Diskusijos Gyvenimas

Neįgalūs žmonės

Vartotojo avataras

Montclair

Dalyvis

Vilnius

12,620.00 Lt

Standartinė » 2008 Lie 07, 16:35

Nemanau, kad eiliniai žmonės diskriminuoja neįgaliuosius. Gal tik pirminė reakcija būna kiek netikėta(jei fizinė išvaizda nekokia).
Diskriminuojami žmonės yra iš valdiškų struktūrų pusės, nors įstatymai sako, ką kita. Pvz."Neįgaliųjų užimtumo programa", atkeliavusi iš ES(ten taip ir yra), o pas mus kiekviena įstaiga kratosi tokių žmonių palydėdami šypsenom ir pažadais "...mes jums paskambinsim".
Socialinė, medicininė rūpyba yra apgailėtina.Ypatingai prastos sąlygos, kas turi judėjimo sutrikimus, praktiškai esi uždarytas tarp keturių sienų. Štai tokius dalykus aš vadinu diskriminacija.

--------------------------------------

Chemi.

Aktyvus dalyvis

23,645.27 Lt

Standartinė » 2008 Lie 07, 16:41

Žiūriu paprastai, kaip ir į visus aplinkinius, tačiau viduje jaučiu gaielstį, bet to neparodau. Sako, jiems nepatinka,taigi, dara, kad būtų geriau... anyway, bet kas gali tokiu tapti - tad kam tyčiotis?
Nors, tarkim, yra tokųi, kruie savo negalia naudojasi piktybiškai - tokius reik pasodint į vietą, kol nepervėlu.

Vartotojo avataras

Neeiline

Forumo gyventojas

Kaunas

37,870.39 Lt

Standartinė » 2008 Lie 07, 17:52

Pamenu,kazkada teko man su autiku vaziuoti i kaima,ilipo toks grazus vaikinumas ir jis nei girdi,nei mato,toks jaunas,gal keliais metais vyresnis,taip gaila pasidare,susigraudinau

Vartotojo avataras

Eovyna

Aktyvus dalyvis

Mylimas Vilnius

18.00 Lt

Standartinė » 2008 Lie 07, 21:33

Na pavyzdžiui aš turiu vidutinišką negalią. Iš išorės atrodau sveikai, bet šiaip mano kasa nedirba - sergu diabetu. Nesijaučiu dėl to nei diskriminuojama, nei labiau popinama. Gal tik pamenu kaip vaikystėj draugai iš manęs šaipėsi, erzino, bet greit nustojo.

Vartotojo avataras

Rintt

Aktyvus dalyvis

Kupiskis

7,765.70 Lt

Standartinė » 2008 Lie 19, 01:00

na mano aplinkoje irgi yra neigalus zmogs.. niekas jo nediskriminuoja..
bet pvz buna kad kai kurie vaikai kur buna protiskai atsilike patys vercia susidaryt apie juos bloga nuomone..
pvz kaip musu mokykloi mergike pati bega mustis su bernais, 'fuck-us' meto.. :piktas: :dry:

Vartotojo avataras

Liepa!

Dalyvis

9,198.06 Lt

Standartinė » 2008 Lie 19, 12:42

man šita tema truputį diskriminaciją primena, o šiaip žmonės kaip žmonės

Vartotojo avataras

Agniukė

Aktyvus dalyvis

Vilkija

1,382.60 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 22, 22:26

jie yra be galo geri zmones :clap:

Vartotojo avataras

Dragon-fly

Aktyvus dalyvis

8,157.63 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 23, 12:51

visados stengiausi tokių žmonių neišskirti.. mano prosenelė buvo neįgali, ji kažkur 25 metus pragulėjo lovoje paralyžiuota. Ji mirė kai man buvo kažkur 11 metų, iki tol net nesuvokiau,kad ji kažkuo kitokia.. na ji gulėjo lovoje,negalėjo išeiti su manim į lauką, bet vaikiškas protas nesuvokė, kad va šito žmogaus reikia gailėtis.. :roll:
mano močiutės brolis protiškai neįgalus. jis kai buvo mažas nukrito nuo stalo ir užsigavo galvą.. jis nėra išprotėjęs, bet jam sunkiai sekasi mąstyti ir be kitų pagalbos negali gyventi, bet jis malonus žmogus.
dabar el. laiškas susirašinėju su tokiu neįgaliu vyrų. jis norėjo turėti susirašinėjo draugą,o aš kaip tyčia mokėjau rašyti :D iš tiesų pradėjo susirašinėti iš gailesčio.. nes tokie žmonės dažnai būna vieniši, bet laikui bėgant tas susirašinėjimas tapo įdomus, nes tas žmogus yra įdomus,protingas :)
o JUO išskirti kaip kitą žmonių rūšį būtų kvaila.. ir JIE būna geri, linksmi ir JIE būna egoistiški , pavydūs,nemalonūs . jie juk žmonės :)

Vartotojo avataras

Villea

Aktyvus dalyvis

Kaunas

10,471.37 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 23, 12:59

žmonės visi, kaip žmonės. įgalūs, ar ne. Ir aš manau kad visi turi pakankamai tolerancijos, nes dar man neteko sutikt ar matyt tokį žmogų kuris šaipytusi atsisukinėtų ar dar velniai žino ką darytų. Kažkurią dieną tik mačiau kaip kokia 4-5 metukų mergaitė stukseno močiutę ir sakė "pažiūrėk , pažiūrėk" rodydama pirštu į fetish style gotę ;DD va čia mažoji diskriminantė :D

Vartotojo avataras

Fruite

Forumo gyventojas

Kaunas

4,990.93 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 23, 23:45

kai nekompleksuoja del savo trukumu tiesiog buna nuostabu.

Vartotojo avataras

Seco`ND

Dalyvis

Darien, IL

9,083.19 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 27, 03:47

kai Lietuvoj gyvenau tai kazkaip vistiek keistai ziuredavosi. tiesiog. o dabar kai einu i mokykla amerikoj cia yra neigaliuju programos tai pripratau is tikro. koks 100 ar 150 mokiniu yra neigalus. i sita mokykla kur as einu tai eina apie 100 vien kurciu arba blogai girdinciu tai net nebekeista jeigu pamatau ka nors koridoriuj kalbant zeklu kalba.

Vartotojo avataras

SusTra

Apšilinėjantis

2,751.60 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 27, 20:32

orintuse rašė:Kodėl jūsų manymu neigalieji zmones ir vaikai yra diskriminuoti?

Žmonės tokie patys kaip ir mes tik su trukumais;]

Kodėl tu klausi , jei pati atsakai?

Vartotojo avataras

SusTra

Apšilinėjantis

2,751.60 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 27, 20:43

Buldozeriukas;p rašė:Ji neatsakė į klausimą, pasiskaityk iki galo.
" Jie tokie pat žmones kaip ir mes, tik su trūkumais".

Vartotojo avataras

Baniuka.

®espect

2,680.63 Lt

Standartinė » 2008 Rgs 20, 21:48

Kurie durni tie ir saiposi.. Pas mus siemet i mokykla atejo vienas vaikas jis yra neigalus sedi invalido vezimely.. Bet direktore pareiske,kad negalima jo apvardineti,ir kabinetis tai nepastebejau,kad kas nors prie jo kabinejasi..kaip tik visi su juo bendrauja ir sveikinasi :)

Vartotojo avataras

mismis

Įsijaučiantis

Kaunas

4,219.15 Lt

Standartinė » 2008 Spa 24, 15:40

Aš nediskriminuoju. Ir tikrai nepraeinu pro šalį jei kas šaiposi iš neįgaliojo.

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių