‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai
-

Pabaisiuke
- Lankytojas
-
- 376.00 Lt
» 2011 Geg 21, 10:12
[/quote] analogiškai galiu paklaust kur šedevras yra,tarkim,Romeo ir Džiuljetoj?Trijuose muškietininkuose?altorių šešėliuose? [quote] Romeo ir Džuljeta tai tikrai šedevras, vienintelė iš esmės tragedija, kuri yra nuostabi o Altorių Šešėlis tai iš viso, pagal mane - vienas geriausių lietuviškų kūrinių  tad neatbaidyk žmonių nuo tokio gėrio 
--------------------------------------
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Geg 21, 11:16
Romeo ir Džuljeta tai tikrai šedevras, vienintelė iš esmės tragedija, kuri yra nuostabi
o Altorių Šešėlis tai iš viso, pagal mane - vienas geriausių lietuviškų kūrinių tad neatbaidyk žmonių nuo tokio gėrio
geros kuom?
-

Etcetera
- Moderatorė
-
- Vilnius.
- 8,985.19 Lt
» 2011 Geg 21, 12:23
kiekvienoj srity yra ta "graibstoma prekė" - literatūroje,muzikoje,kine,mene,aprangoje - galima sakyti visur.Todėl prieš peikiat populiarią literatūrą derėtų atsižvelgti ar ir kitus dalykus renkiesi ne pop? 
Na ir nusišneki. : D Knygos yra visiškai kita rūšis nei apranga ar menas. Ir aš išsakau savo nuomone, taip kad gali nebesistengt nieko įrodinėt, juolab kas čia per nesąmonė, kad prieš peikiant populiarią literatūrą turiu į kitus dalykus atsižvelgt? : DD kokius dar dalykus, po galais? Nejaugi ir man perkant pieną reikia žiūrėti ar nenukrito batų kainos?
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Geg 21, 13:13
Knygos yra visiškai kita rūšis nei apranga ar menas.
knygos,muzika,kinas yra kultūros dalys.Dažniausiai žmogus kuris linksta prie pop muzikos,linksta ir prie pop filmų ir tokios pat literatūros.  Yra yra tokių žmonių,kurie pažiūri American Pie,pasiklauso Lady Gagos ir po to sakosi,kaip jiem patinka Dostojevskį skaityt ir kokie jie ne pop kultūros atstovai. Ir aš išsakau savo nuomone, taip kad gali nebesistengt nieko įrodinėt, juolab kas čia per nesąmonė, kad prieš peikiant populiarią literatūrą turiu į kitus dalykus atsižvelgt? : DD
nuomonė nuomonei nelygu.Kokia čia tavo nuomonė,kad visa pop literatūra yra šlamštas?  Tau galbūt ji visa ir šlamštas,bet nereikia to demontruoti kaip bendros tiesos.
-

Pabaisiuke
- Lankytojas
-
- 376.00 Lt
» 2011 Geg 21, 13:36
Gabe7 rašė:geros kuom?
na dėl Šekspyro tai išvis neturėtų abejonių kilti  kažin ar yra žmonių, nežinančių šio kūrinio... Jei tau jis prastas atrodo, tai čia jau tavo nuomonė o Altorių šešely asmeniškai man labai patiko, lietuvių literatūros šedevras taip pat pagal mane  Vienam kūriny kyla tiek egzistencijos, meilės, dvasinės priešpriešos, tiek ir etinių problemų. Šis kūrinys labai pakeitė mano mąstymą daugeliui aspektų Tad nereikia jau taip nuvertinti, o tas klausimas "geros kuom?" išvis nuskambėjo..  tuom ir geros, kad kartų kartos nepamiršta
-

Etcetera
- Moderatorė
-
- Vilnius.
- 8,985.19 Lt
» 2011 Geg 21, 13:44
Kokia čia tavo nuomonė,kad visa pop literatūra yra šlamštas? 
: DD Dž. rašė:populiariojoje literatūroje YRA ir gerų kūrinių, bet kalbu apie daugumą, apie paprastą prekinę literatūrą. :]
Ar aš kalbu apie tai, kad visa visa populiarioji literatūra yra šūdas? Ne. :]
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Geg 21, 13:59
Ar aš kalbu apie tai, kad visa visa populiarioji literatūra yra šūdas?
Turiu labai tvirtą nusistatymą prieš populiarią tuščią literatūrą, kurią graibsto tiesiog kaip prekę
na dėl Šekspyro tai išvis neturėtų abejonių kilti kažin ar yra žmonių, nežinančių šio kūrinio... Jei tau jis prastas atrodo, tai čia jau tavo nuomonė
na kad prie kūrinio prirašytas Šekspyras tai man asmeniškai nelabai kelia vertę.  Man labiau patinka kitokie klasikai.O paklausiau tiesiog šiaip,tavo nuomonės,nes man abi be galo nuobodžios buvo.Ir aš kažkaip manau,kad "Romeo ir Džiuljeta" yra klasika labiau ne dėl įdomumo ar prasmės,o tiesiog dėl to kad pradininkė panašių knygų.
-

