Diskusijos Įdomios nuorodos

Galvosūkiai, gudrybės

Vartotojo avataras

green_snow

Aktyvus dalyvis

6,253.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 08, 20:15

Ne, ne. :)

--------------------------------------

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 08, 21:06

green_snow rašė:Na, pabandykit.

1. Du žmonės atėjo prie upės. Ant kranto buvo tik viena valtis, kuria gali plaukti tik vienas žmogus. Abu keliautojai be kitų pagalbos persikėlė per upę ir toliau nukeliavo. Kaip jie tai padarė?

2. Ant stalo guli 9 monetos. Ką reikia daryti, kad iš čia paėmus 4 monetas ir pridėjus 3 monetas, turėtume 7 monetų krūvelę?

Pirmas girdėtas. Bet ir antras easy.

1.: Tie žmonės buvo skirtingose upės pusėse.
2.: Paimti 4 monetas, ir prie tų 4 pridėti 3. 4+3=7. ;]

Vartotojo avataras

3999059

Aktyvus dalyvis

Kretinga

6,975.89 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 08, 21:11

Du žmonės atėjo prie upės. Ant kranto buvo tik viena valtis, kuria gali plaukti tik vienas žmogus. Abu keliautojai be kitų pagalbos persikėlė per upę ir toliau nukeliavo. Kaip jie tai padarė?

Tai reiškia, kad abu jie kėlėsi, o ne vienas - manau. Gal tiesiog buvo tiltas? Arba paprastai perplaukė, o kitas plaukė valtim? :D

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 08, 21:37

Paaiškinimas:
Valtis buvo pusėje A, kurioje buvo žmogus X. Žmogus X sėdo į valtį pusėje A, ir su ja nuplaukė į pusę B, kurioje buvo žmogus Y. Tada žmogus X iš valties išlipo, ir tęsė savo kelionę, o žmogus Y pusėje B sėdo į valtį ir nuplaukė į pusę A. Čia žmogus Y išlipo, ir taipogi tęsė savo kelionę.

Aš pasakiau HAU!

Vartotojo avataras

juce21

Dalyvis

3,571.58 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 08, 22:44

Gimtadienis
Kaip čia taip gali būti? Prieš dvi dienas mano sūnėnui buvo dar tik devyneri. Kitais metais jam bus jau dvylika. Tai gal galite pasakyti, kokią dieną mano sūnėno gimtadienis?

Vartotojo avataras

green_snow

Aktyvus dalyvis

6,253.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 09, 11:09

gruodžio 31?

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 09, 15:05

Arba gruodžio 30, arba gruodžio 31.
Du galimi atsakymai yra.

Vartotojo avataras

miisu

®espect

15,767.38 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 09, 15:37

3999059 rašė:2. Per 60000 min t.y per 2 metus su virsum. Ats.: ( Ji tiek nevalgo?)

kodėl du metus: DDD čia gal virš mėnesio

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 09, 21:56

Žmogus yra paliktas ant aukšto stataus skardžio, nuo kurio viršūnės iki žemės yra 100 metrų. Per vidurį skardžio auga vienintelis medis. Žmogui išsigelbėti duota virvė, kurios ilgis 75 metrai. Ar gali žmogus išsigelbėti leisdamasis skardžiu?

Patikslinimai: (kad sąlyga nebūtų klaidingai suprasta)
* Skardžio viršuje yra akmenų, medžių, galbūt net pianinas, jei norisi, bet jokio maisto ar vandens.
* Iš 25 metrų aukščio kritęs, šis žmogus Tikrai neišsigelbės.
* Medis, kuris yra 50m atstumu nuo žemės ir nuo skardžio viršūnės yra vienintelis daiktas, už kurio galima užsikabinti arba užkabinti virvę
* Išsigelbėti galima Tik leidžiantis Šiuo skardžiu.

Taigi, ar gali žmogus išsigelbėti leisdamasis skardžiu?

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 09, 22:20

Taip, gali.
Iknisa LSD, ir teleportuojasi. Just jokin'. Juk ir LSD ten nėra...

Žinau, kad sprendimas ne toks, bet siūlau realų būdą:
Žmogus pririša virvę skardžio viršuje, prie medžio, kiek galima žemiau. Tada lipa iki to skardžio viduryje esančio medžio, ir prie jo pririša virvę ties ta vieta, kur ji yra 50m.
Tada užlip aukštyn, atriša virvę nuo medžio, pats prisiriša taip, kad virvės dalis nuo medžio vidury skardžio iki jo liemens (realiau tai prie kojos, mat jei prie liemens, gali... mirti) būtų apie 47-48 metrus (neklauskit, kaip atmatuot - juk pagal savo ūgį galima apytiksliai). Na, o tada jau šoka nuo skardžio.

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 09, 23:49

Atmatuoti po 25 metrus galima lenkiant virvę į tris lygias dalis... Nors niekas šito ir neklaustų, tik matematikos olimpiadoje už tai galima vieną tašką pamesti. Variantas gal ir nieko, bet jo kūno greitis prie žemės kritus beveik 100 metrų bus, jei teisingai užrašiau, v=g√(2h/g). Tai yra beveik 45m/s , kinetinės energijos būdamas prie žemės jis turės pakankamai, įdomu, tik kas pirmas išduos: ar virvė, ar mazgas, ar žmogaus galūnė, kuri pritvirtinta prie virvės, ar žmogaus vidaus organai... Kartais galima sau leisti truputėlį sveikos fantazijos ;D O ar galima žmogų išgelbėti?

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 10, 08:34

Aš jo greitį žinau. :) O olimpiadose ir aš smulkmeniškai viską rašau.

Na, žemę pasiektų gyvas. Niekas neklausė, ar nesutraumuotas. :-)

O šiaip, labai įdomus uždavinukas toks. Reiks dar pamąstyti.

Vartotojo avataras

juce21

Dalyvis

3,571.58 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 10, 12:10

green_snow rašė:gruodžio 31?

Teisingai,mano sūnėno gimtadienis yra gruodžio 31-ąją.
Nes šiandien, kai rašau jums šį galvosūkį, yra sausio 1-oji. Vadinasi, prieš dvi dienas, gruodžio 30-ąją, mano sūnėnui buvo dar tik devyneri. Ką tik praėjusių metų gruodžio 31-ąją jam sukako dešimt metų. Šių metų gruodžio 31-ąją bus vienuolika, o kitais metais – dvylika.

Vartotojo avataras

DcRee

Aktyvus dalyvis

Kaun...

1,746.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 10, 13:19

SorrowBoy rašė:Aš jo greitį žinau. :) O olimpiadose ir aš smulkmeniškai viską rašau.

Na, žemę pasiektų gyvas. Niekas neklausė, ar nesutraumuotas. :-)

Na, matyt trūksta uždaviniui paaiškinimų, nors ir stengiausi, kad būtų aiškiai suformuluota. :)

Pridedu:
*Žmogus skardžio apačioje turi atsidurti visas, ne dalimis, jo kaulai turi nebūti sulaužyti, o vidaus organai - nepavirtę į košę.

Vartotojo avataras

korumuda

Aktyvus dalyvis

Vilnius

80.00 Lt

Standartinė » 2011 Rgp 10, 13:54

I think it's too hard for me. Or I'm thinking too little.

Diskusijos Įdomios nuorodos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias