Diskusijos Gyvenimas

Dirbtinis apvaisinimas

Vartotojo avataras

gegelal

Dalyvis

Colchester

2,108.22 Lt

Standartinė » 2011 Bir 24, 11:13

Dirbtinio apvaisinimo metu subrendusi kiaušialąstė vakuuminiu būdu yra išimama iš kiaušidės, patalpinama į indą su specialiu skysčiu, ten apvaisinama vyro spermijais ir paskui yra įvedama į gimdą, kur užsimezga vaisius. Metodo veiksmingumas kol kas yra gana žemas – iki 30 proc., todėl siekiant didesnės sėkmės garantijos, apvaisinimui imamos kelios (5-10) kiaušialąstės, kurios visos apvaisinamos vienu metu, o susidarę gemalai užšaldomi. Į moters gimdą gemalų implantacijos vykdomos tol, kol pasiekiamas norimas rezultatas, arba iki kol baigiasi pagaminti gemalai. Jei nėštumas pavyksta iš paties pirmo karto – likę gemalai sunaikinami, nebent moteris sutinka sumokėti už jų saugojimą užšaldytoje būsenoje, arba duoda leidimą embrionus panaudoti moksliniams tyrimams (kadangi tai reiškia naujos gyvybės sunaikinimą, kai kuriose valstybėse tai nėra leidžiama; pvz., Italijoje tokia procedūra yra griežtai reglamentuota, ir dirbtinai apvaisinti leidžiama ne daugiau kaip 3 kiaušialąstes, kurios visos vienu metu po to įsodinamos moteriai į gimdą).

Norėčiau sužinoti ką jūs manote šia tema :-)

Ar jūs palaikote pasaulietinę visuomenę ir manote jog tai reikalinga pastoti problemų turinčioms šeimoms, ar jūs palaikote bažnyčią ir manote jog tai žmogaus nužudymas. ?

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Allez

®espect

♣ Narnia

545.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 27, 00:48

Nieko prieš juos neturiu.Gal ir teisingai daro tie žmonės, kurie taip vaisinasi, jeigu neturi galimybės natūraliai susilaukti vaiko.

Vartotojo avataras

Intec

Aktyvus dalyvis

Plungė

7,908.12 Lt

Standartinė » 2011 Bir 27, 10:17

Aš tai už, nes ten ta bažnyčia nesamones peza totalei, patys vaikų neturi, nežino turbūt, kad jauni žmonės labai nori turėt, bet neturi galimybių.. Pieva.

Vartotojo avataras

devilish

®espect

17.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 27, 11:26

Aš už dirbtinį apvaisinimą jeigu nėra kitos galimybės pastoti ir susilaukti taip norimo vaikelio. Ką bažnyčia sako yra visiška nesąmonė ir tai nėra joks gyvybės nužudymas ar dar kas ten ką kunigai skelbia. Kaip tik čia yra suteikiama gyvybė ir nesvarbu kad netradicišku būdu. Aš šiaip gyvybės žudymą ir naikinimą laikau abortą.

Vartotojo avataras

Irresponsible

Dalyvis

Vilnius

2,937.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 27, 12:05

Ei, kuo netiko mano pranešimas? :?

Vartotojo avataras

Nelabai

Lankytojas

Šiauliai

448.00 Lt

Standartinė » 2011 Bir 27, 13:46

Iš tikrųjų ši tema yra pakankamai sudėtinga, tačiau pabandysiu pareikšti savo nekompetetingą nuomonę.

Galbūt problema yra metodo lankstumo trūkume. Sutikusi pateisinti tokias priemones valstybė turėtų bent iš dalies arba pilnai finansuoti likusių kiaušialąsčių šaldymą. Vėliau siūlyti esamas kiaušialąstes panaudoti kitiems apvaisinimams labiau kompensuojama forma. Taip mes ne tik nešvaistytume žmogiškojo resurso, bet ir labiau įtiktume bažnyčiai. Jau net nekalbu apie virtualias klonavimo galimybes.

Kas dar liečia bažnyčią - atsiprašau už savo nuomonę, aš nematau argumentų prieš Dievą, tačiau bažnyčios nepateisinu - jie yra juokdariai. Organizmas nužudytas proembrioninėje stadijoje būtų daug mažiau išnaudotas ar nužudytas, nei elementari žalmargė pieninė karvė, kurią visą gyvenimą palaiko nėščią dėl pieno, melžia tikrąja to žodžio prasme, o paskui perpjauna gerklę, gyvą pakabina ant mėsos kablio, nudiria odą ir sūdo. Tai pateisinama, nes a la analogiškos fizionomijos gyvūnas neturi dalykėlio, vadinamo siela.

Pačiame dirbtiniame apvaisinime aš matau nebent blaivaus proto trūkumo problemą. Pavyzdžiui atsitiktinės dirbtinės atrankos skatinimas - žmonių fenotipai genda. Leidžiame gyventi sergantiems sunkiomis paveldimomis ligomis ir žudome potencialių sveikų genų nešiotojus. Be to, nevaisingumas tam tikrais retais atvejais yra paveldimas, tačiau svarstomas įstatymas nepaliečia šito. Reiktų padaryti dar daug tyrimų, kol būtų galima taikyti panašius metodus efektyviau, o dabartinis svaičiojimas ir liks svaičiojimu - ne realiomis priemonėmis -, kol atsiras gardesnis kasnelis žurnalistams. Dirbtiniai apvaisinimai vistiek vyks, nes tai yra viltis. Jei ne Lietuvoje, tai bent kokiame pasaulio kampelyje, kuris, beja, turės ir ekonominę naudą iš to.

Su kuo mes galvojam tokius įstatymus išvis svarstydami? Juos reikia priimti, o ne skandalus kelti.

Vartotojo avataras

seungri789

Dalyvis

ten kur manes nera :D

3,466.39 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 05, 19:59

aš už. tikrai jei žmonės negali susilaukti vaiko normaliai (ir vaikintis nenori) tai dirbtinis apvaisinimas yra puiki galimybė

Vartotojo avataras

sigaA

Patyręs forumietis

Šiauliai

10,689.24 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 06, 19:57

Už. tegu žmonės negalintys normaliai susilaukti vaikų, tačiau norintys jų turėti bent jau tokiu būdu jų susilaukia. nematau čia nieko blogo.

Vartotojo avataras

Simona♥

Aktyvus dalyvis

2,441.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 06, 23:38

Aš irgi už. Jeigu negali susilaukt vaiko natūraliu būdu, tai tegu susilaukia su medikų pagalba.

Vartotojo avataras

candella.

Forumo gyventojas

empty streets.

23,956.77 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 09, 19:28

Aš nesu prieš šią idėją, bet, jei nutiktų taip, kad negalėčiau susilaukti vaikelio natūraliu būdu (tfu tfu tfu), pati nesigriebčiau dirbtinio apvaisinimo ir mieliau įsivaikinčiau vaiką. :>

Vartotojo avataras

Miyuki.

Patyręs forumietis

Tokyo

10,630.92 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 10, 10:08

aš už, nieko blogo čia nematau.

Vartotojo avataras

Arbatinuke.

Aktyvus dalyvis

Tralialia sala

7,322.65 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 11, 13:54

candella. rašė:Aš nesu prieš šią idėją, bet, jei nutiktų taip, kad negalėčiau susilaukti vaikelio natūraliu būdu (tfu tfu tfu), pati nesigriebčiau dirbtinio apvaisinimo ir mieliau įsivaikinčiau vaiką. :>

tokios pat nuomonės aš.

Vartotojo avataras

Sllapuke

Aktyvus dalyvis

Kaunas

1,424.30 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 11, 15:53

Na, nesu prieš, bet tikrai nebėgčiau iškart to darytis. Visgi yra dar ir vaikų namai. :-)

Vartotojo avataras

JustuShe

Forumo gyventojas

0.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 13, 11:56

kaip nori žmogus, taip daro. nieko čia blogo nėra, niekam nekenkia. o žmogaus nužudymų galima vadinti ir vyrų masturbaciją....kaip ir. juk spermatozoidai yra pusę žmogaus!!! ;x blemba kiek natūraliai pas pačią moterį, jai nežinant, užsimezga gyvybė, bet kadangi ji yra labai trapi, tai dažnai žūsta ir moteris net nieko nesužino apie tokius nėštumus. [o žūti gali dėl karštos vonios, dėl to, kad neprisitvirtina prie gimtos ir t.t. ir panašiai]. todėl nėra ko čia burbulo pūsti, kai keli embrionai sunaikinami dirbtinio apvaisinimo metu...

Vartotojo avataras

Miyuki.

Patyręs forumietis

Tokyo

10,630.92 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 14, 08:12

Whataaa? Kokie dar natūralūs nėštumai? :D :D pirmą kart girdžiu. :D

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę