Pirmiau jų šiaip nemėgau, bet po vasaros tai net purto kai koks prieina. Kaip tyčia, aš juos visus traukiu. Tai serenadą pradeda dainuot, tai rėkia, kad myli ir seka iš paskos. Per praktiką išvis prikibo, kai interviu ėmiau iš gatvės muzikančių. Kai paprašiau netrukdyt dirbt pradėjo jis rėkt ant manęs rusiškai ir šiaip, kad jis nors ir kūdas, bet stiprus. Žodžiu, nepatinka man jie. Labai.
Nors yra ir normalių žmonių, kuriems tiesiog nepasisekė gyvenime. Bet kaip juos atskirt iš visų valkatų būrio?
Jūsų požiūris į valkatas?pas mane svetainėj ant sofos gyvena benamis. pinigų neprašinėja šiaip sau, bet siūlosi žmonėm nunešt pirkinius iš parduotuvės iki mašinos, nupjaut veją ar pan. eit neturi kur, valgo gal kas antra diena, į darbą normalų niekas nepriima, dėl jo finansinės situacijos. laisvalaikiu eina į biblioteką skaityti. negeria. yra toks geras draugas, koks draugas gali būti. šypsosi myli ir dalinasi paskutiniu kąsniu.
Nemėgtu. Manau kad tai jų pačių kaltė, kad gyvenime nieko nepasiekė, prasigėrė (tikriausiai), o paskui pinigų prašo.. niekada jiem neduodu( nebent kartais grojantiems duodu, nes tai rodo kad žmogus bent kažka gyvenime nuveikė) nes žinau, kad jie už tuos pinigus tik bambali alaus nusipirks..
Nemalonūs jie, verčia pasitraukt. Bet nejaučiu jiems neapykantos, gal tik gailestį. Jie juk ne savo noru tokie tapo. Nereikia smerkt žmonių, niekada niekada. Ir prasigeria žmonės tikrai to nenorėdami. Namus taip pat praranda nenorėdami. O priklausomybės nuo alkoholio nelengva išsigydyti, ypač kai neturi jokio palaikymo ir gyveni gatvėje, manau. Lengva čia visiems (taip pat ir man) kalbėt, kai sėdi prie pc su puodeliu arbatos.
Norėčiau pamatyt tokį, kuris mėgsta. Logiška, kad nemėgstat. Tai ir klausia plačiau.
Mane erzina, kai viešajam transporte jie atsisėda/atsistoja šalia ir smirda. Arba kai iš konteinerių ištraukia šiukšles ir išmėto šalia. Bet jie tokie patys žmonės kaip ir aš, kad ir kaip ten bebūtų. Valkatos? O kas kaltas, kad valkatauja? Pats žmogus yra kaltas. Žinoma, pasitaiko atvėjų, kai apvogiau, arba tiesiog nėra galimybių užsidirbti. Bet ar klysčiau sakydamas, kad kai kurie benamiai mėgaujas žmonių gerumu ir už tuos pinigus nusiperka gert? Va Vilniuje mačiau valgyka, pamiršau kaip vadinas, bet ten sunkiai pragyvenantiems žmonėms skirta. Puiku, visuose miestuose to reiktu ir sumažėtu gatvėse valkataujančių žmonių
Man gaila ju visu. Ar tai girtuoklis, narkomanas ir t.tt ar zmogus kuriam tikrai buvo didele beda del ko jis dabar elgetauja. Nes man gaila, kad tie girtuokliai, narkomanai ir t.tt nemoka dziaugtis gyvenimu, kad ir koks jis bebutu. O liudniausia buna, kai jie bando pasidziaugti savaip.. Na, bet vis dėlto, kad ir kaip butu gaila neduodu pinigu kokiam narkomanui ar alkoholikui, nes jis vistiek juos isleis ant dozes ar alaus butelio. Ir isvis pinigu neduodu. Tiesiog nuperku sumustini ir paduodu. Nenori - neima.
Neseniai teko matyti benami, kokiu retai sutiksi - palyginti svaru, neprasigerusi, sedinti gatveje ir skaitanti knyga. Pinigu daug neturejau, tai daviau jam viena spurga, vis maistas. Deja tai labai isimtinas atvejis, kai benamis yra neprasigeres ir ne narkomanas ‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas |