Šis bei tas Pašnekesiai

Lietuvos lenkai

Vartotojo avataras

Delijana

Lankytojas

166.93 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 19:19

Sveiki visi. Labai norėčiau sužinoti, ką manote apie Lietuvos Lenkus? Pati esu Lenke, bet gimiau ir visą gyvenimą gyvenu čia, Lietuvoje ir niekad nesu buvus Lenkijoje. Labai dažnai tenka išgirsti arba skaityti piktus komentarus, tokius kaip - "užmušt Lenkus", "nekenčiu Lenkų" itt. Pasidaro pikta, nes dauguma mano pažįstamų, Lenkų, yra UŽ Lietuvišką programą Lenkiškose mokyklose, taip pat mum nieko nereiškia tas Lenkiškų gatvių pavadinimų nuemimas, mes mylim Lietuvą, krepšinį, turim daug draugų Lietuvių kuriuos irgi mylim, bet visvien atsitinka taip, kad viešoje vietoje kalbant lenkiškai (pvz telefonu) sulaukiame piktų komentarų. Tai nėjaugi dėl tų kelių nevispročių lenkų, kuriem nėra daugiau ką veikt o tik protestuot dėl kažkokių kvailų lentelių su lenkiškais gatvių pavadinimais nuemimo, turi kentėti visi kiti, LIETUVĄ tikrai mylintys lenkų tautybės žmonės? Pasisakykit, nes tikrai įdomi Jūsų nuomonė.
Ačiū.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Fobija.

Forumo gyventojas

Kaunas.

4,233.51 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 19:48

Na daugelis žmonių apie lenkus sprendžia iš fūlės suvažiavimų kiek pastebėjau tai ta nuomonė ir gaunas nekokia. Kiti tiesiog nori,kad Lietuva ir išliktų Lietuva,o nebūtų kaip kokia Anglija ar dar kokia šalis kur vien užsieniečiai gyvena. O mano asmeninė nuomonė.. Nežinau. Nieko,kad jau LABAI būtų tai neturiu nei prieš lenkus nei prieš ką kitą (išskyrus rusus lol), bet aišku būtų smagu,kad lenkų Lietuvoje nepasidarytų daugiau nei tikrų Lietuvių. O šiaip jei žmogus lenkas-tikrai jo nenuvertinu ir niekada negalvosiu kad jis kažkuo blogesnis už lietuvius : )

Vartotojo avataras

Delijana

Lankytojas

166.93 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 20:12

Bet aš nekalbu apie emigrantus iš kitų šalių :) Juk mes esame Lietuvos piliečiai, LIETUVIAI, mokomes Lietuviškuose universitetuose, dirbam Lietuviškose firmose, bet vistiek negalim būti tikrais Lietuviais? Aišku, galėčiau pakeist savo pavardę ir visiem sakyti kad esu tikra Lietuvė, bet aš gerbiu savo šeimą ir taip nepadarysiu :) Tiesiog labai nemalonu būti kažkuo išskirtiniai, o kartais net apkalbamai vien dėl tautybės. Labai norėtųsi, kad požiūris į Lenkus pasikeistų, nes patikėkit, ne visi eina protestuot ir palaikyt Tomaševskio ;)

Vartotojo avataras

insomned

Forumo gyventojas

Vilnius

296.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 20:23

Nežinau man tai labai nepatinka toks požiūris. Gal, nes pati turiu lenkiško kraujo, o gal dar ir dėl to, jog jaučiu tokias replikas dažniausiai sklindant iš jaunimo, auksinio Lietuvos "patriotiško" jaunimo! Neapykanta tai tautai ir tiek, o jei kada nors emigruosiu tai manau irgi prisidėtų. Kuo toliau, tuo draugiškiau atrodo užsieniečiai palyginus su mūsiškiais.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 20:44

taip jau yra. :D nieko nepadarysi,kad gimei lenke.Ir tautybė rašoma iš mažosios raidės. :>

Vartotojo avataras

Blofeld.

®espect

Šiauliai

2,034.71 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 22:22

Visų žmonių tautybės rašomos iš mažosios raidės. Fail tau. :/

O ką žinau, aš lenkų nelabai ir mėgstu, vien dėl tos visuotinės nuomonės, pamačius kaip elgiasi per futbolo varžybas, kad bando Vilnių užimt ir t.t.

Bet kai bendrauju su lenku, tai visai normaliai, neišskiriu iš kitų žmonių.

Vartotojo avataras

Delijana

Lankytojas

166.93 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 23:32

Blofeld. --- Ok, fail man. šiaip specialiai parašiau iš didžiosios, bet neaiškinsiu kodėl. Ok, tegul buna taip kad kad nežinojau, mokausi iš savo klaidų :) O jei nemėgsti Lenkų vien dėl visuotinės nuomonės, ką gi, reiškia tu neturi savo nuomonės, darai tą ką daro visi, fail tau ;)

P.S. Taip, taip, aš ir vėl parašiau "Lenkų" iš didžiosios raidės, ooops

Vartotojo avataras

Vykst

®espect

Kaunas

2,821.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 23:37

Man rusai n kartų geriau nei lankai : D

Vartotojo avataras

Delijana

Lankytojas

166.93 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 02, 23:44

Vykst - Argumentuok, jei sugebi :]

Vartotojo avataras

Fobija.

Forumo gyventojas

Kaunas.

4,233.51 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 03, 07:47

Delijana rašė:Bet aš nekalbu apie emigrantus iš kitų šalių :)

Bet kiti nežino,kad tu neemigrantė kai kalbi tarkim mieste gatvėj lenkiškai. ; D Jeigu čia taip tiesiog paėmus,kad gatvėj reaguoja.

Vartotojo avataras

Vykst

®espect

Kaunas

2,821.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 03, 11:41

nes jų kalba negraži naqui " CO za asy k u r wa mač" blah ir šiaip tokie scammeriai atrodo vagys, visur jų pilna, daugiau net nei lietuvių...o rusai tai kiec nes rūko ir geria baltą : xx :D

Vartotojo avataras

Etcetera

Moderatorė

Vilnius.

8,985.19 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 03, 12:21

Mano giminėj yra lenkų, pati prieš kitų tautybių žmones nieko neturiu - nei prieš lenkus, nei prieš rusus, nei prieš gudus. Bet yra vienas dalykas, kuris man nepatinka. Aišku, tai neliečia visų lenkų tautybės žmonių, tačiau kas čia per nesąmonė: atsikraustai į svetimą šalį (ar lieki čia nuo senų laikų, nesvarbu) ir dar reikalauji, kad gatvė būtų rašoma lenkų kalba? Mano nuomone, jei jau gyveni svetimoj šaly, tai turi mokėti tos šalies kalbą. Tarpusavy kalbėkis savo kalba į sveikatą, tačiau su tais, kurių nepažįsti, kalbėkis taip, kaip pridera. Čia nėra konkrečiai kažkam, tik va įsiutino mane ketvirtadienį. Pirkau gėlių, man sako, 'penki litai', sakau, parašyta trys? Sako, što? Ir taip pat būna po turgų pasivaikščiojus, nesijauti, kad gyventum Lietuvoj. Na, nukrypau į lankas, truputį, bet savo tolerantišką nuomonę išsakiau.
Geros dienos.

Vartotojo avataras

Delijana

Lankytojas

166.93 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 03, 12:23

Vykst -- Ar girdėjai kad Lietuvoj lenkai vartotų tokias frazes, ar girdėjai tik per youtube? :D Čia tik Lenkijoj taip šneka. Mes naudojam rusiškus keiksmažodžius (taip pat kaip ir lietuviai), rukom žolę ir geriam baltą. Lietuviai, rusai ir lenkai skiriasi TIK kalba, daugiau niekuo.

Vartotojo avataras

Delijana

Lankytojas

166.93 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 03, 12:27

Dž., visiškai, 100%, su tavim sutinku ! Gyvenant Lietuvoj reikia mokėt lietuvių kalbą ir reikia gyvent pagal Lietuvos taisykles. Aš pati nekenčiu tų lenkų, kurie protestuoja, tuo kurdami tokį piktą požiūrį į visus lenkus.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 03, 18:57

Delijana rašė: šiaip specialiai parašiau iš didžiosios, bet neaiškinsiu kodėl
P.S. Taip, taip, aš ir vėl parašiau "Lenkų" iš didžiosios raidės, ooops

ir po to stebitės,kodėl jūsų niekas nemėgsta..

Šis bei tas Pašnekesiai

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (795) buvo 2025 Gru 08, 09:28

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių