Diskusijos Grožis ir sveikata

Kontaktiniai lęšiai

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2011 Kov 03, 15:00

O, čia su astigmatizmu ane?
Nes irgi buvau pas okulistę, nusipirkau naujus akinius. Pasakė, kad stiprokas astigmatizmas, tai toriniai lęšiukai tiktų. 6 poros - 250Lt, tik vat nžn kuriam čia laikui.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

seabear

Mis Linksmai

Vilnius

8,200.78 Lt

Standartinė » 2011 Kov 03, 23:50

taip taip, astigmatizmui ;D pas mane ir astigmatizmas, ir trumparegystė, kuri jau stabilizavosi, o astigmatizmas nuo 6 metų vis progresuoja. ;} man gydytoja parinko tuos, kurie labiausiai turėtų tikti, labai drėkina akis, nesiskundžiu, jau kiek nešioju, tik labai ilgai jų laukt reikia, dažniausiai apie mėnesį, nes vokietijoj gamina, man atrodo.
o šiaip žiauriai gaila, kad astigmatizmą turiu, nes ir kaina žymiai didesnė, ir šiaip būna, prasisuka tie lęšiai, nes ašies neatranda, ir spalvotų nešiot negaliu, bet kąžn, gerai, kad išvis galiu nešiot ;D

pas mane 3 poros 290 lt ;}

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2011 Kov 04, 16:33

Na, pas mane irgi ir trumparegystė, ir astigmatizmas. Bet dar normalus astigmatizmas, o ne rimtas. Nes man sakė, jog viena akis -0,5 o kita -1,5 astigmatizmas ir trumparegystė kiekviena akis po -3, tai kol kas dar normali kaina, tie cilindriukai viduje stiklo nekainuoja kaip ir. Bet jeigu astigmatizmas pasieks 2, tai bus vsio, labai brangiai viskas kainuos.
Blem, taip norėčiau sveikų akių, užkniso tie akiniai, bet su lęšiais tai tikiu kad super, tik vistiek užknisa kaitaliot ir tikrai nemažai kainuoja.

Vartotojo avataras

seabear

Mis Linksmai

Vilnius

8,200.78 Lt

Standartinė » 2011 Kov 04, 21:09

pas man trumparegystė -5,5 ir -5 arba -4,5 ir -4, tiksliai nepamenu, o astigmatizmas kiek tai nežinau, bet kad progresuoja, tai tikrai.. ;/
va va, žinau kč tai reiškia, žiauriai norėčiau sveikų akių ;D šiaip kąžn, galvoju, gal reiks pasidaryt operaciją, kai jau galėsiu, nes trumparegystė, jei jau dabar maždaug stabili, po kelių metų išvis sustojus bus ;}

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 20:44

Oho, -5 irgi žiauru. Aš galvojau čia aš labai labai akla gal. : D
Bet siaubas, pas mane irgi vis blogėja, bet dabar jau beveik sustojo. Okulistė taipogi sakė, kad nuo 18-20 metų jau bus pastovus toks regėjimas ir nesikeis.
Irgi norėjau operacjos, bet tėvai prieš. O tik jie dabar man gali duoti pinigų. Tai gal kada nors, nors šiaip dar reiktų lęšius nusipirkti, niekad neturėjau, o visi taip giria, sako visiškai kitoks pasaulis. x D O akinių NEKENČIU.

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 20:47

Pas mane irgi -5, ir aš tikrai manau kad aš visiškai žabala be akinių ir linzių. ; DD

Vartotojo avataras

Euthanasia

Dalyvis

Kaunas

4,111.33 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 21:02

gan brangiai mokat :)
aš dabar šešis mėnesius galiojančius už penkiasdešimt vieną litą pirkau internetu. Tiesa dar neišbandžiau, tad negaliu pasakyt ar geros kokybės, nors atsiliepimai jų puslapy tai labai geri.

Vartotojo avataras

seabear

Mis Linksmai

Vilnius

8,200.78 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 21:08

MuOn, lulz, šiaip pas daugumą mano draugų, kuriems trumparegystė, tai minusas nuo 2,5 iki 3 būna dažniausiai ;D pažįstu dvi panas su -8, va čia tai jau išties žiauru.. anyway, man astigmatizmas nuo 6 metų, o trumparegystė keliais metais vėliau prisidėjo, tėvelio regėjimas labai prastas, tai manęs tas -5 kaip ir nestebina net ;D o šiaip be akinių/linzių matau viską kaip pro makro rėžimą fotike. :D

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 22:23

: DDD
O man kas keisčiausia, tai kad visi šeimoje puikiai mato, tik aš tokia balta varna.
Trumparegystė prasidėjo nuo 5 klasės, o astigmatizmą pastebėjo okulistė tik prieš mėnesį, nors šiaip manau jis atsirado prieš metus.
-8, tu tikra? Siaubas kažkoks, žiauru. O kiek daugiausia būna? Man atrodo, -13.
Kaip bebūtų keista, aš be akinių normaliai matau. : D Na, žinoma, toliau nematau ten veidų ir t.t, nu bet negriūnu gi, normaliai einu. Nors pastoviai reikia tuos akinius nešioti, bet dažnai neužsidedu, žinau kad blogai.

1n1

Apšilinėjantis

797.11 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 23:58

MuOn, regėjimo sutrikimas nebutinai paveldimas.
Mano trumparegystė nuo 3 klasės, dabar -5,5 (linzes -5). Na bet be akinių nuo vonios išsiėmus linzes iki lovos nueinu katinui ant uodegos neužmynus :)

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2011 Kov 06, 12:59

Aš irgi taip maniau, bet okulistės visada labai stebisi, kad visi šeimoje puikiai mato, o aš ne. Atseit paveldima. Kitos sako, kad ne. Tai galima suprasti kaip nori. : D
Ai, išvis, taip norėčiau sveikų akių, nusibodo jau. O tėvai nenori daryti operacijos, nes didelė rizika ir t.t.

Vartotojo avataras

seabear

Mis Linksmai

Vilnius

8,200.78 Lt

Standartinė » 2011 Kov 06, 13:50

paveldėt galima ne tik iš tėvų, bet ir tolimesnių giminių, o šiaip gi daug veiksnių akis veikia neigiamai, tv, pc, etc ;}
koks didžiausias galimas minusas yra, nežinau.. jei neklystu, lęšius galima nešiot su -8, o toliau lyg ir nebegamina, nors gal klystu. aš tai penktadienį nuėjau su lęšiais į mokyklą, gydytoja sakė, kad čj sukeitus buvau vietom, tai liepė atkeist.. žd, ėjau į mokyklą ir žmonių atpažint negalėjau, nes su dešine akim mačiau taip pat kaip ir be lęšio :D žiauriai nefainai jaučiaus, šiaip čj ten kažkoks naujas mechanizmas pas gydytoją nugrybavo. ;<
o šiaip gi kai trumparegystė, nėra taip blogai, kaip toliaregystė, bo nuo ~40 metų žmogui vystosi toliaregystė, tai taip gaunas, kad trumparegiams gerėja regėjimas :D mano tėčiui jau akinių dažniausiai nebereik. bet man tai kąžn, skirtumo nėra, aš noriu DABAR gerai matyt, o ne sena būdama..;<

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2011 Kov 06, 15:24

Šiaip aš tai regėjimo ''sutrikimus'' iš prosenelės ar ko ten paveldėjau, nes aš su sese blogai matom, o tėvai puikiai. Tai va, ir mes vos vos atkapstėm, nes juk ankčiau akinių nebūdavo nuo trumparegystės, ir mama tik vėliau atsiminė kad jos senelė iki 70 metų puikiai be akinių matė.. Tai va. O šiaip tai be abejo nebūtinai paveldimumas čia, bet bent jau maniškė okulistė ako kad jei jau daugiau nei -4 tai tik tada galima daryti išvadą kad paveldėta, nes kitaip tokio didelio nebūtų.

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2011 Kov 06, 15:35

Na, kiek žinau seneliai irgi puikiai matė, nors kas ten žino.
O dėl tos toliaregystės, tai jo, ji vystosi tik tiems, kurių akys normalios buvo, ta prasme trumparegystę turintiems žmonėms nebūna toliaregystės, pasilieka tas pats minusas. Nors šiaip nžn.
Aš tikiuosi, kad astigmatizmas bei tas minusas sustos jau pagaliau. Visgi jau 18 metų, turėtų sustoti.

1n1

Apšilinėjantis

797.11 Lt

Standartinė » 2011 Kov 06, 15:39

Euthanasia, apšviesk mane kur tu 6mėnesių lęšius pirkai. Ir ar tokių apskritai yra. Gi 3mėn visose optikose tik yra.

Diskusijos Grožis ir sveikata

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių