują aplinką todėl po truputį ta sena informacija ir dingsta išvis,ji yra pakeičiama.Neveltui juk dažnai sakoma,kad maži vaikai dar prisimena kažką iš ano gyvenimo.
Emocijos yra mūsų ego, prie ko čia sąmonė. Mintys yra proto kūrinys, ne sielos. Kol protas kalba, siela tyli. Tam ir medituojama, kad nutildyt protą ir išgirst sielą. Po septynių minučių proto tylos siela prabyla. Žinios nėra suvokimas. Žinios yra proto kūrinys, suvokimas - sąmoningumas. Nebūtina turėt žinių, kad suvokt, nebūtinai suvoksi jei turėsi žinių. Prisiminimai iš proto dingsta, sąmonė nebukėja.
jei pažiūrėtum į sąmonės oficialų apibrėžimą,pastebėtum,kad į sąmonę įeina ir mintys, ir suvokimas, ir emocijos ir dar patirtis manrods.O ego,jei gerai atsimenu, reiškia "aš" neveltui sakoma,kad egoistas yra žmogus,siekiantis visko tik sau.Tai pagal tavo išvedžiojimus,jeigu emocijos yra ego,tai egoistas - daug emocijų turintis žmogus?
Aha, ego suvokiamas kaip atskiras nuo visko aš, o kadangi esi atskiras, tai ir kyla visokios emocijos kaip godumas, pavydas, baimė, netolerancija.... Iš to kyla kančia. Taip manau, kad kol mes neatsisakysim savo ego, t.y. nesuvoksim, kad visa (visi žmonės, gamta, gyvūnai, visata, dievas) visgi esame vienis, tol kentėsim nuo savo egoistiškumo.
Normalu. Tai ne bėda, o jei atvirkščiai, tada bėda. Sako į tėvus tik tinka. Koks tėvus? Su vyru iki galo gyvenimo galima turėti vaiką, kol jis gyvas, jis gali moterį apvaisinti. Vyras 150 metų gali būti toks pats žaismingas kaip ir berniukas. O tu čia tikrai nematai nieko nenormalaus? Kad ir mergina 16-metė, o vyras 40-metis. Tau tai tikrai atrodo normalu? Man kažkaip vis dar nesitiki, kad yra tokių žmonių... Kaip tu manai, ko tas 40-metis nori iš 16-metės, kad būna su ja? Ir ką ji jame randa? Laaaabai (pabrėžiu - labai) retai kada būtent tokiuose metuose (16 ir 40 imkim kaip pavyzdį) žmonės tikrai jaučia meilę, jei tai iš vis įmanoma.
Biblijoj, Senajame Testamente yra daug žiaurumų ir Senas Testamentas buvo nusiųstas norint sunaikinti žmoniją, nes žmonija labai kenksminga ir ateiviai nieko protingesnio nematė. O tik Naujasis Testamentas buvo nuo Dievo, kad ištaisytų pavojingą programą įdėtą Senajame Testamente, nors 10 tarsi Dievo įsakymų geri, juos vykdant daug silpnumų savo galima nugalėti, reikėjo gražiais dalykais padengti norint kažką rimto ir pražūtingo įdėti.
Nežinau, nes aš vyras, o vyrui su daug vyresne moterim bus sunkumai. O moteriai svarbu, yra toks posakis, kad tik vyras truputi nuo beždžionės skirtųsi ir jai jis bus geras, tinkamas, jei jis bus šiltas ir dovanos savo švelnumą, gerą nuotaiką, šilumą.
Tikiu, aš ne tik Biblija tikiu, mokslinės fantastikos neprisiskaičiau.
Reikia kurti šeimą, kada pamilsi kokį nors žmogų, kada bus meilė. Moteriai ypač gerai kurti šeimą iš meilės, vyrui tai ne taip svarbu, jis gali ir nemylėdamas vesti, jis tik įvertins, kad tai jam artimas, brangus, ypatingas žmogus.
Vien tai, kad toks amžius negaliu pasakyti, kad tai nenormalu.
Tikrai.
Nori pripildyti ja savo dvasia, atnešti jai tikrą džiaugsmą.
Sielos šilumą, džiaugsmą tikrą, švelnumą, rūpesti, meilę, galima vardint ir vardint.
O tai manai, kad kokiai 16metei su 100mečiu būtų lengva?? aš neįsivaizduoju savęs mylinčios už save kokį 20 metų vyresnį vyrą.. per didelis skirtumas, skirtinga patirtis.. šiaip neteisingas posakis man tikrai vyras neturi būti panašus į bezdžionę..
aišku.. o kuom dar tiki? ir ar tu tikrai krikščionis?? nes kažkodėl, man atrodo, kad tu kito tikėjimo
na dėl meilės tai sutinku.. tačiau, manau, kad abu žmonės turi mylėti vienas kitą.. tačiau, kas bendra tarp meilės ir sielų amžiaus skirtumo??
Aš atsakiau. Jai sunkumai tik galėtų kilti, kad jį reiktų daugiau prižiūrėt dėl sveikatos galbūt, bet ne psichologiniai sunkumai, jei ji pati neprisigalvotų kad tai nenormalu.
Daug kuo.
Tai, kas dabar vadinama Krikščionybe neturi nieko bendro su Naujuoju Testamenu.
Nieko bendro. Meilė neatsiranda nuo žmogaus noro, gali pragyvenęs 20 metų ir gyvenantis pirmą gyvenimą pamilti moterį kurios sielos patirtis 700 metų. ‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas |

man tikrai vyras neturi būti panašus į bezdžionę..