Etcetera
- Moderatorė
-
- Vilnius.
- 8,985.19 Lt
» 2011 Geg 21, 14:02
Nežinau ką atsakyt į tavo citatas, ypač dėl to, kad paskutinioji ne mano, ir atsakei apie ją ko gero ne man. : D tiek jau to.
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Geg 21, 14:07
parodžiau tą tavo citatą,kurioj teigei,kad esi nusistačius prieš pop literatūrą ir kad ji tik prekė.  Bet tiesa,taip ir nepateikei jokių argumentų kuo ji bloga. 
-

Etcetera
- Moderatorė
-
- Vilnius.
- 8,985.19 Lt
» 2011 Geg 21, 14:09
Aš nesakau, kad ji bloga. :] Tik aš jos.. na, nemėgstu. :] Dabar tapo įprasta knygynų ir parduotuvių lentynose matyti daugybę bevaisių, vidutiniškų knygų, kurios yra neturiningos, neleidžia skaitytojui mąstyti, neskatina ir nesistengia ugdyti vidinio pasaulio. Tokios knygos, kaip antai Da Vinčio kodas ar Haris Poteris, Romualdo Granausko teigimu, tėra prekė, kurią graibsto ir garbsto milijonai. Neverta skaityti visų knygų, reikia skaityti tik tai, kas atsako į sieloje kilusius klausimus. Knygos turi savo užduotį- nuskaidrinti sielą, kelią ir stiprinti žmogų, žadinti jį tauriausiems siekiams, aštrinti protą ir švelninti širdį. Geras knygas verta skaityti, nes jos neleidžia mums tapti išties šiuolaikiniais žmonėmis. Būti tikrai šiuolaikiniu žmogumi, vadinasi, pasmerkti save visiškam ribotumui. Kodėl yra užmirštamos klasikinės, taurios knygos, kurių vietą pakeičia paviršutiniškos, per daug savyje vandens turinčios knygos?
-

Pabaisiuke
- Lankytojas
-
- 376.00 Lt
» 2011 Geg 21, 14:41
Gabe7, o nemanai, kad tuo ir yra vertinamas žmogus, kad jis renesanso dramaturgijos pradininkas? Čia vėlgi nuo žmogaus priklauso, kaip jis žiūrės į kūrinį - ar paviršutiniškai, tas įsimylėjo, anas nužudė, ar visgi suvoks, kad tokiu metu parašyti kūriniai tapo pavyzdžiu, ir iki šiol skleidžia humanistines idėjas?  Jei tau nuobodžios tos knygos, tai gal tiesiog nepriimtinas dramos žanras ar panašiai, bet nederėtų pačių kūrinių dėl to nuvertint Dž. Man toks įspūdis susidaro, jog tu esi be nuomonės, tiksliau, tu perši sau kitų nuomonę, perskaitei va Granauskas, kiti rašytojai taip pasakė, tai va, būsiu išprusus, intelektuali, nuvertinsiu pop'są. Tarp kitko skaitinėjau temą knygų top 3 , tai visą tavo trejetuką sudarė būtent pop literatūros kūriniai. Tai kaip suprast? Kita vertus, netgi nesutikčiau su Granausko nuomone. Taip, klasika - labai gerai, ugdo. Bet yra įvairių knygų, kurios skirtos įvairiems dalykams. Kad ir tas Haris Poteris. Juk jis skirtas vaikams, juk jis lavina jo vaizduotę. Kas bus, jei 10 mečiui vaikui liepsime kažką skaityti prievarta? Jis neskaitys, jis gal atvirkščiai - bodėsis knygų? O tas haris poteris gal suteiks jam nuostabių akimirkų, vaizduotės ir panašiai. Atsimenu pati maža, kai eidavau į biblioteką, man nieks negalėdavo įkišti knygų. Pati rinkdavaus. Aišku, tuomet tai - kas populiaru, kieno blizgantis gražus viršelis. Bet aš tuo tik džiaugiuosi, taip ir kilo meilė knygoms, nes jas skaitydamas gali jaustis laisvas Galų gale, tinkamoj situacijoj ir tinkamu laiku pasirinkta literatūra tikrai nebukina.. Knygos suteikia ne vien dvasinį peną, jos gali praversti ir kitaip - tapti geru laiko praleidimo būdu. Gal žmogus, pavargęs nuo darbų, paimdamas vakare prieš miegą knygą visai nesitiki iš jos labai rimtos literatūros, gal jis tiesiog nori lengvo romaniūkščio atsikvepimui? . Gal jam tuo metu nereikia Dostojevskio ar Kamiu, gal jis nori lengvo Buivydaitės romano, kuris tiesiog padės atitrūkti nuo rūpesčių ir padės užmigti?  Galų gale, rimta literatūra ir lieka rimta literatūra, todėl klasiką ir reikia skaityti rimtai. Todėl ir yra ta pop literatūra, kad galėtum prieš miegą ryti.. O klasikos nereikia ryti, ją reikia kramtyti kramtyti ir valgyti  Jai reikia skirti laiko ir blaivaus proto, kad galėtum išsemti iš tokios knygos viską, ką ji duoda. O gale pasakysiu, kad jau užkniso ši tema, taigi skaitykit bet ką, tai tikrai nepakenks jums labiau, nei esamoji aplinka 
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Geg 21, 15:27
Gabe7, o nemanai, kad tuo ir yra vertinamas žmogus, kad jis renesanso dramaturgijos pradininkas?
žinoma.  Tik aš labiau linkus vertinti ne žmogų,ne laiką,kuriame knyga parašyta,o būtent knygos turinį - kiek tai aktualu man dabar,ar įdomu,ar yra prasmė tekste.  Realiai aš ir labai senų filmų nežiūriu ('40-'60) ir Beatles'ų neklausau. 
Paskutinį kartą redagavo Gabe7 2011 Geg 21, 15:47. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

illuminated
- ®espect
-
- -13,073.73 Lt
» 2011 Geg 21, 15:37
Dž. rašė:Dabar tapo įprasta knygynų ir parduotuvių lentynose matyti daugybę bevaisių, vidutiniškų knygų, kurios yra neturiningos, neleidžia skaitytojui mąstyti, neskatina ir nesistengia ugdyti vidinio pasaulio. Tokios knygos, kaip antai Da Vinčio kodas ar Haris Poteris, Romualdo Granausko teigimu, tėra prekė, kurią graibsto ir garbsto milijonai. Neverta skaityti visų knygų, reikia skaityti tik tai, kas atsako į sieloje kilusius klausimus. Knygos turi savo užduotį- nuskaidrinti sielą, kelią ir stiprinti žmogų, žadinti jį tauriausiems siekiams, aštrinti protą ir švelninti širdį. Geras knygas verta skaityti, nes jos neleidžia mums tapti išties šiuolaikiniais žmonėmis. Būti tikrai šiuolaikiniu žmogumi, vadinasi, pasmerkti save visiškam ribotumui. Kodėl yra užmirštamos klasikinės, taurios knygos, kurių vietą pakeičia paviršutiniškos, per daug savyje vandens turinčios knygos?
Visiška nesąmonė. Juk kiekvieno žmogaus vertybės yra kitokios, ne standartai ir stereotipai nustato, kada jis yra ale šiuolaikiškas arba pilka masė. Žmogus yra toks, kokiu jis nori būti, o ne toks, kokiu jį laiko visi kiti.
-

Etcetera
- Moderatorė
-
- Vilnius.
- 8,985.19 Lt
» 2011 Geg 21, 16:51
Ne, aš neperšu savo nuomonės. Atsiprašau, jei taip pasirodė. Mano kaltė. :]
Žodis 'klasika', išvertus iš lotynų kalbos, reiškia tobulas, pavyzdinis. O kaip tu manai, ar bus skaitoma dabartinė literatūra po 20-30 metų? :] Kūriniai turi turėti išliekamą vertę, kad skaitytum ne kartą ir ne du.
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2011 Geg 22, 22:45
ai, beje, apie Harį Poterį - mano vienas dėstytojas, pasakė, kad jis visiškai neįsivaizduoja, kodėl Haris Poteris yra taip mėgiamas vaikų, ir tipo vos prisivertė skaityt. Tada aš ant jo truputį supykau  nors paskui, pamąsčiusi, ėmiau truputį jį suprasti, kad išties, labai skiriasi jausmai kada skaitai vaikų literatūrą. Nežinau kaip jums, bet pvz. man gan sunku jau visiškai atsiduot vaikiškai knygai. Visiškai nebe tas jausmas, tekstas jau per daug primityvus (bet čia ne blogąja prasme). Jauti tą stebuklingumą tų knygų, bet jau pasigėrėjimo nebėra. Vat, tarkim, neperseniausiai teko dar kartą skaityti savo vaikystės top'ą - Merę Popins. Kažkoks košmaras, ne knyga. Viskas erzina, vaikai kažkokie myžniai, pati merė Popins pasipūtusi labiau, nei prisiminiau... kaip su tokiom mintimis pamilt tekstą?  o kalbant apie literatūrą, tai jūs per daug skiriate dėmesio tam, kas yra klasika, kas yra populiaru ir param pam pam. Žiūrėkit, kas jums iš tikrųjų patinka skaityti, atraskit savo knygų nišą, kuri jums patinka. Nesvarbu kas tai bus - romanas, ne romanas, popsas ne popsas. Per tą jaudinimąsi, kas ką skaito, turbūt nebejaučiat ir skaitymo malonumo. Bet gal čia irgi tas supratimas ateis savu laiku... o gal ir ne.
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai
|
|
|