‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata
-

withwings
- Dalyvis
-
- Ignalina
- 5,055.88 Lt
» 2009 Bir 30, 08:59
Regėjimo korekcija . Ortokorekcija.
Argi nebūtų puiku, jei trumparegystę būtų galima koreguoti tik tada, kai miegate? Nors tai skamba neįtikėtinai, kai kuriems žmonėms tai įmanoma! Tai daroma tokiu būdu – kol miegate, esate su specialiais kontaktiniais lęšiais, kurie švelniai paveikia jūsų akies paviršių taip, kad galite gerai matyti dieną, po to, kai išsiimate lęšius.
Ortokeratologija – tai saugi neinvazinė keratorefrakcinė klinikinė procedūra, kurios metu paveikiamas ragenos gaubtumas ir sumažinama trumparegystė, pagerinamas regėjimas. Trumparegystė sumažėja naudojant specialiai parinktą kietą kontaktinį lęšį, kuris pakeičia ragenos gaubtumą. Ortokorekciniai kontaktiniai lęšiai gaminami iš gerai deguonį praleidžiančios medžiagos ir yra specialios geometrinės formos. Trumparegystės sumažėjimas yra laikinas ir gaunamas tik reguliariai miego metu nešiojant ortokorekcinius lęšius. Ortokorekcijos rezultatas pajuntamas jau po keleto lęšių nešiojimo valandų, o maksimaliai regėjimas pagerėja per pirmą lęšių naudojimo mėnesį. Šio korekcijos metodo sukelti pakitimai ragenoje yra laikini ir sugrįžta į pradinę padėtį po keleto dienų, nenešiojant lęšių.
Ortokorekcija taikoma trumparegystei iki (-) 4,5 D ir taisyklingam astigmatizmui iki (-) 1,5 D koreguoti. Tai labai tinkamas korekcijos metodas vaikams nuo 9–10 metų amžiaus, kai korekcija yra būtina, o vaiko drovumas, judrumas, aktyvi veikla riboja akinių nešiojimą. Ortokorekcija sėkmingai naudojasi ir tų profesijų žmonės, kurie darbe privalo gerai matyti, o akiniai ar kontaktiniai lęšiai neleistini (pvz., sportininkai, gaisrininkai, policininkai).
Esminė šio korekcijos metodo dalis – kontaktinių lęšių parinkimas ir pritaikymas paciento ragenai. Tam naudojamas specialus bandomųjų lęšių rinkinys, atliekamas ragenos topografinis tyrimas, o pacientui lęšiai gaminami pagal individualų užsakymą.
--------------------------------------
-
KaM
- Dalyvis
-
- Alytus
- 3,907.26 Lt
» 2009 Bir 30, 11:28
Nešioju visą laiką, bet man netrukdo.
-

Aistuolė.
- Patyręs forumietis
-
- Radviliškis
- 15,916.68 Lt
» 2009 Bir 30, 11:44
Prie tv ir pc man reikalingi akiniai daugiau - ne.
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2009 Bir 30, 12:54
withwings rašė:Regėjimo korekcija . Ortokorekcija.
Argi nebūtų puiku, jei trumparegystę būtų galima koreguoti tik tada, kai miegate? Nors tai skamba neįtikėtinai, kai kuriems žmonėms tai įmanoma! Tai daroma tokiu būdu – kol miegate, esate su specialiais kontaktiniais lęšiais, kurie švelniai paveikia jūsų akies paviršių taip, kad galite gerai matyti dieną, po to, kai išsiimate lęšius.
Ortokeratologija – tai saugi neinvazinė keratorefrakcinė klinikinė procedūra, kurios metu paveikiamas ragenos gaubtumas ir sumažinama trumparegystė, pagerinamas regėjimas. Trumparegystė sumažėja naudojant specialiai parinktą kietą kontaktinį lęšį, kuris pakeičia ragenos gaubtumą. Ortokorekciniai kontaktiniai lęšiai gaminami iš gerai deguonį praleidžiančios medžiagos ir yra specialios geometrinės formos. Trumparegystės sumažėjimas yra laikinas ir gaunamas tik reguliariai miego metu nešiojant ortokorekcinius lęšius. Ortokorekcijos rezultatas pajuntamas jau po keleto lęšių nešiojimo valandų, o maksimaliai regėjimas pagerėja per pirmą lęšių naudojimo mėnesį. Šio korekcijos metodo sukelti pakitimai ragenoje yra laikini ir sugrįžta į pradinę padėtį po keleto dienų, nenešiojant lęšių.
Ortokorekcija taikoma trumparegystei iki (-) 4,5 D ir taisyklingam astigmatizmui iki (-) 1,5 D koreguoti. Tai labai tinkamas korekcijos metodas vaikams nuo 9–10 metų amžiaus, kai korekcija yra būtina, o vaiko drovumas, judrumas, aktyvi veikla riboja akinių nešiojimą. Ortokorekcija sėkmingai naudojasi ir tų profesijų žmonės, kurie darbe privalo gerai matyti, o akiniai ar kontaktiniai lęšiai neleistini (pvz., sportininkai, gaisrininkai, policininkai).
Esminė šio korekcijos metodo dalis – kontaktinių lęšių parinkimas ir pritaikymas paciento ragenai. Tam naudojamas specialus bandomųjų lęšių rinkinys, atliekamas ragenos topografinis tyrimas, o pacientui lęšiai gaminami pagal individualų užsakymą.
O geras. būtų faina, bet pas mane man atrodo kad jau -5, tai nebepadės. o tai ką tu tūkstančius už tas linzes moki? kiek laiko jos užtenka? nu ta prasme kiek naktų galima jas nešiot?
-

Just3
- Forumo gyventojas
-
- 0.00 Lt
» 2009 Bir 30, 12:58
Galvojau, kad kalba eina apie Sunglasses. Ai. Tiek to. 
-

Clavicula_nox
- Aktyvus dalyvis
-
- Kaunas
- 18,622.78 Lt
» 2009 Bir 30, 13:05
man reikia akinių atseit,bet nenešioju...Ai man labai nepatinka,be to nepadės man jau jie.O šiaip prastai matau tik viena akimi,kita gerai :}
-

withwings
- Dalyvis
-
- Ignalina
- 5,055.88 Lt
» 2009 Bir 30, 15:59
pukuse rašė:O geras. būtų faina, bet pas mane man atrodo kad jau -5, tai nebepadės. o tai ką tu tūkstančius už tas linzes moki? kiek laiko jos užtenka? nu ta prasme kiek naktų galima jas nešiot?
Ne tai tinka bet kokiam -... Gali būti, kad ir - 13 bet padės, aišku reikėtų kiekvieną dieną jas dėtis, nes man tai pakanka vieną kartą, per tris paras įsidėt ir matomumas puikus. Garantija dviem metam, bet, kartais reikia pakeisti ir dažniau... Dabartinė vieno lęšio kaina yra 1300 LT. Bet aš pirkau už 1000 LT. Matyt krizės dar nebuvo  O šiaip juos naudojant reikia reguliariai lankytis pas okulistę (kas 3 mėnesius)
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2009 Bir 30, 16:25
O vienas vnt tai vienas lešiukas ar viena pora lešiukų?
-

Pelių Džemas.
- Misteris Linksmai
-
- Vilnius
- 1,967.81 Lt
» 2009 Bir 30, 16:28
Vienas lęšis. Lęšiai parduodami vienetais o ne poromis.
-

Kvaksia
- ®espect
-
- 7,334.39 Lt
» 2009 Bir 30, 17:43
Turiu akinukus..
Sėdžiu kaip tik su jais.
Nors draugai sako, kad man tinka, pati dėl to stresuoju ir nešioju tik namie. :]
Pripratusi viešumoje rodytis su lindzėmis. :]
-

Baniuka.
- ®espect
-
- 2,680.63 Lt
» 2009 Bir 30, 18:01
Erniestamoteriškė rašė:Nešioju ir nesididžiuoju jėz kaip kiti gali norėt nešiot... Man nuo pat gimimo akys prastos. Matyt visą gyvenimą teks nešiot, arba po kiek laiko linzes dėsiuos.. Mano tai tokie lyg violetiniai panašūs .
man irgi tubūt reikės nešiot.;\\ tikrai,nesuprantu,kaip kiti nori nešiot.;s
pas mane tokie juodom kojelėm,visai baika,bet nenoriu jų nešiot. 
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2009 Bir 30, 18:07
šiaip nieko gero iš tų akinių, tikrai.
nu ne ta prasme kad nepadeda geriau matyt, o ta prasme kad daug kam trukdo.
pvz mano rega yra apie -5, ir be akinių aš ne ką labai ir matau.
tai jau su akiniais nuo saulės bėda.
jeigu su savo akiniais, tada labai šviečia saulė, jei su nuo saulės akiniais, tai tada žliba aš.
nu žodžiu.
o ir nardyt su akvalangu blogai.
nes blogai matai.
juk po tais nardymo akiniais nepakiši savųjų.
tik stikliukų irgi. 
-

M@NGUST@
- Forumo gyventojas
-
- Mažeikiai
- 1,467.41 Lt
» 2009 Bir 30, 19:56
Jo... Gerai, kad aš dar ne tokia žliba
Nes irgi būtų problema su regėjimu baseine 
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2009 Bir 30, 20:04
Šiais metais planuoju nusipirkti kelionei linzes, su kuriom galima maudytis ir miegot. nes kelionėse mes miegal kempinge, tai nelabai man patinka įsidedinėt ir išsiiminėt tas linzes pastoviai. juo labiau kad nelabai dar pati moku, kartais nepavyksta. ir nardyt gerai matydama galėsiu.  Wee. 
-

Shy.
- Aktyvus dalyvis
-
- 7,610.49 Lt
» 2009 Bir 30, 20:09
pukuse rašė:šiaip nieko gero iš tų akinių, tikrai. nu ne ta prasme kad nepadeda geriau matyt, o ta prasme kad daug kam trukdo. pvz mano rega yra apie -5, ir be akinių aš ne ką labai ir matau. tai jau su akiniais nuo saulės bėda. jeigu su savo akiniais, tada labai šviečia saulė, jei su nuo saulės akiniais, tai tada žliba aš. nu žodžiu. o ir nardyt su akvalangu blogai. nes blogai matai. juk po tais nardymo akiniais nepakiši savųjų. tik stikliukų irgi. 
Man irgi žiauriai kai reikia būt su saulės akiniais..
‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata
|
|
|