Diskusijos Ekonomika, pinigai ir kt.

Kaip išmokti taupyti ir neišlaidauti?

Vartotojo avataras

Gidija

Patyręs forumietis

Miami

1,416.67 Lt

Standartinė » 2011 Geg 27, 20:22

Labai norėčiau išmokti taupyti, esu dar paauglė, todėl manau dabar pats laikas, kol nesuaugau ir savo visos algos neiššvaisčiau. Nuo pat mažens nemoku taupyti, gal tai iš kažko paveldėjau, nežinau. Gal turite ką patarti? Nuo ko pradėti? Kaip save įtikinti, kad reikia taupyti?

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Geg 28, 19:00

Jei sakai, kad esi išlaidi, tai "taupyti vardan taupymo" nelabai išeis. Manau svarbiausia susirasti aiškų tikslą, kur dėsi sutaupytus pinigus ir tiesiog pradėti taupyti (ne nuo pirmadienio, o nuo šiandien). Beje, taupymo tikslas turėtų būti tai, ko tu išties labai nori (nebūtinai materialus daiktas. Tai gali būti kelionė, bilietas į mėgstamiausios grupės koncertą ir pan.).
Ir kitas patarimas, mažiau eik į parduotuves. Nematysi ir nereikės:).

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Geg 28, 19:03

manau,kad taupyti išmokstama tik tada,kai finansai priverčia tai daryti.Arba jau nuo gimimo taupus žmogus.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Geg 28, 19:11

Na nežinau, pati panašių problemų neturiu, tai negaliu teigti ar neigti, jog tai įgimta, ir kiek sunku tai pakeisti (manau lygiai tiek pat sunku, kaip ir bet kokį kitą įprotį).
Valia. Vienintelis žodis, šaunantis į galvą...

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Geg 28, 19:32

tiesiog yra faktoriai,kurie skatina kažką keisti.Ar tai meti rūkyt,nes susirūpini dėl sveikatos,ar meti svorį,nes jauties nesimpatiškai,arba pradedi taupyt,nes matai,kad trūksta pinigų. :) Valia ir didėja su priežastim.Jeigu taupai tik šiaip,kažkam,tai ir tos valios minimaliai.

Vartotojo avataras

Gidija

Patyręs forumietis

Miami

1,416.67 Lt

Standartinė » 2011 Geg 28, 20:03

Nu dėl pinigų stygiaus aš nesiskundžiu, nėra ir nereikia, tačiau tik nuėjus į parduotuvę ar į valgyklą mokykloje, iškart kažko užsimanau, neina sau pasakyti ne. Neturiu aš valios, neturiu.. ;/

norway

Apšilinėjantis

782.90 Lt

Standartinė » 2011 Geg 29, 00:38

Svarbiausia turi susirasti tikslą kam taupyti , daiktui ar kokiam tai rūbui.... turi save prisiversti , ugdyti valią kad pvz.. gavai 30 lt ir 20 pasleti taupymui , o 10 iššvaistai kaip tik nori

Vartotojo avataras

JustuShe

Forumo gyventojas

0.00 Lt

Standartinė » 2011 Geg 29, 17:19

stenkis pirkti pigesnius skanėstus, jei ant jų išleidi pinigus : ) Šiaip būtų įdomu sužinoti būtent ant ko tu išleidi savo pinigus : )

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2011 Bir 01, 11:51

Gidija rašė:Nu dėl pinigų stygiaus aš nesiskundžiu, nėra ir nereikia, tačiau tik nuėjus į parduotuvę ar į valgyklą mokykloje, iškart kažko užsimanau, neina sau pasakyti ne. Neturiu aš valios, neturiu.. ;/

Man lygiai taip pat.
Sakiau nebeeisiu į parduotuves;/

Vartotojo avataras

iwer

Aktyvus dalyvis

Kaunas

10,222.59 Lt

Standartinė » 2011 Bir 01, 20:33

Aš irgi neturiu valios. Jeigu turiu pinigų, tai ilgai jų neturėsiu :D Kai nusigaunu į bet kokią parduotuvę, vis kažko tuo momentu užsimanau ir nusiperku, o po kelių dienų, suprantu, kad man to net nereikia.

Vartotojo avataras

sigaA

Patyręs forumietis

Šiauliai

10,689.24 Lt

Standartinė » 2011 Bir 05, 20:07

reiktų kur nors einant pasiimti tik tiek pinigų kiek reikia, o likusius palikt namie ir tada mažiau išleisi :D aš visad taip darau kai kam nors taupau ;)

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2011 Bir 05, 21:24

reiktų kur nors einant pasiimti tik tiek pinigų kiek reikia, o likusius palikt namie ir tada mažiau išleisi

Gaila, kad tas negalioja perkant internetu. Šiaip niekam neturiu silpnybės (maistui, drabužiams, papuošalam, batam ar dar kažkam), išskyrus muzikos CD pirkimui... O juos perku internetu. Tai čia šiek tiek yra problemų, nes kortelės į taupyklę neįmesi ar kažkur kitur nepaliksi...

Vartotojo avataras

Gidija

Patyręs forumietis

Miami

1,416.67 Lt

Standartinė » 2011 Bir 05, 21:53

sigaA rašė:reiktų kur nors einant pasiimti tik tiek pinigų kiek reikia, o likusius palikt namie ir tada mažiau išleisi :D

Labai patiko šita idėja :D

Vartotojo avataras

Arbatinuke.

Aktyvus dalyvis

Tralialia sala

7,322.65 Lt

Standartinė » 2011 Lie 15, 20:13

Man irgi sunku būdavo su pinigų išlaikymu atsidūrus mokyklos valgykloj, ar šiaip kokioj parduotuvėj. Tai irgi minimaliai pinigų pasiimdavau, arba susigalvodavau kažkokį teiginį, kodėl turėčiau kažko nepirkt, tarkim grynai traškučių ar šiaip nelaidyt pinigų, nes reiks tam ir anam. O jau kai pati užsidirbau, tai kiekvieną litą skaičiavau : D galvodavau, kaip čia sutaupius

musicx

Įsijaučiantis

Vilnius

1,563.78 Lt

Standartinė » 2011 Gru 20, 00:05

Artes rašė:Gaila, kad tas negalioja perkant internetu. Šiaip niekam neturiu silpnybės (maistui, drabužiams, papuošalam, batam ar dar kažkam), išskyrus muzikos CD pirkimui... O juos perku internetu. Tai čia šiek tiek yra problemų, nes kortelės į taupyklę neįmesi ar kažkur kitur nepaliksi...

Siūlau uždėti sąskaitos apribojimus. Elektroninė bankininkystė šiais laikais labai išvystyta.

Diskusijos Ekonomika, pinigai ir kt.

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių