|
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Rgs 07, 21:03
Nežinau,ar daug ką ši tema domina,bet norėčiau paklausti jūsų nuomonės apie žmogaus laisvę,o tiksliau - apie jo saviraišką,savęs parodymą aplinkiniams. Turbūt pastebėjote,jog dabar žmonės labai vengia parodyti savo kūrybą,atskleisti savo neįprastus hobius,pomėgius,savybes.Netgi bendraudami vengiame pristatyti tikrąjį "aš",savo charakterio savybes,talpinamės į rėmus,dedames tas vadinąmasias "kaukes".Kažkaip visi tampame vienodi,bijodami atsiskleisti,o tie,kurie,kaip sakant,yra "fuck the system" dažniausiai daro tai tik dėl maištavimo,o ne dėl pačios laisvės idėjos.Tai ypač prasideda dar paauglystėj ir vėliau jau beveik nebeišaugama iš to. Taigi,kaip suprantate žmogaus laisvę?Ar ji egzistuoja?Ar ji išvis gali egzistuoti?Ar jos reikia?Kodėl žmonės vis labiau užsisklendžia savy,kodėl bijoma reikšti nuomonę?Ir kaip tai pataisyti?O gal,Jūsų nuomone,žmonės yra labai raiškūs ir be galo save išreiškia pastaruoju metu?Kaip įsivaizduojate laisvą žmogų?Ir nuo ko žmogui reikia išsilaisvinti?Būtų gerai kažkokie argumentai ar pavyzdžiai. 
--------------------------------------
-

Simonna
- Aktyvus dalyvis
-
- Kaunas
- 6,188.45 Lt
» 2011 Rgs 07, 21:18
O gi žmogus bijo parodyti savo tikrąjį "aš" ar savo kažkokius gabumus dėl to jog bijo jog kiti jį atstums.Tam,kad žmogus pilnai galėtų atsiskleisti jam dažniausiai reikia kažkokio paskatinimo bei žinoma kitų supratingumo.Nes nu sakykim žmogus ateina ir parodo savo tikrąjį "aš" turbūt daugelio žmonių reakcija būtų neigiama,nes jie galbūt buvo jį įpratę matyti visai kitokį. Didžiausia kliūtis žmogui atsiskleisti yra aplinkinių abejingumas tam jog tu sugebi daryti kažką jog galbūt nedaugėlis sugeba, juk kaip ir visada atsiranda žmonių kurie tau nori pakenkti, jie tiesiog tave laikytų kitokiu nei kiti.Aišku artimiausi tavo draugai galbūt tave palaikytų, bet galbūt ta kliūtimi taptų kiti žmonės kurie neprioažysta tavo sugebėjimų, galbūt tu jiems būtum tik pašaipų objektas ir šaipytųsi iš tavo sugebėjimų kažką daryti kitaip nei kiti.
-

insomned
- Forumo gyventojas
-
- Vilnius
- 296.00 Lt
» 2011 Rgs 07, 21:26
aš manau priklauso nuo charakterio ar gali parodyt ar ne. nors aišku, paskatinimo irgi reikia. šiaip, asmeniškai man, kad išsakyt savo požiūrį į kažkokius dalykus, tikrai nereikia dažytis plaukų ryškiai, skustis plikai ar rengtis iššaukiančiai. o jei noriu pakeist arba pakeičiu įvaizdį tai tik dėl to, jog man gražu. jokiom subkultūrom nesistengiu priklausyt. realiai pažįstu žmonių, kurie ne iš kokio maišto, bet šiaip ar taip reiškias būtent tokiais būdais. ir jaučias pukiai! tad nieko prieš neturiu, ypač jeigu po kokiais žaliais plaukais ar juodais kerzais slypi stipri asmenybė ir turintis tvirtą nuomonę žmogus. tokiais atvejais gerbiu)
Paskutinį kartą redagavo insomned 2011 Rgs 07, 21:29. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Rgs 07, 21:51
Simona,o kaip reiktų pakeisti tokią situaciją?Kaip įkvėpti talentingam ar tikrai individualiam,kupinam vertingų idėjų žmogui tos drąsos būti laisvu ir išreikšti save?Jeigu,tarkim,pažinotum menininką,kurio kūryba Tau patiktų,bet jis bijotų su ja eiti toliau,kaip jį skatintum?Kur čia šaknys tos netolerancijos?Pačioj visuomenėj giliai įaugusios?Ar pats menininkas turi problemų bijodamas save parodyti?
Breed,o kaip žmonės,kurie ne tik per išvaizdą bijo save parodyti,bet ir per mąstymą?Klausos "bendros" muzikos,laikos nuomonę sau,neišsiskiria išvaizda,stengias kuo labiau susilieti su aplinka?
-

insomned
- Forumo gyventojas
-
- Vilnius
- 296.00 Lt
» 2011 Rgs 07, 22:00
na čia kažkaip keista, nes jei jau žmogus klausos tos "bendros" muzikos tai manau jam tiesiog šitaip patinka ir jis visai nepasislėpė, o tiesiog neatrado savo mėgstamo žanro ar atlikėjų. kai kurie beje, jų net nesistengia atrasti. nes realiai dar mažai buvau sutikus žmonių, kurie bijo parodyt, jog klauso ar žiūri ne vien miniai bendrus dalykus. nu nežinau, vat dėl išvaizdos tikrai pritariu, gal bijo ar ką, bet dėl muzikos.. o mąstymas tai ką žinau, kartais irgi patyliu kai esu kompanijoj kur žinau, jog tikrai mano nuomonė nebus priimtina, tačiau dažniausiai pasisakau. nesijausčiau savimi jei nuolat linksėčiau galva, net jei kategoriškai kažkam nepritariu.
-

Simonna
- Aktyvus dalyvis
-
- Kaunas
- 6,188.45 Lt
» 2011 Rgs 07, 22:20
Gabe7 rašė:Simona,o kaip reiktų pakeisti tokią situaciją?Kaip įkvėpti talentingam ar tikrai individualiam,kupinam vertingų idėjų žmogui tos drąsos būti laisvu ir išreikšti save?Jeigu,tarkim,pažinotum menininką,kurio kūryba Tau patiktų,bet jis bijotų su ja eiti toliau,kaip jį skatintum?Kur čia šaknys tos netolerancijos?Pačioj visuomenėj giliai įaugusios?Ar pats menininkas turi problemų bijodamas save parodyti?
Tokią situaciją būtų galima pakeisti tik užkirtus kelią patyčioms.Dabar į visą tai žiūrima pro pirštus iš tų akcijų "prieš patyčias" beveik jokios naudos.Reikia kažkaip pradėti daugiau skatinti visuomenę būti tolerantiškesniems vieni kitiems.Šiaip yra sakoma,kad būtume tolerantiškesni vieni kitiems,bet vien žodžių neužtenką, reikia pradėt kažką daryti į visa tai pradėti rimčiau žiūrėti.Aš jį bandyčiau skatinti palaikydama to žmogaus norą kažką daryti, bandyčiau jį padrąsinti ir nebijoti parodyti savo gabumų. Manau gal ir pats menininkas turi problemų jog bijo atsiskleisti, pvz galbūt dėl per didelio kitų spaudimo,įtampos, dėl baimės būti atstumtam tų priežasčių manau gali būti labai daug...
-
null
- Dalyvis
-
- 5,399.00 Lt
» 2011 Rgs 07, 22:25
Didžiausia kliūtis žmogui jis pats. Per daug mes kritiški sau ir kitiem, per daug rimtai į gyvenimą žiūrim, per daug lyginam save su kitais. Manau, viskas kyla iš nusistatymo, kad aš nepakankamai geras, aš nevertas meilės toks, koks esu. Taip įtariu, kad laisvė ateina su suvokimu. Suvokimas ateina su patirtim.
-

Haiuri
- Aktyvus dalyvis
-
- 22,750.59 Lt
» 2011 Rgs 07, 23:19
Žmogus gali daryti viską, kol jo laisvė, netrukdo kitų žmonių laisvėms... Tiesiog kiekvienas savaip...
-
null
- Dalyvis
-
- 5,399.00 Lt
» 2011 Rgs 07, 23:21
tai vat ir įdomu kodėl nedaro
-

Vykst
- ®espect
-
- Kaunas
- 2,821.00 Lt
» 2011 Rgs 07, 23:26
urbanizacija!!!12metės jau vaikšto su C papais ir pumpina 9.5 bambalį, o 10ečiam škacui svarbiausia dienoj kaip neišsitept treningo ir gaut parūkyt. va čia yra laisvė!!! do whatever you want lolz o šiaip this s h i t is fcked up, kuo toliau gyvenu tuo man žmonės daros šlykštesni, per daug jau tos laisvės matyt...ai ir nekenčiu p i d a r ų kur nešioja aptemtas kelnes kokios raudonos spalvos ir jų kojų storumas kaip mano dilbio ir dar skateshoozai įkirsti bilekokie, alergija man nu beleką čia pavariau bet p x  ;**
-

Sturgelis
- Forumo gyventojas
-
- Somewhere under the Sun
- 5,520.43 Lt
» 2011 Rgs 08, 15:44
Su ta saviraiška gan įdomu... Išsišaukti iš minios madinga, tai kur čia saviraiška? Kažkokia nesąmonė ir tiek. Kartais persistengiama tiek, kad žiūriu į žmogų ir bandau jo lytį nustatyt. Dar erzina, kaip Vykst sakė, tie visi vaikai vaidinantys ale suaugusius. Kai pasiklausiau 9toko, kad jo klasiokės į pamokas ateina girtos, tai pakraupau. Dar buvo kad iš tos pačios klasės mokyklos bibliotekoj besimasturbuojantį rado ; DD Juokinga, bet baisu. Kyla klausimas, kaip taip galima?
-

Simonna
- Aktyvus dalyvis
-
- Kaunas
- 6,188.45 Lt
» 2011 Rgs 08, 17:52
Sturgelis, tai čia hormonai.  D Bet eina sau besimasturbuojantį pagavo mokykloj ,nu žiauru. 
-

Sturgelis
- Forumo gyventojas
-
- Somewhere under the Sun
- 5,520.43 Lt
» 2011 Rgs 08, 21:35
Jis tada gal 7tokas buvo, taigi vaikas dar ; DDD p.s. tikybos mokytoja jį pričiupo ; DD
-
null
- Dalyvis
-
- 5,399.00 Lt
» 2011 Rgs 08, 22:17
žiauroka tikybos mokytoja, kad visa mokykla žino.
-
lobo
- Dalyvis
-
- VNO
- 4,963.20 Lt
» 2011 Rgs 08, 22:29
as tai manau, kad siuo metu tai yra labai palankios salygos betkokiai saviraishkai ir zmones tikrai tuo naudojasi. blogai, kiek zmoniu yra prikure blogu kuriuose raso dienos ispudzius, gvildena aktualijas, kelia savo kuryba, talpina info kaip paciam pasidaryt stipriaka ir t.t. ir t.t. kai kurie populiarus, kai kurie ne, kai kurie susilaukia pripazinimo, kai kurie kritikos, bet zmones juos raso. youtubas, kiek zmoniu prikele tiek tupu nesamoniu, tiek gan solidzios kurybos. ir net nesulauke tukstanciu perziuru ar fanu, kelia toliau. devianart ar kaip ta fignia vadinasi, kiek ten xebra prikele savo kurybos. kiek yra teminiu forumu, kur xebra tautos teismui pateikia nuo fotkiu ar dainu iki sukurtu puslapiu ir t.t. mano akimis ta saviraishka liejasi per krashtus. relybeje tas pats. rengiami ivairus konkursai dazniausiai nesiskundzia dalyviu skaiciumi. be viso to, daznas turi nuomone apie dalykus apie kuriuos nieko nenumano, bet yra pasiryzes ne tik ishsakyti ta savo nuomone, bet ir ginti ja. paprasciausiai, jei nesi linkes ishreikshti savo nuomones kazkiu klausimu, nes neturi savriu argumentu jai pagristi, vistiek zmoniu galvose formuosis nuomone, kad esi uzdaras/nedrasus, neishsilavines arba tiesiog ...
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
|
|
|