Jodi Picoult
30 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 2 • 1, 2
Perskaičiau ką tik 'Mano sesers globėjas', pradėsiu 'Devyniolika minučių'. Lengvai taip skaitėsi, patiko.
+ 'Dešimtasis ratas' Paskutinį kartą redagavo Arbatinuke. 2011 Lie 29, 19:21. Iš viso redaguota 1 kartą.
Šios autorės perskaičiau tik "Dešimtasis ratas" iš tikrųjų labai patiko, prikausto dėmesį.
Mačiau tik filmą "Mano sesers globėjas". Ar man tik taip pasirodė, ar daugelyje knygų vis rašoma, kad kažkas suserga vis kokia nors liga? (sprendžiu iš perskaitytų anotacijų) Va knygos "Trapumas" anotacija
Šešiametė Šarlotės ir Šono O'Kyfų dukrelė Vilou serga reta trapių kaulų liga, dėl kurios per neilgą savo gyvenimą jau iškentė daugybę kaulų lūžių, iš jų septynis - dar net negimusi. Šarlotė, gera konditerė, išėjo iš darbo, kad galėtų nuolat rūpintis Vilou, ir kaip įmanydama saugo ją, o kai vis dėlto nepavyksta - stengiasi palengvinti vaiko vargus. Kai advokatė praneša O'Kyfams apie galimybę pateikti neteisėto gimimo ieškinį, kuriuo būtų siekiama pripažinti akušerę ginekologę - kartu ir Šarlotės geriausią draugę - kalta dėl to, kad nenustatė Vilou ligos pakankamai anksti, kai dar įmanomas abortas, šeima ima byrėti. Šarlotė, įsijautusi į puolimą, darosi vis agresyvesnė; Šonas nepritaria tokiam ieškiniui ir parašo skyrybų prašymą; o Amelija, paauglė Vilou sesuo, kovodama dėl tėvų dėmesio pasiduoda bulimijai ir ima žaloti save... Tai ir pagalvojau, kas čia per.. ![]() Nu ką, ir aš pasireikšiu.
Esu skaičiusi "Devyniolika minučių", "Dešimtas ratas","Kitas gyvenimas", "Trapumas". Perskaičius pirmas dvi knygas tikrai maniau, kad nuostabi rašytoja, knygos lengvai skaitomos, įdomios. Bet perskaičius "Trapumas", pastebėjau, kad beveik visos knygos tokios pačios. Na, ne tokios pačios, bet gan panašus siužetas, toks pats rašymo stilius ir nieko naujo. Viso turiu 8 jos knygas, bet matyt "atsiskaičiau" jau jos, nes kitas skaityt ranka nekyla. (: Pamenu, kai perskaičiau "Mano sesers globėją", buvau labai susižavėjusi: neįprastas rašymo stilius, greitai užkabina, įtraukia, įdomus siužetas. Vėliau perskaičiau "Dešimtąjį ratą", o vakar pabaigiau "Devyniolika minučių" ir supratau, kad sustosiu, užtenka man šios rašytojos.:} Labai talentinga, bet tikiu, kaip yra sunku parašyti daug besiskiriančių knygų per trumpą laiką, jos pradeda supanašėti. Gal kada nors, po keliasdešimt metų, paimsiu į rankas ir kitas knygas, negali žinot.
![]()
30 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 2 • 1, 2
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai |