Geras klausimas. Toks geras, kad atsakymai gali būti netgi du : taip ir ne.
Čia būtų tas pats, jei klaustumėm: jei rašai apsakymus - esi rašytojas?
Nebūtina išleisti rinkinuko, norint tapti kūrėju. Dievaž, žinau talentingų, bet neišsigarsinusių žmonių. Tas gražus(?) žodis "poetas" gali būti pritaikytas tiems, kurių eilės(ar bala žin kaip tai įvardyt) ateina iš širdies. Va čia - žmogiškasis poetas. O tie, kurie patenka į knygynus, ne visada rašo nuoširdžiai. Deja...
Taigi, aš už tai jog : jei kuri nuoširdžius eilėraščius - esi poetas. Visų pirma sau ir dėl savęs, esi savo asmeninis poetas. Visi mes sau jais esame ar bent jau pabūsime - nors kartelį gyvenime. O jei sulauki pripažinimo - esi ne tik poetas, bet ir talentingas žmogus. Va tokie dalykai pasitaiko rečiau.
Visgi, gana dviprasmiškas čia klausimas... Reikalaujantis ir dviprasmiško atsakymo.
Jei kuri eilėraščius - esi poetas?
44 pranešimai(ų)
• Puslapis 3 iš 3 • 1, 2, 3
Šiaip tai kūriu eiles. Ir gan seniai. Gal ir kur kurie yra mane pavadinę "poete".
Na ir šiaip su savo eilėmis ne kartą esu konkursuose dalyvavus. Bet kiti dažniausiai mane talentinga, ar dar kaip nors panašiai vadina ;} Bet aišku, poetas tas, kurio eilėraščiai rymuojasi, yra gražūs, nuoširdūs : ) Tai jei jau kuri gražius eilėraščius, tai esi poetas. Nes tikrai nekiekvienas sugeba sukurti šį tą gražaus
Paskutinį kartą redagavo sigaA 2011 Sau 16, 21:10. Iš viso redaguota 1 kartą.
Poetas yra žmogus, kuriantis eiles. Eilės - tai žodžių surašymo būdas, kai jie surašomi trumpomis eilutėmis ir dažniausiai rimuojasi jų pabaigos. Taigi, manau, kad žmogus, tyčia arba ne, parašęs nors kelias eilutes minėtuoju būdu yra poetas. O toliau apibūdinti jo parašytas eiles galima būtų žodžiais: geras poetas, nevykęs poetas, visiškai nevykęs poetas.
Aš prieš metus parašiau pora eilėraščių, bet poetu tikrai savęs nelaikau. Kiekvienas žmogus gali parašyti eilėrašti, bet ar jis bus poetas nemanau. Jei nori tapti poetu tai tau reikia turėti ir gyslele kūrybai, ir noro tai tai daryti, ir būtinai mokėti.
Nemanau, kad jeigu kuri eilėraščius, tai esi poetas. Nes paprasčiausiai tu išlieji savo jausmus, mintis tokiu būdu. Vieni sportuoja, kiti dainuoja, kiti kuria eiles ir t.t.
Aš manau, kad poetai - tai žmonės, kurie didžiąją savo gyvenimo dalį kuria eilėraščius ir pan., ir yra pripažinti žmonių. Poetas. Kas jis? Na, mano nuomone, tai labai jautrus žmogus, jaučiantis ne tik kūnu, bet ir siela. Nėra būtina kurti eiles, demonstruoti savo talentą. Tai tiesiog tokia asmenybė, kuri supranta pasaulį savaip, mėgsta ryškinti spalvas. Nebūtinai kuriantis eilėraščius ir yra poetas. Aš manau, kad negalima konkrečiai apibrėžti šios sąvokos. Kiekvienas net ir žodį poetas suvokia kitaip, todėl niekam neįpirši savos nuomonės, kitokio supratimo.
44 pranešimai(ų)
• Puslapis 3 iš 3 • 1, 2, 3
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas |