Diskusijos Grožis ir sveikata

Bėgimas

Vartotojo avataras

iieva

Įsijaučiantis

Vilnius

2,176.54 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 03, 16:07

Taii ar bėgiojate? Kiek laiko bėgate, kur bėgiojate. Žodžiu rašykit viską apie bėgimą.
Čia šiek tiek info. :)

Ilgas, lėtas bėgimas
Bėgama tokiu greičiu, kuris leistų išlaikyti vienodą tempą pusvalandį ar ilgiau. Pradedantiesiems visai pakanka greito ėjimo, kartais pereinančio į bėgimą. Šis metodas efektyviai “degina” riebalus ir labai tinka norint sumažinti svorį. Tai turėtų tapti jūsų treniruočių pagrindu.

Ilgas, greitas bėgimas
Po jo turėtumėte jaustis tarsi po sunkaus darbo. Tokiu greičiu ilgai bėgti bus nelengva. Greičiausiai jūs ištversite kokias penkias minutes. Šis metodas labai tinka siekiant sustiprinti sveikatą - paspartėja širdies ritmas, kraujagyslėmis greičiau “keliauja” deguonis.

Fartleko bėgimo stilius
Pakaitomis bėgama greitai ir lėtai. Nustatydami, kokiu greičiu bėgti ir kada sustoti, įsiklausykite į savo kūną ir pasirinkite greitį priklausomai nuo to, kaip jaučiatės bei trasos paviršiaus. Tai pagerins bendrus jūsų bėgimo rezultatus.

Kombinuotas bėgimas
Derinamas bėgimas ir poilsio pertraukėlės. Trukmė ir intensyvumas priklauso nuo sveikatos būsenos ir sugebėjimų. Jūs galite greitai pabėgėti 30 sekundžių, po to greitai paėjėti arba minutėlę lėtai pabėgėti ir vėl pakartoti pratimą.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

WhiteTie

Aktyvus dalyvis

Vilnius

14,622.85 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 03, 16:16

Kaip aš norėčiau kiekvieną rytą atsikelti 40 minučių anksčiau, kad galėčiau pabėgioti. Trūksta man valios. Ryte miegas atrodo svarbiausias dalykas pasaulyje.

puuuke

Užrakinta

Standartinė » 2007 Rgs 03, 16:41

begu tik is pamoku :D

Vartotojo avataras

guste992

Patyręs forumietis

kaunas

32,504.00 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 03, 17:02

Vasara begiojau. Tik vakarais. Nezinau, tai buvo tas gal kiek didesnis greitis tai isbegdavau po kokias 10-15min. Bet neretai valios pristigdavo. Nu o apie begiojima kiekviena ryta tai cia butu neblogai.. neblogai...

Vartotojo avataras

iieva

Įsijaučiantis

Vilnius

2,176.54 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 03, 18:25

Aš rytais labai nemėgstu bėgioti, kažkaip kojos būna švininės :dry: O vakare visai kas kita :D Bėgu stadione apie 8 ratus bet palėta. Tuomet padarau įvairių pratimų, pasitampau. šiaip labai daug naudos teikia bėgimas. Labai pagerėjo miego kokybė. Užtenka 8 valandų pilnai išsimiegoti ;) Ne taip šąla rankos :) Be to bėgant ateina labai gerų minčių, nuslūgsta įtampa. Žodžiu man labai patinka :haha:

Vartotojo avataras

Canderella

Aktyvus dalyvis

Kaunas.

15,666.23 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 03, 18:55

O jei.. Ryte man miegas saldžiausias ir gardžiausias. :D SUnku būti atsikelti. Aš kartais bėgiojima pakeičiu greitu ėjimu :lol:

Vartotojo avataras

Bite_Me

Forumo gyventojas

Vilnius.

57,027.79 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 22, 13:40

Bėgu iš pamokų, nuo mentų etc.. :D
Kiek laiko bėgu priklauso nuo mane basivijančio ištvermės. :D
Kur bėgioju..
Ten kur prastas matomumas. :D

nu bet jai rimtai rytais niekad nebėgioju tyngiu, miegu noriu ir mano rytas prasideda apie 13h. tai jau kažkaip nelabai ir pavadinsi rytu. Kaip buvau mažytė bėgdavau aplink rajoną, bet atsibodo.
Kažkaip.. Nepatinka man bėgiot, nieko įdomaus. Galima pėvėze kašį pažaist prasibėgioji ir azartas ir įdomu. :)

DroWnie

Įsijaučiantis

Žemaityja !!*

3,575.40 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 22, 14:30

Begioju per kūno kultūrą ;D
Arba tamsų vakarą namo ;DD

Vartotojo avataras

DarkAngel

Aktyvus dalyvis

vlk

31,947.66 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 22, 18:28

Bėgiočiau jei stadionas būtų netoli namų ar bent jau turėčiau kokią netinginčią draugę. o šiaip tai bėgioju daugiausia per kūno kultūros pamokas. Ilgu ir greitu bėgimu :D

Vartotojo avataras

Kvaksia

®espect

7,334.39 Lt

Standartinė » 2007 Rgs 28, 22:45

begioju vasaromis ;] nuu nereguleriai ;D
dbar dar stengiuosi taip pat per paskutines geras rudens dienas pabegiot.
nervina, kad nera normaliu salygu begiot. ;]
priversta begioti per k.k ;D visada tik atsiskaitymai ir atsiskaitymai. nervina, kad pazymius raso. nuu gi ne kiekvienas gali isbegt numatytu laiku isbegt ;]

Vartotojo avataras

miau

Apšilinėjantis

1,372.50 Lt

Standartinė » 2007 Lap 23, 18:56

begioju kiekviena diena...Na gal tik nesavaitgaliais....nes tai mano hobis.... :)

Vartotojo avataras

Fyfa

Aktyvus dalyvis

Kelmė

17,323.79 Lt

Standartinė » 2007 Gru 12, 22:47

lankau lengvaja atletika(bėgima) bėgoju kiekviena diena išskyrus savaidgalius,pirmom dienom vos du kylus ištverdavau o dabat ir aštuonius galiu pilnu greičiu o šiaip begima lankau tik pusantro menesio o jau kiek daug varzybu turejau tik visa reikala sukniso kaisusirgau mažakraujyste ber db jau visks atsistate r begioju kaip begiojus...

Vartotojo avataras

jolene

Aktyvus dalyvis

Vilnius

4,728.40 Lt

Standartinė » 2007 Gru 13, 09:51

Begioju..per kuno kultura,arba is pamoku.. ;)
Na anksciau dar sunim begiojau :D

Vartotojo avataras

*Kotry*

Aktyvus dalyvis

9,708.18 Lt

Standartinė » 2007 Gru 15, 23:23

Aš irgi beveik tą patį darau :lol:

Vartotojo avataras

eLile

Aktyvus dalyvis

Birzai

13,534.46 Lt