Pagrindinis puslapis

Autorius Pranešimas

<  Straipsniukai  ~  Keistas paveikslų "elgesys"

guste992
Parašytas: 2007 05 01, 6:08 pm Atsakyti su citata
®espect Amžius: 16 Pranešimai: 1093

Nors tokiu nutikimu sunku patikėti, tačiau paaiškinti jo kitaip, kaip negirdėta anomalija, irgi neįmanoma.

Prancūzų aktorė Nikolė Sulaž su draugu atvyko į Sankt Peterburgą susipažinti su šio seno miesto įžymybėmis. Vieną dieną jos draugas sunegalavo ir pasiliko viešbutyje, o Nikolė nuvyko į Rusų muziejų.

Praėjusi Vrubelio, Nesterovo, Polenovo sales, Nikolė atsidūrė Repino kūrinių ekspozicijos salėje. Aktorės žvilgsnį prikaustė paveikslas “Volgos burliokai”. Žiūrėdama į šį paveikslą, ji taip įsijautė į nužmoginto žmogaus būseną, kad, regis, fiziškai pajuto jo kančią ir fizinę jėgą.

Staiga Nikolė pamatė, jog kažkas tame paveiksle sujudėjo: ten nupieštas stiprus burliokas, lyg išsilaisvindamas iš pakinktų, mostelėjo rankomis ir pasuko prie jos. Ji greitai pajuto stiprų prakaito, naminio tabako kvapą ir vos neapalpo iš išgąsčio... Grubios, saulėje iki juodumo įdegusios burlioko rankos čiupo ją ir suplėšė ant krūtinės palaidinę... Griūdama ant grindų, ji dar išgirdo, kaip ciksi krisdamos ištrūkusios palaidinės sagutės. Prie jos palinko klaikiai atrodanti žmogysta. Paskutinis vaizdas, ką ji matė prieš visiškai netekdama sąmonės, - šiurkščia barzda apžėlęs veidas ir klaiki burna, besiartinanti prie jos lūpų...

Aišku, išgirdęs tokią istoriją, dažnas pirmiausia pasakys: “Tai – haliucinacijos!”. Bet kaip tada paaiškinti aktorės siaubingą išgąstį ir suplėšytus drabužius?

Kadangi tai įvyko užsienio pilietei, susidomėjo ir spaudos darbuotojai. Štai ką papasakojo žurnalistams Rusų valstybinio muziejaus darbuotojas Borisas Kosolapovas:

“Tai įvyko apie pusę penkių vakaro. Mes netikėtai išgirdome moters klyksmą. Nubėgęs į Repino salę, aš išvydau gulinčią ant grindų moterį sudraskytais drabužiais. Kūkčiodama ji kažką pasakojo prancūziškai, rodydama į menininko paveikslą “Volgos burliokai”. Tačiau aš nesupratau, kuo dėtas paveikslas ir ko ji klykia: viskas buvo savo vietose, visi paveikslai kabojo kaip kaboję. Tačiau kai aš moterį pakėliau, manydamas, jog ji netyčia pargriuvo paslydusi, sunerimau pamatęs ant jos nugaros mėlynę ir kraujuojantį nudrėskimą. Tuo metu jau atėjo muziejaus saugotojai su gydytoju ir moterį išvedė.”

Išties tai – įdomus įvykis. Tačiau muziejaus darbuotojams jis nebuvo didelė naujiena. Ir būtent jie pirmieji paneigė versiją, jog visa tai – tik haliucinacija ar koks suvaidintas triukas. Priešingai: jie tvirtino, jog panašūs įvykiai – ne retenybė.

Pasitaiko jų ir kitų šalių muziejuose. 1996 metais Prado muziejuje Madride grupės japonų turistų akivaizdoje iš Velaskeso paveikslo “išlipo” karys pėstininkas, nusišlapino ant grindų ir grįžo į savo vietą paveiksle! O Paryžiuje, Orso muziejuje Renuaro gražuolė net dešimtį minučių šokiravo grupę moksleivių, žargstydama prieš juos kojas.

Suprantama, jog tokius reiškinius sunku įtikinamai paaiškinti. Egzistuoja tokia versija: didieji menininkai, kurdami savo paveikslus, įdeda į juos ne tik dalį savo širdies, psichikos galių, bet ir daug vidinės energijos, kurią papildo žiūrovai, analizuojantys jų turinį, kurdami vaizdinius, kaip visa tai atrodytų realybėje. Ta energija kaupiasi šimtmečius ir, pasiekusi kritišką ribą, sprogsta, virsdama gyvu reiškiniu. Paskui vėl viskas grįžta į savo vietas.

Linksmas.net
Parašytas: Straipsniukai > Keistas paveikslų "elgesys"
Reklamukas

33178.50 Lt

Užsiregistravę nariai reklamų nemato. Registruotis galite čia.

Greitas redagavimas
-=wenox=-
Parašytas: 2007 05 01, 6:30 pm Atsakyti su citata
Forumo gyventojas Amžius: 17 Pranešimai: 615

22959.40 Lt

nu jo cia tai gera istorija Clap

LelYte_PuPyTė
Parašytas: 2007 05 01, 6:39 pm Atsakyti su citata
Patyręs forumietis Amžius: 15 Pranešimai: 355

6131.60 Lt

Gera istorija, bet tuo kas ten nutikdavo netikiu. Ten tikrai tiems žmonėms buvo Haliucinacijos...

guste992
Parašytas: 2007 05 01, 6:45 pm Atsakyti su citata
®espect Amžius: 16 Pranešimai: 1093

33178.50 Lt

nzn... as tai gal ir tikiu... patinka man tokie dalykeliai... Cool Cool Cool

MissMurder
Parašytas: 2007 05 01, 8:15 pm Atsakyti su citata
®espect Amžius: 13 Pranešimai: 1356

16644.40 Lt

faina paskaityt. geras cia taip. Clap Clap Clap

Besirde.
Parašytas: 2007 05 06, 1:16 pm Atsakyti su citata
Aktyvus dalyvis Pranešimai: 232

6183.40 Lt

Oho. Gyvi paveikslai. Kaip miela Wink
Gali buti ir tokiu dalyku...
Nebukim egoistais, žemėje mes ne vieni Smile
Gal aplinkui pilna, tų visųjų mūsų sielų, ar dar ko Smile
Vaizduotei nėra ribos.

julyyteeee
Parašytas: 2007 07 03, 10:59 am Atsakyti su citata
Aktyvus dalyvis Amžius: 13 Pranešimai: 127

5353.80 Lt

Čia tai geras.. bet gal tie zmones sapnavo?? Very Happy
man truputi juokinga pasidare kai isgirdau kad is paveikslo islipo kareivis ir nusislapino Waving

ievuzia
Parašytas: 2007 07 21, 8:38 pm Atsakyti su citata
®espect Amžius: 16 Pranešimai: 2186

36387.45 Lt

Manau žmogui pritrūko dėmesio..Juk ir pati galėjo susižeist.Netikiu,galų gale paveikslas juk ne skulptūra,kas iš jo išeitų?Kartoninis žmogeliukas?

Rimantė.
Parašytas: 2007 10 20, 2:49 pm Atsakyti su citata
Aktyvus dalyvis Pranešimai: 327

7841.10 Lt

Sunku patikėti.
Reiks ir man tokį kada nupiešti.
;D

Memoria
Parašytas: 2007 12 28, 11:47 pm Atsakyti su citata
Dalyvis Amžius: 11 Pranešimai: 109

2119.10 Lt

Pasitaiko jų ir kitų šalių muziejuose. 1996 metais Prado muziejuje Madride grupės japonų turistų akivaizdoje iš Velaskeso paveikslo “išlipo” karys pėstininkas, nusišlapino ant grindų ir grįžo į savo vietą paveiksle! O Paryžiuje, Orso muziejuje Renuaro gražuolė net dešimtį minučių šokiravo grupę moksleivių, žargstydama prieš juos kojas.

Šita pastraipa prajuokino Very Happy

Kristuse
Parašytas: 2008 02 24, 12:11 am Atsakyti su citata
Forumo gyventojas Amžius: 15 Pranešimai: 613

12633.40 Lt

Sunku patikėti... Very Happy

Fayra
Parašytas: 2008 04 06, 5:14 pm Atsakyti su citata
Patyręs forumietis Amžius: 13 Pranešimai: 425

11002.90 Lt

Labai noreciau pamatyt pora "gyvu" paveikslu..

Istiesu tai netikiu...

Monsoon
Parašytas: 2008 04 06, 5:57 pm Atsakyti su citata
Dalyvis Amžius: 15 Pranešimai: 66

2649.00 Lt

Netikiu Piktas
Žmonėm matyt arba reklamos reikėjo,arba haliucinacijos buvo.

Visgi tikėkimes iš mano paveikslo giltinė neišlips Very Happy oj nekas man būtų tada Cool

Kyborgas123
Parašytas: 2008 04 09, 4:03 pm Atsakyti su citata
Aktyvus dalyvis Amžius: 13 Pranešimai: 276

10062.20 Lt

Linksmiausia tai kad kažkokia bobelė prieš studentus žargstė kojas Very HappyVery Happy

Gretutte
Parašytas: 2008 04 09, 6:50 pm Atsakyti su citata
Forumo gyventojas Amžius: 14 Pranešimai: 869

23068.90 Lt

Na tikrai įdomi istorija tačiau ne itin įtikinama... Šiaip aš tai nepatikėčiau Smile

Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Hey.lt