Diskusijos Gyvenimas

Mirties bausmė

Vartotojo avataras

muonikulis

Dalyvis

Šiauliai

2,399.73 Lt

Standartinė » 2011 Lie 20, 23:47

Manau Lietuvoje turi būti toks įstatymas, kad už žmogžudystę, išžaginimą ir kitus baisius dalykus reikia bausti mirtimi. Tokiems žmonėms kalėjimas nepadės, jie nepasimokys. Tokie žmonės negali egzistuoti.
Ką manot jūs, ar tokia bausmė turėtų egzistuoti?

--------------------------------------

Rekomenduojam :) --> 

Vartotojo avataras

JustuShe

®espect

0.00 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 16:57

mirtis kaip tik per lengva bausmė. daug sunkiau yra kankintis su kaltės jausmu [jei dar toks yra].
nors iš kitos pusės tie padugnės maitinai iš mokesčių mokėtojų pinigų...taip taip, iš tavo, mano ir visų kitų, kad juos moka.

ir šiaip, jei žmogus tikrai taip netyčia nužudė žmogų? na visko pasitaiko..TIKRAI visko.

tad nemanau, kad mirties bausmė būtų geriausia išeitis. iš tikro manau, kad kokios kankinimų bausmės tiktų, bet tada nusileistumėme iki jų lygio.

Vartotojo avataras

Gabe7

®espect

28,584.61 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 17:00

esu prieš.

null

Aktyvus dalyvis

5,203.00 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 18:06

netikiu į posakį "akis už akį, dantis už dantį". visi verti vaikščiot žeme, kurie ja vaikšto. kiekvienas savo kely ir niekas neatsitinka be reikalo. taip pat netikiu bausmės sistema. jei žmogus kažko nedaro dėl to, kad bijo bausmės irgi nekas. Uždaryti, žinoma, reikia, nes pavojinga kitiem žmonėm. Įdomu kad paminėjai išžaginimą kaip tokį dalyką už kurį reiktų nužudyt.

Vartotojo avataras

Arbatinuke.

Forumo gyventojas

Tralialia sala

7,346.65 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 18:18

Aš prieš. Kiekvienas turi turėt antrą/trečią/penktą šansą. Kalėjimas retą 'paprotina', bet kas sugeba, tas pasiima tam tikrų minčių, išvadų ir iš ten.

Vartotojo avataras

kara

®espect

3,512.06 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 18:39

muonikulis rašė: Tokiems žmonėms kalėjimas nepadės, jie nepasimokys. Tokie žmonės negali egzistuoti.

?? Kas tu tokia, kad sau leidi tai sakyt.

Vartotojo avataras

Nyan.

®espect

252.66 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 19:02

O jeigu apkaltina nekaltą žmogų tarkim žmogžudyste, ir jis bus nuteistas mirties bausme? Tokių žmonių yra daug, bet daug yra ir tų žmogžudžių vaikštančių laisvėj.

Vartotojo avataras

insomned

®espect

Vilnius

998.00 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 19:14

aš asmeniškai prieš. tiesiog manau, kad ir ką žmogus būtų padaręs, ne kitom gyvom būtybėm yra nustatinėti jo mirties datą.
žinau, kad būna tikrai labai sunkių nusikaltimų ir jei būčiau praradus sau artimą žmogų mąstyčiau ko gero kitaip, bet abejoju ar tai būtų teisinga, kadangi kai netenkame artimųjų tai dažnai nebemąstome racionaliai.

Vartotojo avataras

Intec

Aktyvus dalyvis

Plungė

6,902.19 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 20:24

Na pažiūrėjus, kad iš kalėjimo išėję žmonės, vėl imasi to paties, taip, kad vargu ar gali jiems kas padėt, tačiau būna išimčių. Aš esu prieš mirties bausmę, bet už, kad už visus sunkius nusikaltamus dalykus būtų skiriama ne mirties bausmė, bet įkalinimas minimaliai koki 50 metų. O dabar už sunkų nusikaltimą duoda 15 ir gerai yra..

Vartotojo avataras

insomned

®espect

Vilnius

998.00 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 20:38

vat dėl įkalinimo visai tau pritariu, nes išties kartais gauna labai nedaug. plėtojam kitą temą pamažėl;D
Paskutinį kartą redagavo insomned 2011 Lie 29, 20:39. Iš viso redaguota 2 kartus.

null

Aktyvus dalyvis

5,203.00 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 20:51

po pem išvis nemokės pasauly gyvent. aš už reabilitaciją ir gydymą. dvasios liga įsivaizduoju, jei kyla ranka prieš kitą žmogų.

Vartotojo avataras

muonikulis

Dalyvis

Šiauliai

2,399.73 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 20:52

Kas aš tokia kad spręsčiau kam verta egzistuoti? Niekas. Tiesiog aš turiu tokią nuomonę, jog mirties bausmė yra reikalingas dalykas. Taip, mąsčiau, apie tokį atvejį, kad galima taip nužudyti ir nekaltą žmogų, tačiau! Tuomet, galbūt ir įrodymų daugiau ieškotų, nes nekalto žmogus nužudymas prilygtų tam pačiam nusikaltimui.
Žudikai antro šanso neverti. :) Nes joks NORMALUS žmogus nežudytų ŽMOGAUS. JOKS.

Vartotojo avataras

illuminated

Legenda®y

1,617.55 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 21:07

Aš esu už mirties bausmę tada, kai yra pavyzdžiui serijinis žudikas, žudikas-maniakas, nužudymas įvyko kaip nors brutualiai (su kankinimais ir etc.) ar masinės žudynės. Bet kadangi nužudymas yra traktuojamas kaip lygus kitam nužudymui, tai neįmanoma praktiškai būtų parinkt, kam galima skirt mirties bausmę, o kam - ne. Na, gal neaiškiai čia pasakiau, bet esmė pati čia. Tiesiog pati sunkiai besuprantu "kalėjimo" reikšmę. Žmonės ten pakliūna, tam, kad savotiškai atiduotų duoklę už nusikaltimą, tačiau retas tas, kuris neišeina iš ten nepavirtęs dar baisesniu monstru.

null

Aktyvus dalyvis

5,203.00 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 21:08

kas yra normalus žmogus? kuris normalus žmogus? man atrodo, kad aš tik viena pasauly normalus žmogus, kiti keisti kažkoki. nesąmones daro. o ant kiek normalus tas žmogus, kuris nori nusikaltusio mirties? ant kiek normalus tas žmogus, kuris nužudys nusikaltusį?

Vartotojo avataras

muonikulis

Dalyvis

Šiauliai

2,399.73 Lt

Standartinė » 2011 Lie 29, 21:13

Normalus žmogus, mano supratimu, kuriam nė nekyla mintis apie kito žmogaus nužudymą, arba tiksliau kalbant - kuris nežudo žmonių. Ar aš taip neaiškiai kalbu? Ir be to, čia buvo MANO nuomone, ir jos niekas nepakeis.

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 08:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių