Pirmasis kartasTruputi pagooglinus radau kelis populiariausius mitus apie kontracepcija, du is ju dar visai neseniai aptarinejom
Mitas. Mano partneris visada suspėja nutraukti lytinį aktą iki ejakuliacijos, todėl aš nepastosiu. Tai vienas iš labiausiai paplitusių mitų, kuriuo moterys tiki. Taip, jūs galite pastoti, net jei jūsų draugas arba vyras apsisaugo būtent šitaip. Prieš ejakuliaciją išbėga nedidelis kiekis, turinčio spermos, tepiklio. Faktas: bet koks lytinis aktas gali baigtis nėštumu, net jei partneris buvo labai atsargus. Mitas. Ilgai vartojamos kontraceptinės tabletės sukelia nevaisingumą. Buvo tiriama grupė moterų, kurioms SKT buvo skirta ne tik dėl apsisaugojimo, bet ir menstruacinio ciklo sutrikimų korekcijai. Paaiškėjo, kad moterys, kurios vartojo hormoninę kontracepciją, lengviau savaime pastojo negu tos, kurios jos nevartojo bei turėjo menstruacinio ciklo sutrikimų. Įrodyta, kad moterys, vartojančios hormoninę kontracepciją, profilaktiškai apsisaugo ir nuo endometriozės, kuri yra viena iš ligų, sutrikdančių vaisingumą. Sudėtinės kontraceptinės tabletės nevaisingumo nesukelia, o nevaisingumo priežastis, išryškėjusi nutraukus vartoti SKT, buvo dar iki pradedant jas vartoti. Nu aš jau ne vieną žinau, kurioms prireikė ~ 2 metų kad pastotų po KT. + keliom buvo po 1-2 persileidimus, patys gydytojai sakė, jog nuo KT..
"Jos teigimu, mokslininkai, atlikę kontraceptinių tablečių bandymus su pelėmis buvo šokiruoti — gyvūnai į trečią-ketvirtą kartą išsigimsta. Šie vaistai — cheminė medžiaga, išbalansuojanti žmogaus organizmą bei hormoninę pusiausvyrą. Pabrėžta, kad tokius vaistus būtina skirti labai atsakingai — geriausia — gydymo tikslais. " http://www.sveikatossodas.lt/index.php? ... 2&tid=1108 +reiktų pagalvoti apie tai jog, tarkim gal tau ir sklandžiai nėštumas praeis, bet ar tavo vaikas tikrai bus vaisingas? Gavęs tokių "gerų" medžiagų iš mamos. ‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas |