Įvairūs Mistika

Bloga akis, gera akis

Vartotojo avataras

spanguole2

Įsijaučiantis

2,331.28 Lt

Standartinė » 2011 Kov 01, 16:17

Kodėl žmonėse toks tvirtas įsitikinimas apie "blogą " arba "juodą " akį? Jis paplitęs ir civilizuotose šalyse, ir puslaukinėse gentyse. Beveik visur Europoje, tolimuose Azijos kampeliuose, Afrikos džiunglėse, tarp Amerikos indėnų ir atskirtame nuo kontingento Madagaskare. Žmogus, susirgo nesuprantama liga, nustojo dėti vištos, nudvėsė gyvulys - visur matoma nužiūrėjimo pasekmė. Ir šiems tikėjimams ne mažiau keturių tūkstančių metų. Prietarai? Kas žino... O štai dar vienas klausimas: kodėl nužiūrėjimas įvairiose tautose vadinasi "nužiūrėjimu"? Koks čia tikrasis akies vaidmuo. Pažvelkime į istoriją...

Senovėje akis buvo laikoma langu, pro kurį į kūną patenka siela ir jį palieka. Ir dar buvo tikima, kad tuo pačiu keliu žmonės gali apsikeisti juose gyvenančiomis "geromis" ir "blogomis" dvasiomis. Tokie "prietarai" nepaprastai gyvybingi. Ir kaip netikėti magine žvilgsnio galia, jeigu šį "prietarą" patvirtina tikri įvykiai? "Maginis žvilgsnis" gerai ži- nomas gyvūnu pasaulyje. Ypač tarp gyvačių. Tuo ne kartą Indijos džiunglėse įsitikino prancūzų gamtos tyrinėtojas Levolanas. Taip kartą jo dėmesį patraukė keistai besielgiantis genys. Tupėdamas medyje jis baisiai rėkė ir tąsėsi. Priežastis tapo aiški iškart: už metro nuo jo šakose įsitaisė didelė gyvatė. Nejudė- dama ji įsispitrijo į paukštį savo žibančiomis akimis. Nelygi dvikova greitai baigėsi: genys nusirito žemėn negyvas. Ji apžiūrėjus nerasta jokio sužeidimo. Ne kartą Levolanas buvo liudininku, kaip nuo gyvatės žvilgsnio sustingdavo pelės ir varlės... Bet kartą jis ir pats pakliuvo tokio žvilgsnio įtakon. Medžiodamas pelkėje jis netikėtai visame kūne pajuto neįprastą drebulį. Tuo pačiu metu jis pajuto, kad prieš savo valią yra traukiamas į vietą, kurion eiti jis visai nesiruošė. Kai jis prie jos priėjo, trijų metrų atstumu nuo saves pamatė didžiulę gyvatę, kuri be perstojo į jį žiūrėjo. Gamtos tyrinėtojui prireikė milžiniškų pastangų, kad būdamas pusiau paral- yžiuotas pakeltų ginklą ir iššautų į "hipnotizuotoją".

Milžiniška emocine energija dažnai pasižymi žmogaus, esančio ant mirties slenksčio, žvilgsnis - jis gali padaryti nepataisomą žalą tiems, į kuriuos yra nukreiptas. Būtent tuo remiasi tradicija užrišti akis nuteistiesiems mirti. Laikoma, kad labai pavojingos yra ir mirusiojo akys. Todėl numirėliui visada užmerkiamos akys, beje, kartais ir monetas ant jų uždedant dėl visa ko... Apie tai, jog piktų žmonių žvilgsnis yra "nuodingas" ir kenkia žmonėms, dar 13 amžiuje kalbėjo didis krikščioniškos bažnyčios veikėjas Tomas Akvinietis (1225 - 1274). Jis buvo įsitikinęs, kad akys "ypatingu spinduliavimu užkrečia orą gana dideliu atstumu."

Ir vis dėlto kuo čia dėta akis? 1920 metais dresiruotojas V.L.Durovas radiofizikui B.Kažinskiui (1962 metais Ukrainos mokslų akademijoje išleistos žy miosios knygos apie telepatiją "Biologinis radijo ryšys" autoriui) ne kartą demonstravo, kaip nuo įdė- maus žmonių žvilgsnio gyvūnai atlikdavo jų įsakymus mintimis arba atsidurdavo hipnozinėje būklėje. Ir įdomu, jog buvo pastebėta, kad, nors trumpam nukreipus žvilgsnį į šoną nuo gyvūno vyzdžių, jis iš karto "grįždavo į save". Tuo remdamasis B.Kažinskis padarė prielaidą, jog egzistuoja tam tikri "regėjimo spinduliai", kuriuos sudaro bioradioaktyvaus smegenų spinduliavimo pluoštas. Daug dar kas yra tiriama, tačiau faktas lieka faktu: bioradiacinis žmogaus spinduliavimas egzistuoja ir gali veikti kitų biologinių objektų (žmonių, gyvūnų, augalų) energiją. Tokio poveikio pasekmės gali labai skirtis: nuo vidi- nių procesų harmonizacijos (ekstrasensorinis gydymas) iki sąmoningo ar nesą­ moningo jų pažeidimo (nužiūrėjimas).

O kaip kartais norisi sudeginti žvilgsniu mūsų nelaimių kaltininką! Bet... Išsiveržusi pro mūsų akis negera energija po kurio laiko būtinai pradės veikti prieš mus. Taip yra dėl to, kad tarp mūsų ir mūsų priešo sąmonės nusistovi pastovus abipusis ryšys, ir visas blogis, kurį jame sužadinome, šiuo kanalu sugrįš mums ir dar bus sustiprintas jo emocijomis. Ir ko tada stebėtis negalavimais - patys juos prisišaukėm.. .Patarimas paprastas: jeigu nevaldai savo bū- senos, užmerk akis ir leisk emocijoms nurimti. Žvilgsnis - ne juokas. Rytuose egzistuoja net visas žvilgsnio auklėjimo mokslas: "Tramaka - Joga". Taigi, net neturėdami neeilinės žvilgsnio galios, mes galime padaryti daug gero. Siųsdami gerą žvilgsnį kartu su kilniomis mintimis, mes galime padėti ne tik artimiesiems, bet ir nepažįstamiems žmonėms: autobuse, gatvėje, parduotuvėje.. .Šie žmonės gali nesuprasti, ką dėl jų padarėme, tačiau jų dvasinis "Aš" viską priims. Ir nėra čia ko laukti dėkingumo, ir nereikia gailėtis pastangų: viskas šiame pasaulyje grąžinama šimteriopai...

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Miglė.

Aktyvus dalyvis

Kaunas

267.69 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 16:31

Įdomus straipsnis. Aš mėgstu mokykloje žiūrėti į kokį žmogų, kad jis atsisuktų :D

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 17:04

bloga akis,gera akis,nuoširdi akis,išsilavinus akis,užsispyrusi akis... gal užteks jau?nėra jokių skirstymų.

Vartotojo avataras

Miglė.

Aktyvus dalyvis

Kaunas

267.69 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 19:21

kas tau daros? visą laiką visus kritikuoji. ar taip bandai išsiskirti, ar kas yra. "gal užteks jau?"

Vartotojo avataras

Purple_Sun

Patyręs forumietis

8,105.86 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 19:27

Jo jo aš irgi žiūriu,kad atsisuktų. Taip nesusipatogina kartais žmonės ;D
Nu jeigu nori žmogus tai tegul ir rašo tokius straipsnius,kelia ar velniai žino ką. Bent padiskutuot galima ir pan. Aš irgi kaip Miglė paklausiu. Kas tau darosi?

Vartotojo avataras

Requwilld

Dalyvis

400.00 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 20:16

Paskutinis sakinys :-)

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 20:31

kas tau daros? visą laiką visus kritikuoji. ar taip bandai išsiskirti, ar kas yra. "gal užteks jau?"

šita info yra klaidinga.Ir man kvaila žiūrėt,kaip žmonės ja tiki.Ir vėliau dar kitiem bando įpiršt.O dėl kritikos,tai forumai juk tam ir skirti - išsakyti požiūriui diskutuoti,ginčytis,kritikuoti,dalintis informacija.

Vartotojo avataras

spanguole2

Įsijaučiantis

2,331.28 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 22:28

Iš kur tu žinai, kad ši info klaidinga? žmonės patys sprendžia ką skaityt, ir kuo tikėt, nemanau, kad jiems tavo kažkokio tai leidimo reikia, jei tau kvaila į tai žiūrėt, tai nežiūrėk ;) be abejo kiekvienam sava nuomonė ir tu turi teise ją išreikšti ;))

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Kov 02, 22:46

Iš kur tu žinai, kad ši info klaidinga?

seniau domėjaus ezoterika.O Tavo visi šitie straipsniai kažkokios nesąmonės,kokiu tikslu juos dedi?pasakas ir taip kiekvienas žinome.

Vartotojo avataras

spanguole2

Įsijaučiantis

2,331.28 Lt

Standartinė » 2011 Kov 03, 16:15

Kiekvienas mastantis žmogus išsirinks sau tinkama informacija, o dedu tai kas man atrodo įdomu, forumas viešas :)

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 16:19

Gabe7 rašė:seniau domėjaus ezoterika.O Tavo visi šitie straipsniai kažkokios nesąmonės,kokiu tikslu juos dedi?pasakas ir taip kiekvienas žinome.

Ir iš kur žinai kad tavo info yra teisinga, o klaidinga ši? Aš kaip tik pritariu, kad būtų įkeliami keli variantai, ir pats skaitytojas galėtų pasirinkti kuo tikėti, o kuo ne. Turi tik savo nuomonę, o kitų ne tik kad nepriimi, bet ir nemoki išklausyti. Gal mačiau tik kelis tavo teigiamus pranešimus, visur tik viską nesąmonėm išvadini ir viskas. Žinai, pakritikuoti visi sugebam, bet jei jau apvarai, tai tada teisingą informaciją įkelk.

o į temą.. Aš manau kad visos akys turi kažkokį poveikį, tačiau skirtingo stiprumo. o nuo ko tai priklauso tai numanau, bet nemokėčiau paaiškinti.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 18:59

Ir iš kur žinai kad tavo info yra teisinga, o klaidinga ši?

pasidomėk ezoterika internete,su atitinkamais žmonėm pabendrauk,tada tik juoksies iš savęs,kas gynei tokius straipsnius.Beje,galiu garantuot,kad jei paieškočiau ,rasčiau mistikos skilty tokią temą,kurios turinį išvadinai nesąmone ar fantastika.

Žinai, pakritikuoti visi sugebam, bet jei jau apvarai, tai tada teisingą informaciją įkelk.

ką domins tas visada susiras. :)

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 20:52

Žinoma rastum tokią temą kur aš parašiau kad nesąmonė, bet aš taip nerašau kiekvenoje temoje. Tai nemenkas skirtumas. Tai prašau, tu pasiaukok ir bent kartą pati ką nors įkelk, o ne tik kritikuok. O visi, kurie domėsis susiras šitą temą ir pagalvos kad tai tiesa. Taip kad, apšviesk mūsų durną visuomenę.
Paskutinį kartą redagavo Pukuse 2011 Kov 05, 20:53. Iš viso redaguota 1 kartą.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 21:17

Žinoma rastum tokią temą kur aš parašiau kad nesąmonė, bet aš taip nerašau kiekvenoje temoje.

aš taip pat kiekvienoj temoj taip nerašau.O tau galiu užduot analogišką klausimą: iš kur žinai kad vienam straipsnį teisinga info,o kitą išvadini nesąmone? :D
Tai prašau, tu pasiaukok ir bent kartą pati ką nors įkelk, o ne tik kritikuok. O visi, kurie domėsis susiras šitą temą ir pagalvos kad tai tiesa. Taip kad, apšviesk mūsų durną visuomenę.

kas norės tas apsišvies,o tokios info nete nėra.Na gal kur nors giliai.Niekas nenori dalintis savo ilgai kaupta info su vienadieniais besidominčiais skaitytojais. :)

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2011 Kov 05, 22:05

1) aš dažniausiai stengiuosi (bent jau paskutiniu metu) konkrečiai nesupeikti, o parašyti dar ir tokius žmodžius kaip ''mano nuomone'', ''aš manau'' ir pan.
2) Ir kaipgi kiti apsišvies, jei internete nieko nėra? tai bent svarbiausius faktus parašyk iš savo galvos, arba tada paneik šių faktų teisumą. Tai prašau, būk tokia šaunuolytė kaip ir visada ir tupasidalink. : )))

Įvairūs Mistika

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (795) buvo 2025 Gru 08, 09:28

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių